Παρασκευή 6 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - ΗΠΕΙΡΟΥ
Η ελπίδα είναι εδώ όταν ο λαός είναι πρωταγωνιστής

Οι τίμιοι αγωνιστές, οι αριστεροί, οι προοδευτικοί Γιαννιώτες έχουν επιλογή τη συμπόρευση με το ΚΚΕ. Δεν είναι μονόδρομος το «πάμε και όπου βγει», η μιζέρια και η απογοήτευση. Η ελπίδα είναι εδώ, στον δρόμο της ανυπακοής με τον λαό πρωταγωνιστή. Τη Δευτέρα οι Γιαννιώτες θα είναι πιο δυνατοί, με περισσότερους εκλεγμένους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια και τον δήμο, στήριγμα στους αγώνες του μέλλοντος. Αυτό το μήνυμα έστειλε η μαζική και μαχητική συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Ιωαννίνων του ΚΚΕ χτες το βράδυ από το Αλσος.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Γιώργος Πρέντζας, υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου, και η Ολυ Τσουμάνη, υποψήφια δήμαρχος Ιωαννιτών. Χαιρετισμό απηύθυνε η Ανθή Λύγδα, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος.

Παρευρέθηκαν ο Νεκτάριος Τριάντης, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της ΕΠ Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας του ΚΚΕ, ο Νίκος Εξαρχος, βουλευτής Ιωαννίνων, και οι υποψήφιοι δήμαρχοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στους δήμους του νομού Ιωαννίνων: Ο Αντώνης Πετράκης στον δήμο Δωδώνης, η Σπυριδούλα Δαρδάνη στον δήμο Ζίτσας, ο Δημήτρης Ροσιλόβαλης στον δήμο Πωγωνίου.

Σπάμε την αυτοδυναμία της εγκληματικής πολιτικής του κέρδους

Ο Γιώργος Πρέντζας
Ο Γιώργος Πρέντζας
Ο Γιώργος Πρέντζας υπογράμμισε ότι ο Α. Καχριμάνης, ο εκλεκτός υποψήφιος περιφερειάρχης της ΝΔ, έχει αποδείξει την ικανότητά του στη στήριξη της καπιταλιστικής ανάπτυξης με την αξιοποίηση και των πακέτων του Ταμείου Ανάκαμψης και την εφαρμογή των αντιλαϊκών προαπαιτούμενων που τα συνοδεύουν, γι' αυτό και απολαμβάνει της ευρύτατης εμπιστοσύνης των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Αυτός είναι και ο λόγος που υποψήφιοι των λοιπών αστικών συνδυασμών επί της ουσίας τον στήριξαν όλα τα προηγούμενα χρόνια με την υπερψήφιση των αποφάσεων στην Οικονομική Επιτροπή, ορθώνοντας και σήμερα τείχος προστασίας του, ακόμη και σε εξόφθαλμα εγκλήματα όπως αυτό της οικολογικής καταστροφής στον ποταμό Λούρο.

Στη συνέχεια απευθύνθηκε σε όσους νιώθουν έκπληξη ή και αμηχανία για όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Τόνισε ότι η πορεία πολιτικού εκφυλισμού του είναι αποτέλεσμα χρόνων, της λογικής του «εφικτού», της «κυβερνώσας αριστεράς», για να καταλήξει ότι αντίπαλο δέος απέναντι στη στρατηγική του συστήματος, στην κυβέρνηση της ΝΔ και των συνοδοιπόρων της στις Περιφέρειες και τους δήμους είναι μόνο ο οργανωμένος λαός, με δυνατό ΚΚΕ και περισσότερους εκλεγμένους της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

«Οι υποψήφιοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" είναι όλοι δοκιμασμένοι. Είναι αυτοί που τσάκισαν στην πράξη την καταστολή, που διεκδίκησαν μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία, όταν οι εργάτες, οι μαθητές γίνονταν "σαρδέλες" μέσα στην πανδημία. Είναι αυτοί που λογαριάστηκαν και θα λογαριάζονται κάθε μέρα με τη μεγαλοεργοδοσία και τους εκπροσώπους της. Είναι αυτοί που μπήκαν μπροστά μαζί με τους εργαζόμενους στα "Market In", επί 7 χρόνια αγωνίστηκαν για να έχουν οι εργαζόμενοι σταθερή δουλειά με δικαιώματα, που εμπόδισαν τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας εργατών και αυτοαπασχολούμενων, είναι αυτοί που επέβαλαν να μειωθεί το φοιτητικό εισιτήριο, που την επιστήμη τους την υποτάσσουν στις ανάγκες των πολλών και όχι στα κέρδη των λίγων. Γι' αυτό να βγουν αμέτρητα γαρύφαλλα από την κάλπη στις 8 Οκτώβρη το βράδυ», για να βγει πιο δυνατός ο Γιαννιώτης την επόμενη μέρα.

Τα παραπάνω τόνισε η Ολυ Τσουμάνη μέσα σε έναν καταιγισμό χειροκροτημάτων και υπενθύμισε ότι όλοι τους έχουν διοικήσει αντιλαϊκά, προβάλλοντας ταυτόχρονα το πραγματικό δίλημμα των εκλογών: Πώς θα μπουν εμπόδια στη φοροαφαίμαξη και την ανταποδοτικότητα, πώς θα δυναμώσει η διεκδίκηση για στελέχωση υπηρεσιών, για να μπει φρένο στη γενικευμένη εργολαβοποίηση που φορτώνει περισσότερα βάρη στη λαϊκή οικογένεια, για να κερδίζουν μια χούφτα επιχειρηματικών ομίλων. «Δεν μπορούν να δώσουν λύση στα οξυμένα προβλήματα των Γιαννιωτών αυτοί που τα δημιούργησαν», ανέφερε, για να τονίσει τη διαχρονική στήριξή τους απέναντι στους μεγαλοεργολάβους και τους επιχειρηματικούς ομίλους στον τουρισμό. «Σταθερά έχουν ταχθεί εχθρικά απέναντι στις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών και των δημοτών, ανάμεσα στα άλλα με υπέρογκα δημοτικά τέλη, πανάκριβο νερό και εγκατάλειψη των ελεύθερων δημόσιων χώρων», κατέληξε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενισχύουμε τις εστίες διεκδίκησης και αντεπίθεσης, βάζουμε μπροστά τις ανάγκες των πολλών(2023-09-20 00:00:00.0)
Με τον περιφερειάρχη Ηπείρου και τον δήμαρχο Ιωαννίνων(2019-11-23 00:00:00.0)
Να δοθεί απάντηση σε κυβερνήσεις, Τοπική Διοίκηση και ΕΕ για το ξήλωμα των λαϊκών δικαιωμάτων(2019-03-27 00:00:00.0)
Οι υποψήφιοι που στηρίζει το ΚΚΕ στην Περιφέρεια Ηπείρου(2014-05-10 00:00:00.0)
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ(2010-10-17 00:00:00.0)
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ(2010-09-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ