Τετάρτη 27 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Να δοθεί απάντηση σε κυβερνήσεις, Τοπική Διοίκηση και ΕΕ για το ξήλωμα των λαϊκών δικαιωμάτων

Σε μαζική συγκέντρωση παρουσιάστηκε ένα μεγάλο μέρος του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το δήμο

Στο κέντρο η Ολυ Τσουμάνη. Δεξιά ο Γιώργος Πρέντζας
Στο κέντρο η Ολυ Τσουμάνη. Δεξιά ο Γιώργος Πρέντζας
Ιδιαίτερα μαζική ήταν η εκδήλωση που πραγματοποίησε η Τομεακή Οργάνωση Ιωαννίνων του ΚΚΕ, την Πέμπτη 21 Μάρτη, για τις εκλογικές μάχες του επόμενου διαστήματος, όπου παρουσιάστηκε και ένα μεγάλο μέρος του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του δήμου Ιωαννιτών.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Θανάσης Τζίμας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Γιώργος Πρέντζας, υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου, και η Ολυ Τσουμάνη, υποψήφια δήμαρχος.

Να στείλουμε μήνυμα ελπίδας ότι υπάρχει άλλος δρόμος

Ο Θ. Τζίμας ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Με ισχυρό ΚΚΕ παντού στέλνουμε ισχυρό μήνυμα:

Για να δυναμώσει η διεκδίκηση για την ανάκτηση των απωλειών. Να δοθεί αποφασιστικό χτύπημα στο συμβιβασμό με τη φτώχεια, σε όλους αυτούς τους διευθυντάδες και άλλους που θέλουν να μας δίνουν 300 και 400 ευρώ και να τους λέμε και "ευχαριστώ".

Για να δυναμώσει η πάλη ενάντια στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, στους οποίους μπλέκει ο ΣΥΡΙΖΑ τη χώρα.

Να εκφραστεί γνήσια αμφισβήτηση ενάντια στην ΕΕ που μόνο χειρότερη γίνεται, γιατί χειρότερος γίνεται ο ίδιος ο καπιταλισμός.

Στέλνουμε μήνυμα ελπίδας ότι υπάρχει και άλλος δρόμος για τους λαούς. Ο δρόμος της ρήξης και της σύγκρουσης για να γίνουν οι ίδιοι νοικοκύρηδες στον τόπο και τον κόπο τους. Μπορούμε να δώσουμε ώθηση στη λαϊκή πάλη, να βγούμε στην αντεπίθεση.


Γιατί η μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία, οι εργάτες, οι αυτοαπασχολούμενοι, η μικρομεσαία αγροτιά, έχει τη δική της διέξοδο. Αυτήν τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία θέλει το ΚΚΕ να ενώσει σε μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια, στον καπιταλισμό και τις κυβερνήσεις τους. Εδώ είναι η πραγματική ελπίδα και η προοπτική».

Στη συνέχεια πρόσθεσε, αναφερόμενος στις ερχόμενες ευρωεκλογές: «Καλούμε τον ελληνικό λαό να σκεφτεί και τούτο μπροστά στις ευρωεκλογές. Φταίει η ακροδεξιά, οι συντηρητικές ή νεοφιλελεύθερες πολιτικές για την πορεία της ΕΕ, όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ; Πότε ήταν η ΕΕ φιλολαϊκή για να ξαναγίνει και τώρα; (...) Η ΕΕ δεν φτιάχτηκε για να σώσει τους εργάτες και τους αυτοαπασχολούμενους, την αγροτιά. Φτιάχτηκε και συνεχίζει να υπάρχει για τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Είναι ένωση καπιταλιστών και όχι των εργαζομένων. Σε αυτήν τη συμμορία λύκων μπήκε το ελληνικό κεφάλαιο για να προωθήσει τα συμφέροντά του, όπως και έγινε.

Σήμερα ξέρουμε καλά ότι μαζί κυβερνήσεις και ΕΕ ξηλώνουν τα δικαιώματα των λαών και της νεολαίας. Οτι τα ίδια μέτρα εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες είτε με σοσιαλδημοκράτες είτε με νεοφιλελεύθερους στην κυβέρνηση.

Είναι η ΕΕ που έχει πάγιες θέσεις της την "ευελφάλεια", τις εργασιακές σχέσεις - λάστιχο, είναι η ΕΕ που έχει πάγια θέση της την ενεργό γήρανση, δηλαδή τη δουλειά μέχρι τον τάφο (...)

Οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ είναι το μάτι και το αυτί του λαού

Ο Θ. Τζίμας
Ο Θ. Τζίμας
Το ΚΚΕ είναι πολέμιος της ΕΕ ακριβώς γιατί συνδέει αυτήν την πάλη με την ανάγκη ανατρεπτικής εξέλιξης στην κοινωνία και την οικονομία, με την ανάγκη να αλλάξει η τάξη που έχει την εξουσία στα χέρια της και να περάσουν όλα στον έλεγχο και την εξουσία του λαού. Γι' αυτό και σήμερα, όντας το μόνο Κόμμα που δεν πίνει νερό στο όνομα της ανταγωνιστικότητας του μεγάλου κεφαλαίου, είναι και το μόνο που μπορεί με συνέπεια να εκφράσει την πάλη ενάντια στα μέτρα και τις αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ.

(...) Καμιά λοιπόν φιλολαϊκή πολιτική δεν μπορεί να υπάρξει όσο η γενική πολιτική της χώρας έχει ως προτεραιότητα τα συμφέροντα και την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου.

Γι' αυτό και σήμερα καμία ψήφος δεν πρέπει να σκορπίσει στις λεγόμενες τοπικές εκλογές.

Αντίθετα, πρέπει να εκλεγούν περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι με τη "Λαϊκή Συσπείρωση".

Αυτοί θα είναι το μάτι και το αυτί του λαού. Θα αποκαλύπτουν τι συζητιέται πίσω από τις κλειστές πόρτες αλλά και θα προωθούν τις λαϊκές ανάγκες και αιτήματα.

Απόδειξη γι' αυτό είναι η στάση των κομμουνιστών δημάρχων στην Πάτρα, στην Καισαριανή, στην Πετρούπολη, στο Χαϊδάρι, στην Ικαρία, που με πλήθος αγωνιστικών κινητοποιήσεων πρόβαλαν τα λαϊκά προβλήματα, απέσπασαν κατακτήσεις, έδωσαν ανάσα και κουράγιο στο λαό».

Τέλος, κάλεσε στην ενίσχυση του ΚΚΕ και των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αναφέροντας:

«(...) Το ΚΚΕ και οι αγωνιστές που συμπορεύονται μαζί του, δοκιμασμένοι όλοι στους λαϊκούς αγώνες, είναι εγγύηση στη μάχη για τα λαϊκά συμφέροντα. Γιατί είναι οι μόνοι που δεν στέκονται κλαρίνο μπροστά στις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου, στις δεσμεύσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Γιατί είναι οι μόνοι που θεωρούν αδιαπραγμάτευτες τις λαϊκές ανάγκες και την ικανοποίησή τους.

Γιατί είναι οι μόνοι που δεν υποτάσσονται στο σημερινό μίζερο μονόδρομο της ανταγωνιστικότητας και του καπιταλιστικού κέρδους.

Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ είναι η μόνη που μπορεί να εξασφαλίσει τη λαϊκή ευημερία».

Η περιφερειακή και η δημοτική αρχή στάθηκαν απέναντι από τις λαϊκές ανάγκες

Μετά το χαιρετισμό του Γιώργου Πρέντζα, ο οποίος κάλεσε σε αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες, η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με χαιρετισμό από την Ολυ Τσουμάνη, υποψήφια δήμαρχο Ιωαννιτών, η οποία ανέδειξε τις επιπτώσεις της αντιλαϊκής πολιτικής και στο δήμο Ιωαννιτών σε όλα τα επίπεδα. Οπως είπε, η δημοτική αρχή και η περιφερειακή αρχή στάθηκαν απέναντι στο εργατικό κίνημα, στη νεολαία που παλεύει για τα δικαιώματά της, κ.ά.

Ολοκληρώνοντας το χαιρετισμό της, παρουσίασε τα ονόματα των υποψηφίων:

Αποστόλου Απόστολος, συνταξιούχος, Αρίδας Σπύρος, συνταξιούχος, Βακάλης Γιώργος, αυτοαπασχολούμενος, Βαμβέτσος Στάθης, συνταξιούχος, Βαρβαρέζου Μαρία, συνταξιούχος Δημοσίου, Βλάχος Βαγγέλης, αυτοαπασχολούμενος, μέλος ΔΣ Σωματείου ιδιοκτητών συνεργείων αυτοκινήτων, Γείτονας Παναγιώτης, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ηλεκτρολόγων, Γεωργάρας Δημήτρης, δάσκαλος, Γήττας Μπάμπης, μέλος της Επιτροπής Αγώνα «Market In», Γκίζα Ευαγγελία, έμπορος, Γκόγκου Ελένη, καθαρίστρια, Γούσια Γλυκερία, αρχιτέκτονας, Δούβλης Τάσος, εργαζόμενος σε δομή προσφύγων, Δούβλης Χρήστος, εργάτης στην «Πίνδος», μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, Ευθυμίου Γιώργος, λογιστής, Ζαχαριάδης Ντίνος, συνταξιούχος, Ζιώγας Δημήτρης, συνταξιούχος, Καρακίτσος Χάρης, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, Καρατζά Θεοδώρα, ιδιωτική υπάλληλος, Καρβούνη Κατερίνα, γεωπόνος, μεταπτυχιακή φοιτήτρια, Κέσκου Φωτεινή, αυτοαπασχολούμενη, Κονταξής Κώστας, πολιτικός μηχανικός ΤΕ, Κόντου Ερη, αρχαιολόγος, μέλος ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στην Αρχαιολογία, Κορακιανίτου Αλεξάνδρα, εκπαιδευτικός, Κοσμάς Γιώργος, πτηνοτρόφος, Κυριακίδου Γιώτα, Κωνσταντίνου Ανθή, ιδιωτική υπάλληλος, μέλος ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Μαλισσιώβα Ελενα, ιδιωτική υπάλληλος, Μαντέλος Νίκος, οικοδόμος, Μαργιόλας Μάνθος, οικοδόμος, Μητσιμάρης Χαρίλαος, συνταξιούχος, Μίσιος Ηλίας, ηλεκτρολόγος μηχανικός, Μόκας Λευτέρης, συνταξιούχος, Μπαζάκας Κώστας, δημόσιος υπάλληλος, Μπακανιάρης Ευάγγελος, συνταξιούχος, Μπαμπούλιας Μιχάλης, ξυλουργός, Μπλιθικιώτη Σούλα, συνταξιούχος, πολιτική πρόσφυγας, Νάκος Θανάσης, οικοδόμος, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων, Νάστος Θεόδωρος, πολιτικός μηχανικός, Νίκου Αντωνία, ιδιωτική υπάλληλος, Νταλαμπίρα Κική, εργαζόμενη σε δομή προσφύγων, Παντής Γαβριήλ, ιδιωτικός υπάλληλος, μέλος ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Παππάς Γιώργος, συνταξιούχος, Παππάς Μπάμπης, γιατρός, Ράτσικας Θανάσης, συνταξιούχος, μέλος ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων Δημοσίου, Σίμος Τάσος, αυτοαπασχολούμενος, Τασιούλας Τάκης, αυτοαπασχολούμενος, δημοτικός σύμβουλος, μέλος ΔΣ του Σωματείου Ηλεκτρολόγων, μέλος ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ, Τασούλας Βασίλης, πολιτικός μηχανικός ΤΕ, Τσάγκας Κώστας, ηλεκτρονικός, Τσιγάρας Δημήτρης, συνταξιούχος, Φαραγιάννης Βασίλης, έμπορος, Φατούρου Μαρία, εργαζόμενη Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ