Τρίτη 16 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΚΑΤΕΡΙΝΗ - ΚΙΛΚΙΣ
Οι εργαζόμενοι και η νεολαία μπορούν να είναι οι πρωταγωνιστές των εξελίξεων

Στις προεκλογικές συγκεντρώσεις σε Κατερίνη και Κιλκίς μίλησε η Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Στη μάχη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι μέχρι και την τελευταία ώρα κάλεσε η Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του Κόμματος στην Κατερίνη και το Κιλκίς.

Στη συγκέντρωση στο Κιλκίς ανακοινώθηκε ότι ο Κώστας Τσαουσίδης θα είναι ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Γιάννης Φαχουρίδης επικεφαλής του ψηφοδελτίου για την Αντιπεριφέρεια του Κιλκίς.

«Μπορούμε ως λαός να εμπιστευτούμε τη διαίσθησή μας, να θέσουμε σαν κριτήριο την πείρα που έχουμε συγκεντρώσει όλα αυτά τα χρόνια για όλα όσα μας εξόργισαν, μας θύμωσαν, μας λύγισαν πιθανά. Να ρίξουμε στην κάλπη το ψηφοδέλτιό του ΚΚΕ και να κάνουμε επιτέλους τη διαφορά», σημείωσε η Θ. Καπέτη.

Και πρόσθεσε πως «το ποιος είναι ενάντια στο σύστημα φαίνεται στην πράξη και όχι στα λόγια. Εχουμε ζήσει τα πάντα, τους ξέρουμε καλά, το ερώτημα είναι θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο που δεν βγάζει πουθενά ή θα χαράξουμε πορεία σύγκρουσης με τις αιτίες των προβλημάτων, πορεία ανατροπής αυτού του βάρβαρου συστήματος. Γιατί το ζήσαμε όλοι μας και ξέρουμε, σωτήρες δεν υπάρχουν. Μόνο ο λαός σώζει τον λαό στον δρόμο της ανατροπής».

Ο Κώστας Τσαουσίδης, υποψήφιος βουλευτής Κιλκίς με το ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ανέφερε ότι οι κομμουνιστές «όλο το προηγούμενο διάστημα βρεθήκαμε με τον λαό του Κιλκίς και συμπορευτήκαμε στους αγώνες που αναπτύχθηκαν διαθέτοντας όλες μας τις δυνάμεις. Τους λέμε δώστε τη δύναμή σας στην ισχυροποίηση του ΚΚΕ για να είμαστε όλοι πιο δυνατοί, πιο ανθεκτικοί, πιο αποτελεσματικοί στους αγώνες που έχουμε μπροστά μας».

Κατερίνη
Κατερίνη
Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ στο Κιλκίς, που είναι: Κώστας Τσαουσίδης, Ρία Αλτιπαρμακίδου, Σταυρούλα Νικολαΐδου, Ηλίας Σμυδάκης - Χαμουρούδης, Μέμα Τεμεκενίδου.

Στην Κατερίνη η Θεανώ Καπέτη αναφέρθηκε στα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά και στον μύθο της «ήρεμης 4ετίας» που υπόσχεται τώρα, την ώρα που μια νέα καπιταλιστική κρίση καραδοκεί, ενώ οι ιμπεριαλιστικές αντιπαραθέσεις οξύνονται.

Αναφέρθηκε επίσης στα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ και ως κυβέρνηση και στα 4 χρόνια ως αντιπολίτευση, που υπερψήφισε το 45% των νομοσχεδίων της ΝΔ, καταψήφισε προτάσεις του ΚΚΕ, όπως για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος και της πρώτης κατοικίας. Στην πανδημία είπε ότι θα λογαριαστούμε μετά και ήθελε βουβές διαμαρτυρίες για τα Τέμπη. Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, θύμισε ότι αφού ψήφισε το 70% των νομοσχεδίων της ΝΔ, ζητάει δύναμη για να εφαρμόσει το υποτίθεται διαφορετικό του πρόγραμμα. Και ξεκαθάρισε ότι «εμείς τους εργαζόμενους και τη νεολαία δεν τους έχουμε για τα ψίχουλα που θα πέφτουν από το τραπέζι των λίγων. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία πρέπει και μπορούν να είναι οι πρωταγωνιστές των εξελίξεων».

Στη συγκέντρωση χαιρέτισε η Αρχοντία Παπαγεωργίου, υποψήφια βουλευτής με το ΚΚΕ στην Πιερία. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη συμβολή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στα διάφορα μέτωπα πάλης που αναπτύχθηκαν στην περιοχή αλλά και στους αγώνες της νέας γενιάς για τα δικαιώματα στη μόρφωση και τη δουλειά. Και σημείωσε: «Με τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών, με την "Πανσπουδαστική" πρώτη δύναμη πανελλαδικά, για δεύτερη χρονιά, η νέα γενιά έστειλε μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας πως δεν παρατάει, τιμάει και συνεχίζει τους αγώνες, προχωράει μπροστά, τιμωρεί και καταδικάζει την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και διεκδικεί τις σπουδές και τη ζωή που της αξίζει. Κάναμε το βήμα στις 10 Μάη, τώρα στις 21 Μάη να κάνουμε το άλμα».

Κιλκίς
Κιλκίς
Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε μέσα σε κλίμα μαχητικής αισιοδοξίας με την παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ στην Πιερία, που είναι: Αχιλλέας Ζαχαρόπουλος, Παναγιώτης Κουλαουζίδης, Στέλλα Νικολάου, Χαράλαμπος Ντότσικας, Αρχοντία Παπαγεωργίου, Αναστασία Τηλέγραφου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ