Τρίτη 16 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΒΕΡΟΙΑ
Ο άνεμος ελπίδας, αισιοδοξίας να φυσήξει σε κάθε χώρο

Στην προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Βέροια μίλησε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

«Εχει συμφέρον ο λαός μας να καταφέρει αυτός ο άνεμος ελπίδας, αισιοδοξίας να φυσήξει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Να εκφραστεί με σημαντική εκλογική άνοδο του ΚΚΕ», είπε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στη Βέροια, στην πλατεία Δημαρχείου, όπου αναδείχθηκε η απήχηση που βρίσκει το κάλεσμα του ΚΚΕ μέσα από τη μαζική συμμετοχή του εργαζόμενου λαού, αλλά και τη ζωντάνια και τον παλμό.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στην ΠΕ Ημαθίας Γιάννης Τσαναξίδης και Ιωάννα Σοφρόνωφ - Ταμπάκη, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη δράση των κομμουνιστών στα διάφορα μέτωπα πάλης που αναπτύχθηκαν στην περιοχή, με επίκεντρο τα προβλήματα του λαού της περιοχής, την επίθεση της εργοδοσίας σε μια σειρά χώρους δουλειάς, για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, τους αγώνες των αγροτών για να συνεχίσουν να καλλιεργούν τη γη τους και να ζουν από αυτή, τους αγώνες της νεολαίας για μόρφωση και δουλειά με δικαιώματα κ.λπ.

Χαιρέτισε επίσης ο Παναγιώτης Χατζησάββας, υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο οποίος κάλεσε τον λαό στις 21 Μάη με ψήφο στο ΚΚΕ και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές με ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση» να καταδικάσει στην κάλπη όλες εκείνες τις πολιτικές που προτεραιότητά τους έχουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών.


Ο Νίκος Σοφιανός στην ομιλία του μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «ο λαός μας έχει τη δύναμη να αποφασίσει να περάσει στην αντεπίθεση. Να προσπεράσει εκβιασμούς και ψευτοδιλήμματα και αντί με βαριά καρδιά να ψηφίζει κόμματα που ξέρει ότι δεν θα αλλάξουν τα πράγματα, δεν θα βελτιώσουν τη ζωή του, στη λογική του μικρότερου κακού, να ψηφίσει ΚΚΕ, με ζεστή καρδιά, ξέροντας ότι εμείς θα κάνουμε πράξη ό,τι λέμε. Θα είμαστε μπροστά, δίπλα στον εργάτη, τον αγρότη, τον επαγγελματία, τον νέο, στη δύσκολη καθημερινότητα, στα μικρά και στα μεγάλα».

Είπε ακόμα πως το σύστημα δεν ανησυχεί για το αν και από ποιους θα συγκροτηθεί η νέα κυβέρνηση. Δεν ανησυχούν ούτε οι επενδυτικοί οίκοι, ούτε ο πρέσβης των ΗΠΑ, ούτε η Κομισιόν. Γι' αυτό «ο λαός μας έχει συμφέρον από μια κυβέρνηση φοβισμένη, αδύναμη, την επόμενη μέρα των εκλογών, με πιο ισχυρό ΚΚΕ, παντού, για να τους τρομάζει και για να πάψουν να τον τρομάζουν, για να δυναμώσει ο αγώνας, η διεκδίκηση, που θα βάζει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, που θα δίνει ανάσες στον λαό, στρώνοντας τις ράγες για τη δική του αντεπίθεση με στόχο τις σύγχρονες ανάγκες του».

Και κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ να μη χάσουν ούτε μέρα, ούτε ώρα, στη μάχη για την ενίσχυση του Κόμματος. «8 μέρες μένουν έως την κάλπη. Είναι πολλοί και πολλές αυτοί που μπορούν να συναντηθούν μαζί μας, που μπορούν να εκφράσουν στην πράξη το όλοι μας και μόνοι τους», είπε.


Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ στην Ημαθία, που είναι οι: Ολγα Ζωγράφου, Παναγιώτης Κουτσουπιάς, Νίκος Μάντσιος, Ιωάννα Σοφρόνωφ - Ταμπάκη, Γιάννης Τσαναξίδης, Τάκης Τσιουλάκος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ