Τρίτη 16 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Το μόνο πραγματικά καλό για τον λαό είναι ένα ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό!

RIZOSPASTIS

Το μόνο πραγματικά καλό που μπορεί να βγει για τον λαό μας από αυτές τις εκλογές είναι να είναι πολύ πιο δυνατό το ΚΚΕ!

Αυτό τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στο Ηράκλειο Κρήτης, το Σάββατο 13 Μαΐου.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ. Επίσης, πολυπληθής αντιπροσωπεία της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Σάββα Βασιλειάδη, μέλος της ΚΕ και Γραμματέα της ΕΠ Κρήτης. Η συγκέντρωση έκλεισε με τους υποψήφιους βουλευτές Ηρακλείου του Κόμματος επί σκηνής καταχειροκροτούμενους: Μ. Συντυχάκης, Λ. Ανδρουλάκη, Γ. Γωνιανάκης, Δ. Δουλουφάκης, Μ. Κυπραίου, Γ. Μαργαρίτης, Θ. Πετράκη, Δ. Σαλούστρος, Β. Σοφίου, Μ. Σφακιανάκης, Γ. Χουστουλάκη.

Ιδιαίτερο τόνο έδωσε η μαζική και ζωντανή συμμετοχή της νεολαίας, με απανωτά συνθήματα για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις 21 Μάη.

Τη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, υποναύαρχος ε.α. και υποψήφιος βουλευτής Χανίων, ο Γιώργος Μαργαρίτης, αφυπηρετήσας καθηγητής Νεότερης Ιστορίας του ΑΠΘ και υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου, και ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής Ηρακλείου και εκ νέου υποψήφιος.

Οσο μεγαλώνει η βάση, τόσο μεγαλώνει η ανασφάλεια για τον λαό


RIZOSPASTIS

Από τη συγκέντρωση ο Δ. Κουτσούμπας κάλεσε τον λαό του νησιού να προσπεράσει «τους γνωστούς εκβιασμούς και τα διλήμματα που βάζουν όλοι οι άλλοι, για να υποκλέψουν για μία ακόμα φορά τη λαϊκή ψήφο. Μην κάνετε δική σας τη δική τους αγωνία περί "σταθερότητας". Η δική τους σταθερότητα είναι αστάθεια για τα λαϊκά συμφέροντα».

Σε άλλο σημείο τόνισε ότι «η Κρήτη, που όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις την έχουν μετατρέψει στο "αβύθιστο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ" όπως οι ίδιοι λένε, και ταυτόχρονα την έχουν μετατρέψει σε στόχο των αντιπάλων τους, είναι ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα του τι σημαίνει η κάθε κυβέρνηση να συνεχίζει από εκεί που το άφησε η προηγούμενη και να το πηγαίνει ακόμα παραπέρα...

Μιλάμε φυσικά για την επικίνδυνη Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, που προετοίμασε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και επικύρωσε η κυβέρνηση της ΝΔ. Πρόσφατα ο "Ριζοσπάστης" δημοσιοποίησε αναλυτικά σχέδιά τους για την αναβάθμιση και επέκταση της βάσης της Σούδας, που σχεδιάζεται μάλιστα με πρότυπο το "στρατηγείο" των ΝΑΤΟικών για τον πόλεμο στην Ουκρανία, τη βάση των ΗΠΑ στο Ραμστάιν της Γερμανίας. Οσο μεγαλώνει η βάση, τόσο μεγαλώνουν οι κίνδυνοι και η ανασφάλεια για τον λαό μας!

Και πιστεύουμε ότι δεν έχει μείνει κανένας λογικός άνθρωπος που να πιστεύει ότι υπάρχει περίπτωση να κουνηθούν οι σύμμαχοί μας από τις βάσεις τους, για να συνδράμουν στην περίπτωση ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία. Οσα τηλέφωνα και να τους κάνει ο κάθε πρωθυπουργός ή ο κύριος Βαρουφάκης, όπως μας είπε ότι θα κάνει...


RIZOSPASTIS

Λες και δεν έγιναν αρκετά τηλεφωνήματα όταν έγινε η εισβολή στην Κύπρο ή το 1996 με τα Ιμια... Το μόνο που θα λένε θα είναι "βρείτε τα", όπως κάνουν όλα αυτά τα χρόνια που η επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης κλιμακώνεται στην αντιπαράθεσή της με την ελληνική άρχουσα τάξη. Γιατί αυτό που τους ενδιαφέρει πρωτίστως είναι να κρατήσουν την Τουρκία στην αγκαλιά του ΝΑΤΟ και μακριά από την αγκαλιά της Ρωσίας, για τα δικά τους συμφέροντα».

Ο λαός της Κρήτης ξέρει καλά τι σημαίνει καπιταλιστική ανάπτυξη

Σε άλλο σημείο, αναφερόμενος στα όσα λένε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ περί ανάπτυξης, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επεσήμανε πως το τι σημαίνει αυτό «το νιώθουν οι εργαζόμενοι αυτό πολύ καλά "στο πετσί τους" και εδώ στην Κρήτη. Το νιώθουν οι χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι και εργαζόμενοι στον Τουρισμό, που έχουν ξεκινήσει εδώ και έναν μήνα την τουριστική σεζόν και δεν γνωρίζουν αν και πώς θα την τελειώσουν. Γιατί ακόμα έχουμε Μάη και οι Οργανώσεις του ΚΚΕ, τα σωματεία δεν προλαβαίνουν να καταγράφουν τις καταγγελίες για δουλειά από ήλιο σε ήλιο, 7ήμερα χωρίς ρεπό, σε άθλιες συνθήκες.

Από την άλλη, βέβαια, από πολύ νωρίς ξενοδόχοι, τουριστικοί επιχειρηματίες και tour operators μιλάνε ανοιχτά για χρονιά ρεκόρ σε αφίξεις, έσοδα και προφανώς και νέα υπερκέρδη».

Και τόνισε πως ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ «όλοι μαζί έφτιαξαν όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που εξασφαλίζει το ξεζούμισμα των ξενοδοχοϋπαλλήλων και τον αφανισμό των αυτοαπασχολουμένων ΕΒΕ. Τώρα μας διαφημίζει η ΝΔ ότι θα στείλει τους "ράμπο" των ελεγκτικών μηχανισμών να κάνουν τους τροχονόμους της εφαρμογής του!

Τι να πρωτοθυμηθούμε:

- Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ το 2011 κατάργησε τα Βαρέα και Ανθυγιεινά για ειδικότητες του κλάδου, τους μάγειρες, τις καμαριέρες.

- Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ το 2012 κατάργησε επί τις ουσίας τις κλαδικές Συμβάσεις και την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, και θεσμοθέτησε να ορίζεται ο βασικός μισθός με Υπουργική Απόφαση.

- Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τον νόμο Κατρούγκαλου κατάργησε το εφάπαξ των ξενοδοχοϋπαλλήλων στην 20ετία και παγίωσε τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67. Νομοθέτησε τον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος.

- Η τελευταία κυβέρνηση της ΝΔ, με τον νόμο Χατζηδάκη, με τη "διευθέτηση" του χρόνου εργασίας, μεταξύ άλλων, έβαλε ταφόπλακα στο 8ωρο και 5ήμερο, που έτσι κι αλλιώς δεν είχε καμία πρακτική εφαρμογή στα ξενοδοχεία. Νόμος που κατά 50% τον ψήφισε και ο ΣΥΡΙΖΑ».

Σημείωσε δε ότι «ούτε πώς θα καταφέρουν να ψηφίσουν την άλλη Κυριακή δεν ξέρουν οι χιλιάδες εργαζόμενοι στη σεζόν, αφού η άδεια ακούγεται σαν ανέκδοτο, ενώ η κυβέρνηση απέρριψε την τροπολογία του ΚΚΕ για να μπορέσουν να ψηφίσουν στον τόπο όπου εργάζονται.

Τέτοια είναι η δημοκρατία σε αυτό το σύστημα... Σταματάει έξω από τις πύλες των χώρων δουλειάς. Εμείς, όμως, τους καλούμε να μην τους κάνουν τη χάρη. Να απαιτήσουν την άδεια που δικαιούνται και να πάνε να ψηφίσουν ΚΚΕ, για να τιμωρήσουν αυτούς που θέλουν να τους στερήσουν τη φωνή».

Ξεχωριστή αναφορά έκανε στο πώς «νιώθουν στο πετσί τους τα "οφέλη" της καπιταλιστικής ανάπτυξης και οι εκατοντάδες σεισμόπληκτοι και πλημμυρόπληκτοι των δήμων Μινώα, Αρχανών - Αστερουσίων, Χερσονήσου και Μαλεβιζίου. 17 μήνες και βάλε, μετά τους σεισμούς στο Αρκαλοχώρι, 6 μήνες από τις φονικές πλημμύρες στην Αγία Πελαγία, είναι παντελώς εγκαταλειμμένοι από την κυβέρνηση και την Τοπική Διοίκηση», ενώ «ακόμα και σήμερα κανένας ουσιαστικός σχεδιασμός για αντιπλημμυρική και αντισεισμική θωράκιση των πολύπαθων αυτών περιοχών δεν έχει δρομολογηθεί». Επιπλέον, οι κάτοικοι βιώνουν και το δράμα των πλειστηριασμών, την ίδια ώρα μάλιστα που λίγο πιο πέρα, «στο πολύπαθο Καστέλι, η χρηματοδότηση των μεγαλοκατασκευαστών και ιδιοκτητών του νέου αεροδρομίου ρέει άφθονα και επεκτείνεται, όπως βέβαια και η καταστροφή της περιοχής».

Μόνο κέρδος θα έχει η Κρήτη από την εκλογή κομμουνιστών βουλευτών

Συνεχίζοντας τόνισε ότι «οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες ήμασταν και την τετραετία που πέρασε πρώτοι στη μάχη για να αλλάξουν όλα αυτά, για να πετύχουμε και την παραμικρή ανακούφιση, κάνοντας πράξη το σύνθημα "Μόνο ο λαός σώζει τον λαό"» και ότι «τώρα λοιπόν είναι ώρα η συζήτηση να πάει στο "διά ταύτα": Σ' αυτές τις εκλογές, ΚΚΕ! Να χρεοκοπήσει μέχρι και την τελευταία στιγμή κάθε ψευτοδίλημμα, κάθε εμπόδιο που βάζουν τα άλλα κόμματα στο κριτήριο του εργατόκοσμου, προσπαθώντας να τον στοιχίσουν στην αναζήτηση "σωτήρα".

Ο λαός της Κρήτης ξέρει καλά, μπορεί να καταλάβει ότι ούτε "προκοπή" θα δει από τη ΝΔ, ούτε "ξαστεριά" θα κάνει με ΣΥΡΙΖΑ, ούτε θα κρατούν τα "μπόσικα" οι πρόθυμες ουρές τους, ΠΑΣΟΚ και ΜέΡΑ25.

Αφήστε που τώρα φαίνεται ότι έχουν πέσει για τα καλά οι "διαχωριστικές γραμμές". Οι μεταγραφές και στα ψηφοδέλτια των νομών της Κρήτης ανάμεσα σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΜέΡΑ25 δίνουν και παίρνουν. Τόσο μεγάλες είναι - βλέπετε - οι αποστάσεις που χωρίζουν τα αστικά κόμματα.

Αντίθετα, ο λαός της Κρήτης ξέρει ότι έχει πολλά να κερδίσει από ένα ισχυρό ΚΚΕ στην Κρήτη και σε όλη την Ελλάδα. Με περισσότερους εκλεγμένους βουλευτές που θα τους έχουν σταθερούς, στο πλάι τους, παρόντες παντού, στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και στις διεκδικήσεις τους.

Μέχρι το τελευταίο λεπτό κάνουμε τη νύχτα μέρα! Για να πάρουν απάντηση αυτοί που κυβερνούν τα τελευταία 4 χρόνια και τσάκισαν τον λαό με την πολιτική τους. Και απάντηση μπορούν να πάρουν μόνο με την ψήφο στον αυθεντικό αντίπαλο της πολιτικής τους, στο ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ