Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
2023 ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΕΒΡΟΣ
Για 14η μέρα συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης

Συνεχίζεται η καταστροφή στον Εβρο

Copyright 2023 The Associated

Συνεχίζεται η καταστροφή στον Εβρο
Ανεξέλεγκτα συνεχίζει να καίει η καταστροφική πυρκαγιά στον Εβρο. Χτες, Πέμπτη, για 13η συνεχόμενη μέρα στην περιοχή του Σουφλίου έκαιγαν πύρινα μέτωπα πολλών χιλιομέτρων, τα οποία γιγαντώθηκαν λόγω των ανέμων. Η σύντομη καταιγίδα που ξέσπασε στα ορεινά μέσα στη μέρα δεν ήταν αρκετή για να ανακόψει την ανυπολόγιστη καταστροφή. Σύμφωνα με τα τελευταία επικαιροποιημένα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Συστήματος «Copernicus», με τη δορυφορική λήψη ήδη έχουν καεί 899.520 στρέμματα.

Ενεργά μέτωπα υπήρχαν χτες από Κοτρωνιά προς Σιδηρό και στο χωριό Γιαννούλη, καθώς και ένα που κατευθυνόταν προς τον κεντρικό πυρήνα του Δάσους της Δαδιάς.

Μεγάλες προσπάθειες καταβλήθηκαν και χτες με τη διαμόρφωση αντιπυρικών ζωνών, προκειμένου η φωτιά να μη φτάσει στον μικρό πυρήνα του Δάσους της Δαδιάς, το οποίο έχει υποστεί πρωτοφανή καταστροφή. Ωστόσο, πρόκειται για δύσβατη περιοχή που δυσκολεύονται να προσεγγίσουν οι εξαντλημένες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες επιχειρούν ασταμάτητα παρά τις τεράστιες ελλείψεις που έχει προκαλέσει η εμπρηστική πολιτική υποχρηματοδότησης των αστικών κυβερνήσεων. Οι κάτοικοι των χωριών κάνουν συνεχείς εκκλήσεις για ενίσχυση των πυροσβεστικών μέσων, επίγειων και εναέριων, βλέποντας το μέτωπο της φωτιάς συνεχώς να μεγαλώνει ανεξέλεγκτα.

Εκατοντάδες χιλιάδες είναι τα καμένα στρέμματα δάσους

Copyright 2023 The Associated

Εκατοντάδες χιλιάδες είναι τα καμένα στρέμματα δάσους
Αν και στα χωριά έχουν εδώ και μέρες σταλεί μηνύματα για εκκένωση, αρκετοί κάτοικοι παραμένουν, προσπαθώντας να σώσουν μόνοι τους το βιος τους, καθώς το αστικό κράτος και η κυβέρνηση έχουν αποτύχει ολοκληρωτικά να θέσουν υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο, το οποίο αλλάζει διαρκώς κατευθύνσεις ανάλογα με την κατεύθυνση του αέρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ