Παρασκευή 6 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ
Κριτήριο ψήφου τα οξυμένα προβλήματα του λαού

Από τη συγκέντρωση στον Πύργο
Από τη συγκέντρωση στον Πύργο
Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι μικροί επαγγελματίες και η νεολαία να κάνουν κριτήριο ψήφου τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ποιοι ευθύνονται γι' αυτά και να συμπορευτούν με τους κομμουνιστές στους καθημερινούς αγώνες και στις κάλπες της Κυριακής, κάλεσαν από τον Πύργο Ηλείας, στη μαζική κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» το βράδυ της Τρίτης, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Σωτήρης Παρίσης και ο υποψήφιος δήμαρχος Χρήστος Αθανάσουλας.

Ο Σ. Παρίσης κάλεσε να μη χαθεί λεπτό μέχρι την Κυριακή και στάθηκε στα «έργα και ημέρες» της σημερινής περιφερειακής αρχής, υπογραμμίζοντας: «Καυχιέται ο εκλεκτός της ΝΔ ότι δόθηκαν στην Ηλεία 170 εκατ. ευρώ σε έργα και αναπλάσεις. Δηλαδή ψίχουλα σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες του λαού, και ενώ μάλιστα μόνο για το 2023 ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας ήταν 1,5 δισ. ευρώ. Μιλά για 170 εκατ. ευρώ σε εργολάβους και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, τη στιγμή που στον νομό Ηλείας το αρδευτικό δίκτυο έχει να συντηρηθεί εδώ και 50 χρόνια, που καμία πόλη της περιοχής δεν διαθέτει σύγχρονο δίκτυο όμβριων υδάτων, που το μεγάλο φράγμα του Πηνειού της Ηλείας, το οποίο κατασκευάστηκε το 1966, δεν έχει ελεγχθεί ποτέ και έχει τα μαύρα του τα χάλια, αφού δεν έγινε ποτέ καμία συντήρηση ή έλεγχος στατικότητας. Από τα 170 εκατ. ευρώ δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ για αντισεισμική θωράκιση της περιοχής, για έλεγχο σεισμικής τρωτότητας σε σχολεία και δημόσια κτίρια, για μέτρα αντιπυρικής προστασίας, αφού τέτοια έργα δεν παράγουν κέρδος».

Και πρόσθεσε: «Μιλούν για ανάπτυξη της περιοχής ενώ μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021 δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση για να αναγεννηθεί ο φυσικός πλούτος της περιοχής, δεν έχουν ξεκινήσει καν αντιπλημμυρικά έργα στις εκτάσεις που κάηκαν και ακόμα υπάρχουν αγρότες και κτηνοτρόφοι που δεν έχουν αποζημιωθεί (...) Μιλούν για εξωστρέφεια στην αγροτική παραγωγή, για εξαγωγές αγροτικών προϊόντων, ότι τα προϊόντα της περιοχής αποτελούν μέρος της διαφήμισης της Δυτικής Ελλάδας στο εξωτερικό, και την ίδια στιγμή χιλιάδες τόνοι σταφίδας παραμένουν απούλητοι, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι δεν τα βγάζουν πέρα με το τεράστιο κόστος παραγωγής, τις αυξήσεις σε αγροεφόδια και καύσιμα, τις καταστροφές στις καλλιέργειές τους. Δεν λένε κουβέντα για κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στους αγροτοκτηνοτρόφους».

Κλείνοντας τόνισε: «Είναι ώρα η συμπόρευση να μεγαλώσει, γιατί μόνο το ΚΚΕ μπορεί σήμερα να αναμετρηθεί με την εγκληματική πολιτική κυβέρνησης, αστικών κομμάτων και ΕΕ, το απέδειξε άλλωστε αυτούς τους λίγους μήνες μετά τις εθνικές εκλογές. Εδώ είναι η θέση όλων όσοι νιώθουν αριστεροί και προοδευτικοί, όλων όσοι σήμερα απογοητεύτηκαν από τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, όλων όσοι βλέπουν ότι δεν τους ταιριάζει η κανονικότητα που λέει η κυβέρνηση της ΝΔ».

Στις λίγες ώρες που απέμειναν μέχρι την Κυριακή να δοθεί αποφασιστική μάχη ενίσχυσης της «Λαϊκής Συσπείρωσης», κάλεσε ο Χρ. Αθανάσουλας, ώστε να αναδειχθεί σε ισχυρή δύναμη και στον δήμο Πύργου, για μεγαλύτερη δύναμη στο πλάι του λαού: «Ζητάμε τη στήριξη όλων, ακόμα και αυτών που δεν συμφωνούν σε όλα μαζί μας, ώστε να χαράξουμε μια ασυμβίβαστη πορεία τα επόμενα χρόνια. Ζητάμε ιδιαίτερα τη στήριξη όλων αυτών που δεν συμφωνούν σε όλα μαζί μας! Καλούμε ιδιαίτερα εκείνους τους αγωνιστές συμπολίτες που όπως κι εγώ βγήκαμε στις πλατείες ενάντια στα μνημόνια, τους αγωνιστές που παλέψαμε το 2012 και το 2015 για να αλλάξει κάτι, να μην απογοητευτούν. Να μην καθίσουν σπίτι και αφήσουν άλλους να αποφασίζουν. Να κάνουν ένα πρώτο βήμα, να στηρίξουν τη "Λαϊκή Συσπείρωση"!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ