Παρασκευή 6 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στο πλευρό του λαού υπερασπιζόμαστε τη λαϊκή στέγη από πλειστηριασμούς και εξώσεις

Στη συζήτηση για «την αξιοπρεπή στέγαση για όλους» παρενέβη η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Κώστας Παπαδάκης τόνισε:

«Πάνω από 15.000 πλειστηριασμοί προγραμματίζονται στην Ελλάδα μέχρι το τέλος του χρόνου και χιλιάδες εξώσεις λαϊκών οικογενειών, για τα συμφέροντα των "κορακιών" των τραπεζών και των funds. Εντείνουν πιέσεις, εκβιασμούς, προκλητικές απαιτήσεις με όχημα τους νόμους των κυβερνήσεων και τις Οδηγίες της ΕΕ, ενώ η εύρεση κατοικίας είναι αδύνατη, με πανάκριβα ενοίκια, απλησίαστες τιμές αγοράς, αλλεπάλληλες αυξήσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ, κυβερνητικά προγράμματα στέγασης - κοροϊδία, με ευρωενωσιακές επιδοτήσεις που ξεκοκαλίζουν οι κατασκευαστικοί όμιλοι.

Εργατικά σωματεία, το ΚΚΕ και η "Λαϊκή Συσπείρωση", που παλεύει στις Περιφέρειες και στους δήμους, στην πρώτη γραμμή εμποδίζουν καθημερινά πλειστηριασμούς. Απαιτούμε: Κανένας πλειστηριασμός, καθολική προστασία της λαϊκής στέγης. Ευνοϊκές ρυθμίσεις χωρίς προκαταβολές, διαγραφή τόκων και επιτοκίων, κούρεμα κεφαλαίου. Δόσεις με βάση τις δυνατότητες των οφειλετών. Επαναλειτουργία του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, για φτηνή, ασφαλή λαϊκή στέγη και υποδομές, χωρίς τη συμμετοχή εργολάβων, επιχειρηματιών, τραπεζών και άλλων τρωκτικών, αλλά με ευθύνη του κράτους. Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός και εμείς στο πλευρό του θα υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των λαϊκών νοικοκυριών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ