Παρασκευή 6 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΡΕΘΥΜΝΟ
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» μόνη πραγματική δύναμη λαϊκής αντιπολίτευσης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προεκλογική συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Ρέθυμνο, τη Δευτέρα 2 Οκτώβρη. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Αλέκος Μαρινάκης, υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Μανούσος Μανουσογιάννης, υποψήφιος δήμαρχος Ρεθύμνου.

Στην ομιλία του ο Αλ. Μαρινάκης τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η "Λαϊκή Συσπείρωση" διαφέρει ριζικά από τους συνδυασμούς των εκλεκτών των αστικών κομμάτων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ), που μόνο μέλημά τους έχουν την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του τουριστικού και εμπορικού κεφαλαίου, των μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών που ετοιμάζονται να πάρουν το "φιλέτο" του ΒΟΑΚ, των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Ενέργειας, στις ανεμογεννήτριες, που στηρίζουν τις εξορύξεις υδρογονανθράκων, τη διασύνδεση με αγωγούς φυσικούς αερίου κ.λπ.

Αυτή τους η πολιτική δεν είναι τυχαία. Περιφερειακή και δημοτικές αρχές είναι πιστές στην εγκληματική πολιτική που λογαριάζει τις λαϊκές ανάγκες ως "κόστος" και βάζει τις ανθρώπινες ζωές, τις λαϊκές περιουσίες και την προστασία του περιβάλλοντος στο ζύγι με τις κάθε φορά "αντοχές της οικονομίας", τα συμφέροντα και τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Απέναντι σε αυτήν την πολιτική μοναδικό αποκούμπι είναι η "Λαϊκή Συσπείρωση", η μόνη πραγματική δύναμη εργατικής - λαϊκής αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Κρήτης, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για να μπουν οι ανάγκες του λαού του νησιού στο προσκήνιο!».

Συνεχίζοντας υπενθύμισε ότι οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δεν είναι άγνωστοι στον λαό του Ρεθύμνου: «Βρέθηκαν μπροστά στις κινητοποιήσεις για το νοσοκομείο της πόλης και την τραγική κατάσταση της δημόσιας Υγείας, ενάντια στην υποστελέχωση υπηρεσιών, για τη μονιμοποίηση των εργαζομένων στην Περιφέρεια και σε άλλες αρχές, για τη σωτηρία του Παλίγκρεμνου, ενάντια στον σχεδιασμό να μετατραπεί ο δήμος Αγίου Βασιλείου σε ένα απέραντο πάρκο ανεμογεννητριών. Συμπαραστάθηκαν στις διεκδικήσεις και τους αγώνες των εργαζομένων και των σωματείων τους, των εκπαιδευτικών και των καλλιτεχνών. Γι' αυτό, ο κρητικός λαός μπορεί να ενισχύσει αποφασιστικά τη "Λαϊκή Συσπείρωση" στην Περιφέρεια και στους δήμους της Κρήτης στις 8 Οκτωβρίου».

Ο Μ. Μανουσογιάννης στον χαιρετισμό του ανέδειξε ότι «όλα τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια η "Λαϊκή Συσπείρωση" στάθηκε απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της δημοτικής αρχής Μαρινάκη, έβαλε εμπόδια στο να μην "τρώνε" οι λίγοι από τη ζωή και τους κόπους των πολλών. Αγωνιστήκαμε για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων του δήμου (π.χ. καθαρίστριες, συμβασιούχοι), για τη διεκδίκηση παιδικών σταθμών και ελεύθερων χώρων.

Εναντιωθήκαμε στην εργολαβοποίηση των υπηρεσιών και στην υπερκοστολόγηση των έργων, όπως στην καθαριότητα και τον οδοφωτισμό. Αντικειμενικά καταγράφηκε η "Λαϊκή Συσπείρωση" ως η μοναδική λαϊκή αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο, και αυτό εκφράζεται σήμερα και στη συμπόρευση μιας πλειάδας αγωνιστών στο ψηφοδέλτιό της, που επικροτούν τις πρωτοβουλίες της και πιστεύουν ότι μπορούμε να βαδίσουμε και τα επόμενα τέσσερα χρόνια στον δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ