Τρίτη 16 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Η πραγματική ρήξη αυτή που προβάλλει το ΚΚΕ!

Στην Καρδίτσα μίλησε ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Δυτικής Αττικής

Ηχηρό μήνυμα μαχητικής αισιοδοξίας για την έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης εξέπεμψε η μαζική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Καρδίτσα, στην πλατεία, με ομιλητή τον Κύριλλο Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και υποψήφιο βουλευτή Δυτικής Αττικής.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Διονύσης Τσακνής, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας, που κάλεσε τους συγκεντρωμένους να στηρίξουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ ώστε στις 22 Μάη να εκλεγεί στην Καρδίτσα κομμουνιστής βουλευτής«μετά τον αξέχαστο σύντροφό μας Βαγγέλη Μπούτα», και ο Νίκος Τέγος, υποψήφιος βουλευτής Καρδίτσας, που αναφέρθηκε στη δράση των κομμουνιστών στον νομό.

Στο τέλος της συγκέντρωσης ανέβηκαν στην εξέδρα, καταχειροκροτούμενοι, οι υποψήφιοι βουλευτές στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας: Αγγέλου Λήδα, Γάζος Εκτορας, Μπούτα Πηνελόπη (Πόπη), Τέγος Νίκος, Τζόκας Παναγιώτης και Τσιούτρας Γιάννης.

Παραβρέθηκαν επίσης οι υποψήφιοι δήμαρχοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στους δήμους του νομού Καρδίτσας Αρης Πολυγένης (Παλαμά), Ηλίας Στουρνάρας (Σοφάδων), Αστέρης Χαλάτσης (Μουζακίου), Βασίλης Ελευθερίου (Λίμνης Πλαστήρα).

Σημαντική ήταν η παρουσία καθαριστριών του Νοσοκομείου Καρδίτσας, που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις ενάντια στην είσοδο εργολάβου στο νοσοκομείο, γεγονός που δείχνει ότι αναγνωρίζουν τις θέσεις και τη δράση του ΚΚΕ όσοι αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματά τους.

Οι αγρότες να αξιοποιήσουν την πείρα τους για να δυναμώσουν το ΚΚΕ


Ο Κ. Παπασταύρου αναφέρθηκε στα ζητήματα που απασχολούν τους βιοπαλαιστές αγρότες, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Ξέρουν καλά οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής ότι δεν θα πάρουν, από καμιά επόμενη κυβέρνηση, απαντήσεις για κρίσιμα αιτήματα και διεκδικήσεις τους που αφορούν την ίδια την επιβίωσή τους. Αφού κατεύθυνση όλων είναι η στήριξη της πολιτικής που θέλει να συγκεντρώσει την παραγωγή σε λίγα χέρια και να προστατέψει τα συμφέροντα των βιομηχάνων και εμπόρων που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα.

Η επόμενη κυβέρνηση, λοιπόν, θα συνεχίσει στις δεσμεύσεις της ΚΑΠ, στις κατευθύνσεις της ΕΕ, της πολιτικής που έχουν ακολουθήσει όλες μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις (...) Θα συνεχίσει η πολιτική του εμπάργκο και των κυρώσεων στη Ρωσία, με ό,τι επιπτώσεις αυτές έχουν στην αγροτική παραγωγή (...) Θα συνεχίσει στην κατεύθυνση της μονομερούς εξωστρέφειας που εκθέτει ακόμα περισσότερο την αγροτική παραγωγή στον διεθνή ανταγωνισμό και τις διακυμάνσεις.

Η επόμενη κυβέρνηση θα συνεχίσει την πολιτική αλλαγής χρήσεων της γης με στόχο την ενίσχυση των επενδύσεων σε φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα (...) Δεν θα αντιμετωπίσει ούτε το κόστος παραγωγής ούτε τις εξευτελιστικές τιμές. Και με την επόμενη κυβέρνηση ο ΕΛΓΑ θα συνεχίζει να δίνει αποζημιώσεις - κοροϊδία για καταστροφές στην παραγωγή. Και η επόμενη κυβέρνηση θα συνεχίζει να συκοφαντεί τους αγροτικούς αγώνες και θα παίρνει μέτρα καταστολής εναντίον τους.

Ενα από τα προαπαιτούμενα που ψηφίστηκαν για το περίφημο Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ είναι η συγκρότηση της Ρυθμιστικής Αρχής για τη διαχείριση του νερού, ανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο για την περαιτέρω εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του νερού. Με την κατεύθυνση αυτή δεν διαφωνεί κανένα από τα κόμματα που είναι δεσμευμένα στην πολιτική της ΕΕ.

Σκεφτείτε τι σημαίνει κάτι τέτοιο για το μεγάλο υδατικό πρόβλημα που έχει η Θεσσαλία, τι επιβάρυνση θα έχει στο κόστος της αγροτικής παραγωγής (...)

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι γνωρίζουν ότι στο πλευρό τους, με πράξεις και όχι με λόγια, θα βρίσκεται και αύριο πάλι μόνο το ΚΚΕ. Γιατί το ΚΚΕ δεν έχει δεσμεύσεις από τα συμφέροντα των μεγαλεμπόρων, των βιομηχάνων και την ΕΕ. Είναι μέσα στην πάλη δίνοντας με όλες του τις δυνάμεις μαζί με τους αγροτοκτηνοτρόφους και τον λαό της περιοχής αγώνα για:

Μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο, φθηνό αγροτικό ρεύμα, εξασφάλιση φθηνών μέσων και εφοδίων όπως λιπασμάτων, ζωοτροφών κ.λπ. Εγγυημένες τιμές στα προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή, το φυτικό/ζωικό κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και όλες τις νόσους. Αμεση καταβολή των αποζημιώσεων. Εργα υποδομής και προστασίας της παραγωγής, χωρίς επιβαρύνσεις και τέλη για τον αγρότη. Για να προχωρήσουν οι αποζημιώσεις και να γίνουν τα απαραίτητα έργα για να μην ξαναζήσουμε καταστροφές τύπου "Ιανού".

Ας γίνει, λοιπόν, η πείρα των αγροτών και κτηνοτρόφων κριτήριο ψήφου, να μην αναιρέσουν τον αγώνα που έδωσαν και δίνουν με όλες τις μορφές πάλης, όλο αυτό το διάστημα, και αυτό θα γίνει με δυνατό ΚΚΕ και αδύνατη την επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση».

Ο Κύριλλος Παπασταύρου τόνισε ότι «η πραγματική ρήξη είναι αυτή που πρεσβεύει το ΚΚΕ, είναι αυτή που πρεσβεύει ο δρόμος της ανατροπής που προβάλλει το ΚΚΕ. Είναι η σύγκρουση και η αντεπίθεση απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση διαρκείας, είναι να ανοίξει ο δρόμος για να κάνει ο λαός κουμάντο στις τύχες του.

Είναι ο δρόμος που οδηγεί σε αυτό που είναι το νέο, το σύγχρονο, το μέλλον, τον σοσιαλισμό. Εμπρός, λοιπόν, να ανεβάσουμε το ΚΚΕ όσο πιο ψηλά γίνεται. Μόνοι τους και όλοι μας, γιατί μόνο ο λαός σώζει τον λαό στον δρόμο της ανατροπής!».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ