Παρασκευή 6 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
«Σαρώστε την πολιτική που θυσιάζει τα δικαιώματά σας»

Από τη συγκέντρωση στη Θέρμη
Από τη συγκέντρωση στη Θέρμη
Να σαρώσουν την πολιτική που θυσιάζει τα δικαιώματά τους στη λογική του «κόστους - οφέλους», ψηφίζοντας «Λαϊκή Συσπείρωση» και μπαίνοντας μπροστά στον αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους, κάλεσε τους εργαζόμενους στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, που έκανε χτες περιοδεία μαζί με υγειονομικούς υποψήφιους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους.

Με βάση τα ξεπερασμένα οργανογράμματα του 2012, τα κενά μόνο στο νοσηλευτικό προσωπικό υπολογίζονται σε περίπου 400. Το 40% των εργαζομένων απασχολείται με ελαστικές μορφές εργασίας, ποσοστό που διαρκώς αυξάνεται. Απασχολούνται 50 τραυματιοφορείς από τους οποίους οι 35 είναι συμβασιούχοι και από αυτούς άλλοι δουλεύουν 1 ή 2 χρόνια και άλλοι 4 και 5. Αλλά και στα Τμήματα, στις κλινικές, στα εργαστήρια η κατάσταση είναι τραγική. Στο Τμήμα Τεχνητού Νεφρού, που λειτουργεί με 5 νοσηλευτές στις δύο βάρδιες από τον Γενάρη του 2023 έχουν φύγει 5 άτομα και 10 μήνες μετά δεν αντικαταστάθηκε ούτε ένας.

«Οταν δουλεύεις με αυτούς τους ρυθμούς δεν μπορείς να αντεπεξέλθεις. Η κόπωση είναι απίστευτα μεγάλη», λένε. Την ίδια ώρα, σύγχρονα μηχανήματα, χειρουργικές κλίνες υπολειτουργούν ή δεν λειτουργούν, λόγω έλλειψης προσωπικού.

«Ολα αυτά θεωρούνται κόστος, δεν θεωρούνται ανάγκη. Γι΄ αυτό κι εμείς λέμε ότι στις εκλογές, που έχουν τον τίτλο τοπικές, πρέπει να πάμε με κριτήριο το σύνολο των προβλημάτων, το σύνολο της ζωής μας, ξεκινώντας από τον χώρο δουλειάς. Και πρέπει να καταδικάσουμε αυτήν την πολιτική, η οποία στηρίζεται από τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες», ανέφερε ο Σωτ. Αβραμόπουλος. Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του περιφερειάρχη στο ΑΧΕΠΑ, ανέφερε: «Ηρθε, έκανε διαφήμιση ένα μηχάνημα το οποίο χρηματοδοτήθηκε μέσω ΕΣΠΑ, από τα ψίχουλα που δίνονται για να μπαλώσουν τρύπες και για το κύριο, το βασικό ζήτημα της στελέχωσης με μόνιμο προσωπικό, στο ύψος των αναγκών, δεν είπε κουβέντα».

«Γι΄ αυτούς είναι αόρατοι και οι καθαρίστριες και το τεχνικό προσωπικό και το βοηθητικό και οι υγειονομικοί. Εμείς ήμασταν και θα είμαστε η φωνή των εργαζομένων. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τα δικαιώματά μας, για τον μισθό, τις συνθήκες εργασίας, την ανάγκη να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό και να σταματήσει η εντατικοποίηση, αλλά και για υποδομές για την ασφάλεια της ζωής μας, την προστασία από πλημμύρες, σεισμούς, πυρκαγιές», είπε.

Ακόμα, χτες, ο Σ. Αβραμόπουλος περιόδευσε στην εταιρεία πληροφορικής «EpsilonNet» και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο της Πληροφορικής με τη γενικευμένη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων από κυβέρνηση και μονοπώλια.

Συγκέντρωση στη Θέρμη

«Δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό! Δεν υπάρχουν εργολάβοι λύσεων ούτε τοπικοί σωτήρες! Είναι δεδομένο ότι τα προβλήματα μπορούν να λυθούν μόνο με αγώνα, με κινητοποίηση! Απαιτείται σύγκρουση και οργάνωση, περισσότεροι εκλεγμένοι με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" παντού!», σημείωσε ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, μιλώντας σε μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, το βράδυ της Τετάρτης.

Ακόμα, στάθηκε ιδιαίτερα στη συνεισφορά στον δήμο Θέρμης και στην Περιφέρεια του Θόδωρου Ιγνατιάδη που «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή, λέγοντας: «Συνεχίζουμε μαχητικά στον δρόμο που πορεύτηκε ο σ/φός μας, που τόσο μας λείπει. Ο Θόδωρος άφησε το δικό του ανεξίτηλο στίγμα μέσα στη συλλογική μας προσπάθεια, για να αλλάξουν ριζικά τα πράγματα προς όφελος των εργαζόμενων. Αφησε ιδιαίτερα το αποτύπωμά του ως εκλεγμένος σύμβουλος στην Περιφέρεια με τη "Λαϊκή Συσπείρωση"».

Ο Σ. Αβραμόπουλος μιλώντας σε μια περιοχή που ο λαός τρέμει μήπως βρέξει και δει τον τόπο του να μετατρέπεται σε μια νέα Θεσσαλία, στάθηκε στις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, των κομμάτων που κυβέρνησαν, περιφερειακών και δημοτικών αρχών, γιατί αφήνουν τον λαό απροστάτευτο. Οι πόροι που διατίθενται μέσω του προϋπολογισμού της Περιφέρειας είναι ελάχιστοι. Και έργα όπως αυτό στον Ανθεμούντα δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ γιατί κόλλησαν στις απαλλοτριώσεις!

«Πάμε δυνατά και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα εκλέξουμε πολύ περισσότερους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, για να έχει ένα ακόμα μεγαλύτερο αποκούμπι ο λαός της περιοχής μας. Τώρα είναι η ώρα και στον δήμο Θέρμης να αλλάξουμε ρότα. Να πούμε ένα μεγάλο ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Να ψηφίσουμε με κριτήριο τις ανάγκες μας», είπε ο Φάνης Καρκατζούνης υποψήφιος δήμαρχος Θέρμης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κηδεύτηκε στη Θεσσαλονίκη ο Γιάννης Ιωαννίδης(2023-10-07 00:00:00.0)
Κριτήριο ψήφου η προστασία της ζωής του λαού από τις πλημμύρες(2023-09-26 00:00:00.0)
Δραστηριότητα ΚΟ του ΚΚΕ για τις εκλογές(2019-05-10 00:00:00.0)
Κάλεσμα σε νεολαίους για δυνατό μήνυμα αντίστασης με ισχυρό ΚΚΕ(2019-04-18 00:00:00.0)
Δραστηριότητα ΚΟ του ΚΚΕ για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές(2019-02-26 00:00:00.0)
Ενίσχυση του ΚΚΕ για να δυναμώσει ο αγώνας για τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων(2019-02-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ