Τρίτη 16 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ
Τα «οράματα» της αστικής τάξης υπονομεύουν τα όνειρα του λαού μας

«Προχωράμε με αυτοπεποίθηση, οργάνωση, τόλμη και πρωτοβουλία, μεταφέροντας το μήνυμα και το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ παντού. Ούτε ώρα, ούτε λεπτό χαμένο! Ολοι και όλες στη μάχη!». Με αυτά τα λόγια έκλεισε την ομιλία του στην προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Ξάνθη ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του Κόμματος.

Τη συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας χαιρέτισαν επίσης οι υποψήφιοι βουλευτές Ξάνθης του ΚΚΕ Βαγγέλης Βακιρτζής (Μπακέρο), Παρασκευή Μαχαιρίδου, Μπιργκιούλ Μαξούμ, Παναγιώτα Ρόιδου και Χαράλαμπος Φωτιάδης.

Στην ομιλία του ο Ζ. Λυμπερίδης τόνισε ότι «και ο λαός της Ξάνθης, της Θράκης, αλλά και όλης της χώρας, θα έχει την ευκαιρία να δώσει ηχηρή απάντηση σε όσα ακόμα τον ταλαιπωρούν και τον βασανίζουν», καθώς «η ισχυροποίηση του ΚΚΕ θα είναι το "χαστούκι" που μπορεί να τους δώσει ο λαός, η νεολαία. Θα δώσει τη σκυτάλη στους ακόμα πιο μεγάλους αγώνες που πρέπει να ακολουθήσουν, για να τους δυσκολέψουμε, να τους στριμώξουμε, να πετύχουμε νίκες.

(...) Οι εργαζόμενοι και εδώ στην Ξάνθη έχουν την πείρα και μπορούν να δουν ποιος είναι μαζί τους και ποιος είναι απέναντί τους, εχθρός της ζωής και των δικαιωμάτων τους. Γι' αυτό ακριβώς πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα που στόχο έχουν να διαιρούν τους εργαζόμενους, να τους δηλητηριάζουν με το φαρμάκι της έχθρας.


Ιδιαίτερα στην ταραγμένη περιοχή μας, οι μειονότητες μπορούν και πρέπει να αποτελούν μόνο γέφυρα φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στους λαούς, στους λαούς όλων των γειτονικών χωρών. Να γυρίσουν την πλάτη σε όλους όσοι, στο όνομα της φιλίας και της αλληλεγγύης, εμπλέκουν τον λαό μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών.

Να γυρίσουν την πλάτη στα αστικά και εθνικιστικά κόμματα, τα οποία προσπαθούν υπαρκτά ζητήματα της μειονότητας, όπως αυτά που αφορούν την εκλογή μουφτή, την Εκπαίδευση, τα βακούφια και άλλα, να τα εντάξουν στις ενδοαστικές - ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας, άλλων ισχυρών καπιταλιστικών κρατών.

(...) Ολοι οι εργάτες, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, οι επιστήμονες, τα παιδιά τους και οι γυναίκες τους, όλοι μα όλοι βράζουν στο ίδιο καζάνι. Αυτό της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.

Δεν χρειάζεται λοιπόν να ψάξει κανείς αλλού για να βρει την απάντηση γιατί ικανοί εργάτες, τεχνίτες της περιοχής, που τα προηγούμενα χρόνια είχαν δουλειά εδώ στον τόπο τους, σήμερα ξενιτεύονται μαζικά, είτε μέσα στην ίδια τους τη χώρα είτε στο εξωτερικό.

Και αυτό το μεγάλο πρόβλημα της μαζικής μετανάστευσης, που βιώνει και η περιοχή της Ξάνθης και όλη η Θράκη, δεν λύνεται ούτε με τα "μεγάλα οράματα" της ΝΔ ούτε με τα "μεγάλα σχέδια" του ΣΥΡΙΖΑ, που υπηρετούν με παρόμοιο τρόπο τα καπιταλιστικά κέρδη των λίγων.

Μη σας ξεγελούν! Τα μεγαλεπήβολα οράματα και τα μεγαλεπήβολα σχέδιά τους δεν έχουν σχέση με εσάς, με τις αγωνίες και τα όνειρα των παιδιών σας. Ισα ίσα, αυτά τα οράματα της αστικής τάξης, των εκμεταλλευτών του λαού, υπονομεύουν τα δίκαια και ρεαλιστικά όνειρα των εργαζομένων και των παιδιών τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ