Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΤΡΑΣ
Προσλαμβάνει σχολικές καθαρίστριες με πλήρες ωράριο

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για 180 εργαζόμενες για το νέο σχολικό έτος

Την πρόσληψη 180 σχολικών καθαριστριών για τα σχολεία του δήμου μπροστά στο νέο σχολικό έτος (2023 - 2024), με πλήρες ωράριο εργασίας και όχι με τρίωρα ή τετράωρα, ανακοίνωσε η δημοτική αρχή Πάτρας μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών της σχετικής προκήρυξης από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Η δημοτική αρχή επισημαίνει ότι βρίσκεται απέναντι από την πολιτική των τρίωρων και τετράωρων, που μέχρι εκεί χρηματοδοτεί η κυβέρνηση, αντιμετωπίζοντας τα παιδιά και τις εργαζόμενες σαν κόστος, και ότι τη διαφορά των ποσών της μισθοδοσίας των συγκεκριμένων εργαζομένων τη διαθέτει ξανά από το ταμείο του δήμου, ακόμα και μέσα σε αυτήν την υποχρηματοδότηση από το κράτος.

«Γιατί έχουμε τον νου μας στα παιδιά και στους εργαζόμενους. Γιατί τα σχολεία μας και τα παιδιά μας δεν χρειάζονται καθαριότητα μόνο τρεις ή τέσσερις ώρες τη μέρα. Γιατί θέλουμε εργαζόμενους με πλήρες ωράριο εργασίας και με δικαιώματα», τονίζει.

Ξεκαθαρίζει ότι δεν σταματά ούτε λεπτό να διεκδικεί την απαιτούμενη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, και διευκρινίζει: «Τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία αξιολογείται η κάθε αίτηση υποψήφιας, καθώς και τα μόρια που το κάθε κριτήριο λαμβάνει, δεν τα θέτουν ο δήμος και οι υπηρεσίες του αλλά το υπουργείο Εσωτερικών, και βάσει αυτών εκδίδονται τα αποτελέσματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ