Παρασκευή 6 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΗΛΙΑΣ ΣΤΑΜΕΛΟΣ
Να επιστρέψει το χαμόγελο στην πόλη

«

Σήμερα εδώ, στην πλατεία που φέρει το όνομα του ιστορικού κομμουνιστή δημάρχου Παναγιώτη Μακρή, ο λαός της Καισαριανής στέλνει μήνυμα νίκης! Οτι στην Καισαριανή θα επιστρέψει το χαμόγελο, αυτό το χαμόγελο που γεννιέται όταν ξέρεις ότι στα καθημερινά βάσανα και αγωνίες σου έχεις ένα στήριγμα, ότι στους καθημερινούς σου αγώνες έχεις έναν συμπαραστάτη! Και τέτοια θα είναι η δημοτική αρχή της "Λαϊκής Συσπείρωσης", που θα αναδείξει ξανά με την ψήφο του ο λαός της πόλης μας!», τόνισε από την πλευρά του ο Ηλ. Σταμέλος στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση.

Κάλεσε τους ανθρώπους του μόχθου, τα νέα παιδιά που για πρώτη φορά θα ψηφίσουν, όσους ακόμα δεν έχουν κατασταλάξει αλλά το σκέφτονται, να φτάσουν στην κάλπη με τα ψηφοδέλτια του αγώνα, της ελπίδας και της προοπτικής.

Ξέρουμε και να παλεύουμε και να νικάμε με πράξεις και όχι με λόγια

«Στην Καισαριανή έχουμε αποδείξει ότι ξέρουμε και να παλεύουμε και να νικάμε. Με πράξεις και όχι με λόγια. Μαζί με τον λαό στους αγώνες, μπορούμε να φέρουμε τα πάνω κάτω!», υπογράμμισε και εξήγησε ότι «η συνάντηση του λαού της πόλης μας, των συλλογικών του φορέων, των εργαζομένων του δήμου με τη διοίκηση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στην προηγούμενη θητεία της έδωσε αποτελέσματα, σημείωσε νίκες, υποχρέωσε τους κυβερνώντες σε οπισθοχώρηση από αρχικές επιλογές.

Μαζί με τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, στον αγώνα για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία, εξασφαλίσαμε, για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, τη χρηματοδότηση για εκτεταμένες παρεμβάσεις συντήρησης στα σχολικά κτίρια της πόλης.

Μαζί με τους εργαζόμενους του δήμου, στις διεκδικήσεις τους για δικαιώματα, αξιοπρεπείς μισθούς και προσλήψεις, σπάσαμε στους δρόμους, το 2017, την πολιτική της απαγόρευσης προσλήψεων που κρατεί στην ουσία έως σήμερα.

Μαζί με τον λαό της πόλης ολοκληρώσαμε τον αγώνα που έδιωξε οριστικά τη Σκοπευτική Εταιρεία από τον ιερό χώρο του Σκοπευτηρίου, ανοίγοντας τον δρόμο για την αξιοποίηση του συνόλου του πάρκου για την ανάδειξη της ιστορίας και τις ανάγκες των κατοίκων σε αθλητισμό, πολιτισμό και αναψυχή.

Κόντρα στις επιδιώξεις και τους στόχους της αντιλαϊκής πολιτικής, στην Καισαριανή στα χρόνια της διοίκησης της "Λαϊκής Συσπείρωσης":

-- Η λαϊκή οικογένεια δεν φορτώθηκε άλλα βάρη. Αντιθέτως, μειώθηκαν τα δημοτικά τέλη.

-- Διαμορφώθηκαν δομές που έδιναν δωρεάν πρόσβαση στον αθλητισμό και τον πολιτισμό σε εκατοντάδες συμπολίτες μας.

-- Εξασφαλίστηκε η πρόσβαση όλων των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς χωρίς προϋποθέσεις, σε σύγχρονες κτιριακές υποδομές.

-- Απαλλάχθηκε ο δήμος Καισαριανής από τα χρέη του παρελθόντος, που έβαζαν εμπόδιο σε κάθε θετική προσπάθεια, χωρίς να βάλουμε το χέρι στην τσέπη του λαού της πόλης.

Και από τη θέση της αντιπολίτευσης, τα 4 τελευταία χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο, βάλαμε στο επίκεντρο τις ανάγκες των πολλών».

Οχι άλλη μια χαμένη θητεία για την Καισαριανή

Επισήμανε ότι είναι στο χέρι του λαού με την επιλογή του στην κάλπη της Κυριακής να μην επιτρέψει άλλη μια χαμένη θητεία για την Καισαριανή, «να μην προσθέσει άλλον έναν αντίπαλο, άλλον έναν εχθρό στους τόσους που ήδη έχει.

Εναν τέτοιο εχθρό βρήκε απέναντί του, τα 4 χρόνια που πέρασαν στη διοίκηση Βοσκόπουλου.

Η σημερινή δημοτική αρχή εκλέχτηκε στηριζόμενη στις ηγεσίες των κομμάτων της αντιλαϊκής πολιτικής και σε τοπικά συμφέροντα που έχουν εδώ και χρόνια κάτσει στον σβέρκο του λαού της πόλης. Αυτήν την ενότητα κομπάζει ότι μπόρεσε και εξέφρασε ο κ. Βοσκόπουλος.

Ξεπλήρωσε αυτό το "χρέος" ευθυγραμμιζόμενη πλήρως με τους στόχους και τις αξιώσεις αυτών».

Ενώ για την «Ενωμένη Καισαριανή», όπως αυτοαποκλήθηκε το σχήμα που στήθηκε προεκλογικά από τις ηγεσίες των παρατάξεων «Καισαριανή Τώρα», «Συνεργασία Πολιτών» (ΣΥΡΙΖΑ) και την παράταξη - «φάντασμα» του πρώην δημάρχου Καμπάκα σχολίασε ότι «αποτελείται από τις ίδιες δυνάμεις που μηχανεύτηκαν στις προηγούμενες εκλογές, άλλοτε φανερά και άλλοτε υπόγεια, κάθε μέσο για να μην ανανεωθεί η θητεία της "Λαϊκής Συσπείρωσης".

Στήθηκε πάνω σε μια συμφωνία κορυφών και με δεδομένη την πολιτική τους σύγκλιση στη συνέχιση αυτής της καταστροφικής για τον λαό πορείας.

Σφραγίστηκε με το αναμενόμενο μοίρασμα καρεκλών και θέσεων, με νέες δεσμεύσεις σε συμφέροντα, στην πλάτη του λαού που μόνο απέχθεια μπορεί να δημιουργήσει σε κάθε προοδευτικό άνθρωπο».

Να βγει την επόμενη μέρα πιο δυνατός ο λαός

Κλείνοντας την ομιλία του ο Ηλ. Σταμέλος τόνισε ότι μένουν λίγες μέρες αλλά «άπειρα επιχειρήματα για να φτάσει ο λαός της πόλης μας στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο με το κόκκινο γαρύφαλλο, το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" (...)

Για να βγει την επόμενη μέρα πιο δυνατός ο λαός. Να αφήσουμε πίσω τον δρόμο των συνεχών θυσιών για τα κέρδη των λίγων.

Καλούμε όλους τους Καισαριανιώτες να κάνουν το βήμα από την πρώτη Κυριακή για να βγει το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" τόσο ενισχυμένο που να μην αφήνει περιθώρια για να αλλοιωθεί με "μαγειρέματα" η θέληση του λαού της πόλης μας.

Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ