Σάββατο 11 Νοέμβρη 2023 - Κυριακή 12 Νοέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΟΛΕΜΟΣ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ
ΕΠΕΙΔΗ ΣΗΚΩΣΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΣΗΜΑΙΑ
Συνέλαβαν 22χρονο Παλαιστίνιο στο Σύνταγμα!

Eurokinissi

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει και να ποινικοποιήσει τον αγώνα κατά των εγκλημάτων του Ισραήλ «ανέβασε στροφές», καθώς την περασμένη Τρίτη η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 22χρονου Παλαιστινίου επειδή ύψωσε την παλαιστινιακή σημαία, μαζί με την ελληνική, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα την Κυριακή 5 Νοέμβρη.

Ο νεαρός Παλαιστίνιος είχε ανέβει σε στύλο φωτισμού κρατώντας την ελληνική και την παλαιστινιακή σημαία, και αυτό ήταν αρκετό για την αστυνομία, κατόπιν εντολών της κυβέρνησης, να τον προσαγάγει με βάση το άρθρο 141 του Ποινικού Κώδικα, το οποίο αναφέρει: «Οποιος με πρόθεσή του και με οποιεσδήποτε ενέργειες εκθέτει το ελληνικό κράτος ή σύμμαχό του ή κατοίκους τους σε κίνδυνο αντιποίνων ή εκθέτει σε κίνδυνο διατάραξης τις φιλικές σχέσεις του ελληνικού κράτους ή συμμάχου του με ξένο κράτος, τιμωρείται με φυλάκιση τριών μηνών μέχρι τριών ετών. Αν τα αντίποινα επήλθαν πραγματικά εξαιτίας των ενεργειών του, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών».

Δηλαδή, προσήχθη για διατάραξη των σχέσεων της Ελλάδας με το Ισραήλ, την ώρα που αυτό προχωρά σε γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, επειδή ύψωσε τη σημαία ενός αναγνωρισμένου από τον ΟΗΕ κράτους, το οποίο μάλιστα έχει αναγνωριστεί ομόφωνα και από την ελληνική Βουλή, παρά τη διαχρονική άρνηση των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ να εφαρμόσουν την απόφαση!

Η σύλληψή του προκάλεσε την άμεση αντίδραση του ΚΚΕ, που την κατήγγειλε και απαίτησε την άμεση απελευθέρωσή του, ενώ άμεσα εκδηλώθηκε και ένα κύμα αλληλεγγύης από δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς του λαϊκού κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ