Πέμπτη 11 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
Μακροβούτι στον ακροδεξιό βούρκο

Με το σύνθημα «πατρίδα - ορθοδοξία - οικογένεια» και κάθε είδους αντιδραστικές θεωρίες στις αποσκευές έκανε μακροβούτι στον ακροδεξιό βούρκο ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κ. Βελόπουλος στη χτεσινή τηλεμαχία.

Μίλησε για ψέματα όσων κυβέρνησαν, προσπαθώντας να σβήσει το πολιτικό του παρελθόν ως βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., που έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στη μνημονιακή κυβέρνηση Παπαδήμου.

Μίλησε γενικόλογα για αλλαγή παραγωγικού μοντέλου και φορολογικού με πρότυπο τις ΗΠΑ, λέγοντας δήθεν πως «εμείς θα καταδιώξουμε τους ακαταδίωκτους», δείχνοντας τους κακούς τραπεζίτες, γιατρούς, υπουργούς, για να «βγάλει λάδι» το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης. Αλλωστε, ακόμα και στο ζήτημα της ενεργειακής κρίσης, η απάντησή του ήταν «θα εξορύξουμε το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο», παρουσιάζοντάς το σαν μαγικό ραβδί για τον λαό, που με όποιο ενεργειακό «μείγμα» θα πληρώνει τα κέρδη των ομίλων.

«Δημιουργική ασάφεια» επιστράτευσε στα της εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, με λεκτικά «αλληθωρίσματα» προς τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα: «Ακόμα και με τους Κινέζους, και με τους Ρώσους αν κερδίζω», είπε εννοώντας προφανώς την αστική τάξη, την ίδια ώρα βέβαια που ψηφίζει σωρηδόν τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς και εμφανίζεται υπέρμαχος «των καλών σχέσεων με τις ΗΠΑ», όταν προωθούνται σχετικά νομοσχέδια συνεργασίας στη Βουλή.

Επιχείρησε να δικαιολογήσει τις πιο αραχνιασμένες και αντιδραστικές θέσεις του κόμματός του, όπως την αντίθεση στο δικαίωμα της άμβλωσης και στον εμβολιασμό, με επικλήσεις στην ελευθερία του σώματος και την πίστη. Επιστράτευσε και την τυμβωρυχία στους νεκρούς των Τεμπών, «λησμονώντας» τη στήριξή του στην πολιτική ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων.

Υπερασπίστηκε φυσικά όλους τους μηχανισμούς παρακολούθησης και υποκλοπών στο όνομα της γνωστής έννοιας - λάστιχο της «εθνικής ασφάλειας» αλλά δήθεν με μέτρο, «όχι τον αρχηγό του στρατού, τον πολιτικό σου αντίπαλο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ