Παρασκευή 6 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ
Ιδιες δεσμεύσεις στο κεφάλαιο, ίδιες χρεοκοπημένες αυταπάτες στον λαό

Την πρώτη του ομιλία ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε χτες στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του ο Στ. Κασσελάκης.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για αλαζονεία, για διαχειριστική ανικανότητα και ότι δεν μπορεί να επιλύσει κανένα πρόβλημα της κοινωνίας, δίνοντας άλλοθι στην πολιτική που μοιράζονται τα αστικά κόμματα και αναπαράγοντας χρεοκοπημένες αυταπάτες ότι τα προβλήματα και οι λύσεις τους έχουν να κάνουν με την ικανότητα του εκάστοτε διαχειριστή.

Αλλωστε η κριτική του στη ΝΔ - την οποία φρόντισε να διαχωρίσει σε... καλή και κακή, καλώντας τους «έντιμους και σοβαρούς» βουλευτές της να ψηφίζουν κατά συνείδηση - εστίασε στο ποιος είναι ο καλύτερος «μάνατζερ» του αστικού κράτους, με αναφορές όπως ότι «ο κ. Μητσοτάκης είπε πως δεν μπορεί να ξέρει τι έχει γίνει με τα αντιπλημμυρικά - αν ήταν διευθύνων σύμβουλος επιχείρησης θα τον είχαν απολύσει» και άλλους τέτοιους εξυπνακισμούς, πίσω από τους οποίους έκρυψε την πολιτική που έχει στο επίκεντρο το κέρδος και τις ευθύνες που μοιράζονται τα κόμματα που κυβέρνησαν, για την απουσία κρίσιμων για τη ζωή του λαού έργων και υποδομών.

Εφτασε δε, για να παρουσιάσει τα όσα ζει ο λαός ως αποτέλεσμα των «ημετέρων» και των «βαρονιών» της ΝΔ, να επικαλείται την πείρα ...των ΗΠΑ και των αμερικανικών πανεπιστημίων, όπου πήγαν και εκείνος και ο Κυρ. Μητσοτάκης, λέγοντας ότι «σε κανένα από αυτά δεν διδάσκουν πελατειακό κράτος, ανιψιούς σε μυστικές υπηρεσίες και βαρονίες»!

Ενώ, με τη γνωστή αυταπάτη ότι γίνεται και τα επιχειρηματικά συμφέροντα να είναι «χορτάτα» και οι ανάγκες του λαού να ικανοποιούνται, αναρωτήθηκε αν η κυβέρνηση σκοπεύει να αξιοποιήσει τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης για τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, όταν αυτοί οι πόροι είναι διαθέσιμοι ακριβώς με προαπαιτούμενο τα δεκάδες αντιλαϊκά μέτρα που τσακίζουν τις λαϊκές ανάγκες.

Κατά τ' άλλα, μοίρασε υποσχέσεις για «ίσες ευκαιρίες» στη ζούγκλα που θα διαμορφώνει η πολιτική τους, και για σχολεία Ειδικής Αγωγής που ...θα ζουν από τις δωρεές και τη φιλανθρωπία, όπως εκείνη που έκανε ο ίδιος, ενώ δεν έλειψαν και ανέκδοτα όπως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ...δεν θα συνθηκολογήσει με τους πλειστηριασμούς - που ψήφισε ως κυβέρνηση.

Για τα λεγόμενα εθνικά θέματα, ο Στ. Κασσελάκης κατέφυγε σε λεονταρισμούς περί «κόκκινων γραμμών» που τάχα δεν θα ξεθωριάσουν, μία μόνο μέρα απ' όταν ζητούσε από την Κύπρο την επανέναρξη των συνομιλιών από εκεί που σταμάτησαν στο Κραν Μοντανά, επιβεβαιώνοντας τη συνέχεια στην πολιτική σημαιοφόρου των επικίνδυνων για τους λαούς ευρωατλαντικών σχεδιασμών και των επικίνδυνων διευθετήσεων στην ευρύτερη περιοχή.

Στο πλαίσιο της χτεσινής συνεδρίασης ο Στ. Κασσελάκης πρότεινε - και εγκρίθηκε, με ψήφους 29 υπέρ, 15 λευκά και 1 απουσία (του Αλ. Τσίπρα) - για νέα γραμματέα της ΚΟ την Θεοδώρα Τζάκρη και για κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους τούς Ν. Παππά, Θ. Ξανθόπουλο και Δ. Καλαματιανό. Τη θέση του διευθυντή της ΚΟ αναλαμβάνει ο Γ. Τσίπρας, ενώ συντονιστής του κοινοβουλευτικού τομέα ο Π. Πολάκης.

Στο μεταξύ, με άρθρο του ο Σ. Βαλντέν, μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, επικρίνει με δριμύτητα τον Στ. Κασσελάκη, γράφοντας για «πολιτικό ufo» με «πολλές σκιές στο βιογραφικό του», για «επιθετική εξαγορά του κόμματος», για «γελοιότητες», «αθλιότητες» και «ασχετοσύνη», ενώ επικρίνει με σφοδρότητα και τον Αλ. Τσίπρα για την τακτική που ακολούθησε μετά το 2019 και επέφερε την εκλογική συντριβή, και τον κατηγορεί ότι σιγοντάρισε αν μη τι άλλο την εκλογή Κασσελάκη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ