Τρίτη 16 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Εστειλε μήνυμα εκλογής κομμουνιστή βουλευτή στον νομό!

Μίλησε ο Θανάσης Παφίλης, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας

Μαζική προεκλογική συγκέντρωση πραγματοποίησε η ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ το απόγευμα της Παρασκευής στην Καλαμάτα. Στην πλατεία Οθωνος συγκεντρώθηκε κόσμος όλων των ηλικιών, που με παλμό και συνθήματα μετέφερε ελπιδοφόρο μήνυμα αποφασιστικής ενίσχυσης του Κόμματος και εκλογής κομμουνιστή βουλευτή στον νομό.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από την φιλόλογο Αμαλία Μπεσμπέα, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε: «Οταν τελειώσουν οι εκλογές και ξαναρχίσει η πραγματική ζωή - στο χωράφι, στο εργοστάσιο, στο νοσοκομείο, στη σχολική αίθουσα, σε κάθε στίβο που δίνεται ο αγώνας της πραγματικής ζωής - μόνο το ΚΚΕ θα είναι παρόν, αδιαμφισβήτητα, αταλάντευτα και χωρίς αμφιβολία».

«Δεν θα κουραστούμε να λέμε ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι χειρότερη από την προηγούμενη όποιο χρώμα και σύνθεση κι αν έχει. Θα είναι η χειρότερη κυβέρνηση που έχει περάσει και θα εφαρμόσει την πιο άγρια αντιλαϊκή πολιτική. Οποια κυβέρνηση και να βγει θα συνεχίσει την εφαρμογή της ΚΑΠ με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα ακόμα και σε εμβληματικές καλλιέργειες, όπως η σταφίδα, που ουσιαστικά τελειώνει από τη Μεσσηνία», ανέφερε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο Νίκος Κουτουμάνος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας.

«Το σύστημα φοβάται μόνο το ΚΚΕ γιατί όλους τους άλλους τους έχει στο χέρι!»


Μεταφέροντας μήνυμα αισιοδοξίας, ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, στην κεντρική ομιλία του, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Οσο πλησιάζουμε στις εκλογές οξύνεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στα αστικά κόμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και άλλα συμπληρώματα.

Ψήφισαν όλοι μαζί τα μνημόνια - να μην ξεχνάμε, ΠΑΣΟΚ το 1ο, ΝΔ το 2ο μαζί με ΠΑΣΟΚ και το 3ο το πιο φαρμακερό όλοι μαζί, ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και άλλοι.

Σήμερα, αφού καβγαδίζουν για το ποιος μας έσωσε, κοροϊδεύουν τον λαό ότι τώρα είμαστε εκτός μνημονίου, ξεχνώντας σκόπιμα ότι ισχύουν όλοι οι μνημονιακοί νόμοι που τσακίζουν τον λαό.

Σήμερα είναι έτοιμοι και συμφωνούν όλοι τους στα νέα χειρότερα μνημόνια που έρχονται, όπως:

Ταμείο Ανάκαμψης, επενδυτική βαθμίδα, Σύμφωνο Σταθερότητας, καπιταλιστική ανάπτυξη, πρωτογενή πλεονάσματα, ευρωπαϊκή "πράσινη συμφωνία".

Ολα αυτά αποτελούν ένα αντιλαϊκό πακέτο για την αύξηση των κερδών των λίγων και για την άθλια ζωή των πολλών. Ενα νέο υπερμνημόνιο.

Σας καλούμε, λοιπόν, να κλείσετε τα αυτιά σας στους εκβιασμούς και να κάνετε την ώρα της κάλπης το μεγάλο βήμα. Σας περιμένουμε δίπλα μας, να βαδίσουμε μαζί στον ίδιο δρόμο της εντιμότητας. Να δώσουμε μαζί τις μεγάλες μάχες που έχει ανάγκη ο λαός μας.

Το σύστημα φοβάται μόνο το ΚΚΕ, τους άλλους τους έχει στο χέρι. Γιατί δεσμεύεται μόνο από τα συμφέροντα του λαού. Οι άλλοι του κεφαλαίου. Γιατί παλεύει για να περάσει ο λαός στην αντεπίθεση για να κερδίσει κάποιες ανάσες. Γιατί έχει πρόγραμμα εξουσίας και διακυβέρνησης. Ναι, το ΚΚΕ είναι έτοιμο να αναλάβει την ευθύνη του όταν ο λαός το επιλέξει σε μια εργατική - λαϊκή διακυβέρνηση, όπου την εξουσία και τα κλειδιά της οικονομίας θα είναι στα χέρια του εργαζόμενου λαού. Γιατί ξέρουν ότι θα βρουν τον μπελά τους με ένα δυνατό ΚΚΕ την επομένη των εκλογών. Γιατί ξέρουν ότι ένα υψηλό ποσοστό του ΚΚΕ θα δώσει αισιοδοξία στον λαό, θα απελευθερώσει και άλλες λαϊκές δυνάμεις να μπουν πιο δυναμικά στον αγώνα».

Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι

Στη συγκέντρωση παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές Μεσσηνίας του ΚΚΕ, Χριστίνα Καντζιλιέρη, Αρης Κομπότης, Ειρήνη Κουκούμη, Νίκος Κουτουμάνος, Σπύρος Νικολόπουλος, Αργύρης Σμυρνής και Στέλλα Χρηστέα.

Επίσης, ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι στον νομό με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και συγκεκριμένα: Καλαμάτας Δημήτρης Οικονομάκος, Μεσσήνης Χρήστος Θεοδωρακόπουλος, Δυτικής Μάνης Αρης Κομπότης, Πύλου - Νέστορος Θάνος Ραδιώτης, Τριφυλίας Κατερίνα Τσιγγάνου και Οιχαλίας Κώστας Ρεϊτζόπουλος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ(2023-10-07 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα(2023-07-15 00:00:00.0)
Απαράδεκτη η δίωξη κατά στελέχους του ΚΚΕ(2009-10-20 00:00:00.0)
Περιοδείες και συγκεντρώσεις(2006-08-05 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία, Μεσσηνία, Κρήτη(2006-01-11 00:00:00.0)
Περιοδεία στη Μεσσηνία(2002-06-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ