Τρίτη 16 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Οχι άλλη διάψευση των ελπίδων

Θεοφάνης Γ. Γραμμένος, αναπλ. καθηγητής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Ο αγώνας της εργατικής τάξης και των εργαζομένων, ο αγώνας όλων μας, είναι αγώνας ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, είναι αγώνας για μια καλύτερη ζωή και όχι για μια καλύτερη διαχείριση του καπιταλιστικού συστήματος.

Με τη συμπόρευση και την ψήφο στο ΚΚΕ, το μοναδικό κόμμα που δεν εκβιάζεται και δεν φοβάται, είναι δυνατή η αντιμετώπιση της διάψευσης των ελπίδων, του εκβιασμού και της εξαπάτησης των εργαζομένων μπροστά στο ψεύτικο δίλημμα του «μικρότερου κακού». Την επόμενη μέρα, μόλις τελειώσει η θεατρική παράσταση που δίνουν όλα τα αστικά κόμματα, αυτά που έφεραν και στήριξαν τρία μνημόνια, όποια κι αν είναι η νέα κυβέρνηση, το πρόγραμμά της θα υπαγορεύεται από τις δεσμεύσεις της στο μεγάλο κεφάλαιο, στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ και, κατά συνέπεια, θα είναι ένα αντιλαϊκό πρόγραμμα. Πρέπει να διαλέξουμε πλευρά, να αποφασίσουμε αν θέλουμε τον δρόμο του αγώνα, της αταλάντευτης υπεράσπισης των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων, της αντίστασης, της αντεπίθεσης και εν τέλει της ανατροπής της καπιταλιστικής βαρβαρότητας ή τον δρόμο της ηττοπάθειας, της μοιρολατρίας και της συνθηκολόγησης, τον δρόμο που περνά από το Ταμείο Ανάκαμψης, τις επενδυτικές βαθμίδες, τα Σύμφωνα Σταθερότητας, τα πρωτογενή πλεονάσματα, τους πλειστηριασμούς, τη φτωχοποίηση. Αυτό είναι το πραγματικό δίλημμα.

Στις πρόσφατες φοιτητικές εκλογές οι φοιτητές έδειξαν τον δρόμο αναδεικνύοντας πρώτη δύναμη την «Πανσπουδαστική». Ας νικήσουμε τον φόβο κι ας επιλέξουμε το «μεγαλύτερο καλό» δυναμώνοντας τη φωνή μας και στηρίζοντας το κόκκινο της ελπίδας και του αγώνα, ας ψηφίσουμε ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ