Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ»
Στα όρια της διάλυσης η Κοινοβουλευτική Ομάδα του φασιστικού μορφώματος

Συνεχίζει να επικρατεί το ...σύστριγγλο στο φασιστικό μόρφωμα των «Σπαρτιατών» καθώς χτες ο πρόεδρός τους, Β. Στίγκας, εμφανίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για τις πυρκαγιές χωρίς την κοινοβουλευτική του ομάδα. Εξηγώντας αυτήν την εικόνα έκανε λόγο για βουλευτές «καθοδηγούμενους και ποδηγετούμενους από ξένα κέντρα», που «παραπέμπουν σε Greek mafia και δον Κορλεόνε». Είπε ακόμα ότι εδώ η χώρα καίγεται ενώ ως ...μέγιστα προβλήματα παρέθεσε «τις ψηφιακές ταυτότητες και το ψηφιακό νόμισμα» και «κάποιοι επιλέγουν να κάνουν το δικό τους».

Απαντώντας στον Στίγκα ο πρόεδρος της Βουλής, Κ. Τασούλας, είπε ότι θεώρησε την ομιλία του ως το «κύκνειο άσμα της ύπαρξης της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός σας. Περιμένω και εγγράφως τέτοια διατύπωση αυτής της εξελίξεως ώστε να εκδοθεί η απαραίτητη ληξιαρχική πράξη».

Στη συνέχεια ο Β. Στίγκας σε επιστολή που έστειλε στον Κ. Τασούλα γνωστοποίησε ότι οι βουλευτές Ι. Δημητροκάλλης, Χ. Κατσιβαρδάς και Ι. Κόντης «τίθενται εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας των "Σπαρτιατών"» και ότι δεν «νοείται σε καμία κοινοβουλευτική ομάδα αυτοβούλως και κατά μόνας, εκβιάζοντας τον πρόεδρο της ΚΟ, ουσιαστικά εξυπηρετώντας άλλους σκοπούς».

Ο ίδιος, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, αφού διευκρίνισε ότι «με στήριξε και στήριξα» τον Κασιδιάρη, όταν ρωτήθηκε αν έχει τους απαραίτητους βουλευτές για να διατηρήσει την κοινοβουλευτική ομάδα του είπε: «Και ναι και όχι».

Ακολούθησε το απόγευμα ανακοίνωση που υπέγραφαν οι βουλευτές του μορφώματος, οι μπροστινοί δηλαδή του Κασιδιάρη, στην οποία έλεγαν ότι «όποιος αναφέρεται σε τακτικές μαφιόζων είναι γιατί τις γνωρίζει και τις εφαρμόζει ο ίδιος». Κάνουν λόγο «για παράσταση Στίγκα στη Βουλή που είχε σκηνοθετηθεί από την κυβέρνηση, τον οποίο χρησιμοποίησε ως πιόνι».

Λένε ακόμα ότι ο Β. Στίγκας φοβάται το συνέδριο γιατί «είναι ο μόνος που έχει λειτουργήσει και λειτουργεί εξωθεσμικά και παράνομα» και άλλα παρόμοια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ