Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΑΙΑ - ΡΕΝΤΗ
Ο λαός να αναδείξει τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στη διοίκηση του δήμου, στήριγμα στο πλάι του

RIZOSPASTIS

Με εμφανή τη μεγάλη δυναμική πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η σύσκεψη του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκαιας - Ρέντη, στο δημαρχείο της πόλης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» από τον συγκεκριμένο Δήμο.

Η δυναμική αυτή αποτυπώνεται και στο ίδιο το ψηφοδέλτιο, όπως ανέδειξε στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Κατηφές.

Πρόκειται για ένα μαχητικό, αγωνιστικό ψηφοδέλτιο, από εργαζόμενους και ανθρώπους της πόλης οι οποίοι από διάφορα μετερίζια προσφέρουν σε αυτήν και στους κατοίκους της, προσφορά που βρίσκει έκφραση στον κοινό αγώνα για αλλαγή του συσχετισμού στον δήμο, για τις ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων.

Μάλιστα, περίπου το 50% των υποψηφίων θέτουν υποψηφιότητα για πρώτη φορά, το 25% έχει αναφορά στην Παιδεία και στα σχολεία της πόλης, ενώ γενικότερα το απαρτίζουν συνδικαλιστές, αγωνιστές, άνθρωποι από τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, συμμετέχοντες σε συλλόγους της περιοχής, από τον χώρο των αυτοαπασχολούμενων, τη νεολαία κ.λπ.

Ο Π. Κατηφές ανέφερε ότι «σε πνεύμα αγωνιστικής συμπόρευσης, θαρρετά καλούμε κάθε κάτοικο της Νίκαιας και του Ρέντη να βαδίσει μαζί μας τον δρόμο της διεκδίκησης και της ελπίδας, για να δυναμώσει η αμφισβήτηση της αντιλαϊκής πολιτικής και των βαστάζων της σε τοπικό επίπεδο». Κάλεσε «ο λαός να αναδείξει τη "Λαϊκή Συσπείρωση" στη διοίκηση του δήμου, στήριγμα στο πλάι του», συμπληρώνοντας πως «μπορούμε να διαμορφώσουμε κλίμα νίκης, ανατροπής των συσχετισμών στον δήμο».


RIZOSPASTIS

Αναφέρθηκε αναλυτικά σε μια σειρά παραδείγματα και συνέπειες από την ισχύουσα αντιλαϊκή πολιτική, την οποία αποδέχεται και εφαρμόζει η δημοτική αρχή. Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι είναι μόλις 36.000 ευρώ η κρατική χρηματοδότηση για Πολιτική Προστασία, ενώ για τα σχολεία είναι μειωμένη κατά 25%. Σημαντικά έργα για τις λαϊκές ανάγκες, όπως τα αντιπλημμυρικά, δεν είναι επιλέξιμα, και το 1/3 των εργαζομένων στον δήμο είναι συμβασιούχοι, σε κατάσταση ομηρίας. Επίσης, μένουν στο απυρόβλητο οι μεγάλοι οφειλέτες στον δήμο και την ίδια ώρα μπαίνουν στο στόχαστρο λαϊκές οικογένειες ακόμα και για 300 ευρώ.

«Σε όλα αυτά μπορεί να αντιδράσει μόνο η "Λαϊκή Συσπείρωση", διότι ακριβώς δεν συντάσσεται αλλά είναι απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική, δηλαδή στη μεριά του λαού και των αναγκών του», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι η ανάδειξή της σε διοίκηση θα δυναμώσει τη γνήσια λαϊκή αντιπολίτευση ακριβώς απέναντι σε αυτήν την πολιτική.

Ο Π. Κατηφές κάλεσε τον λαό στις προσεχείς εκλογές να μην ψάξει διαφορές ανάμεσα στους εκλεκτούς των άλλων κομμάτων, αλλά να κάνει την πραγματική διαφορά δίνοντας δύναμη στη «Λαϊκή Συσπείρωση». Να απαντήσει έτσι αποφασιστικά στο βασικό ερώτημα, που είναι «αν θα συνεχίσουμε την ίδια πορεία ή θα προτάξουμε τις ανάγκες που έχει ο λαός και τα παιδιά του».

Ακολούθησε πλούσια συζήτηση, η οποία επιβεβαίωσε τη θετική ανταπόκριση που συναντούν οι υποψήφιοι αλλά και την κοινή πεποίθηση ότι τις 40 μέρες που απομένουν πρέπει η νύχτα να γίνει μέρα. Ετσι, το επόμενο διάστημα θα ξεδιπλωθεί ένα μεγάλο πρόγραμμα περιοδειών, συγκεντρώσεων και συσκέψεων, για να είναι χιλιάδες αυτοί που σε δήμο και Περιφέρεια θα ρίξουν το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΚΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για λίγες ψήφους δεν θα πραγματοποιηθεί ο β' γύρος με βάση το Πρωτοδικείο(2023-10-12 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις και παρουσιάσεις υποψηφίων(2023-09-06 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις ενόψει τοπικών εκλογών(2023-07-04 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η δραστηριότητα για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές(2019-01-18 00:00:00.0)
Η ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στήριγμα στην πάλη του λαού(2014-11-29 00:00:00.0)
Το ΚΚΕ παζάρια δεν κάνει(2014-05-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ