Πέμπτη 11 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Ξεκάθαρη η θέση του ΚΚΕ για αθλητισμό για όλο τον λαό

Σε συζήτηση με ανθρώπους του αθλητισμού στην Πάτρα μίλησε ο Ν. Παπαδόπουλος, τερματοφύλακας, υποψήφιος του ΚΚΕ στην Ηλεία

Μια ξεχωριστή συζήτηση με τον Νίκο Παπαδόπουλο, τερματοφύλακα του Αστέρα Τρίπολης και υποψήφιο βουλευτή Ηλείας του ΚΚΕ, είχαν το βράδυ της Τρίτης άνθρωποι που ασχολούνται με τον αθλητισμό και φίλοι του Κόμματος στην Πάτρα.

Στην τοποθέτησή του ο ομιλητής, μιλώντας για την κατάσταση στον αθλητισμό, τόνισε ότι και αυτή πρέπει να αποτελέσει κριτήριο ψήφου, ενίσχυσης του ΚΚΕ, με βάση και τα διαχρονικά προβλήματα που επικρατούν.

Στάθηκε στα επίσημα στοιχεία που δίνουν ακόμα και οι μεγάλες αθλητικές Ομοσπονδίες, όπου για τους περίπου 500.000 καταγεγραμμένους αθλητές, σε κανένα άθλημα και πόλη δεν γίνονται δωρεάν προληπτικές εξετάσεις στην αρχή κάθε χρονιάς (καρδιολογικές, παθολογικές, αιματολογικές κ.ά.).

«Ακόμη και για έναν μαθητή, για να συμμετέχει στο μάθημα της Γυμναστικής (όσο υπάρχει ακόμη αυτό), οι γονείς καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πάνε στον ιδιώτη γιατρό», ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ σε σχέση και με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο υπογράμμισε:

«Για μια ποδοσφαιρική ομάδα στο τοπικό πρωτάθλημα, αποτελεί ευθύνη και υποχρέωση δική της να εξασφαλίζει τον γιατρό αγώνα, με όποιο κόστος έχει, και πολλές ομάδες αδυνατούν, καθώς η κρατική στήριξη είναι πενιχρή».

Αναφορά έκανε και στο μητρώο των σωματείων, με βάση τον τελευταίο νόμο Αυγενάκη, όπου όπως είπε «με κάποια πρώτα στοιχεία, από διάφορους νομούς και Ενώσεις, σχεδόν το 40% των τοπικών σωματείων μπήκαν σε αργία ή διαλύθηκαν, με βάση τις απαιτήσεις αυτού του νόμου. Ειδικά εδώ στην επαρχία, και κυρίως στα χωριά και τις κωμοπόλεις, το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο».

Ως αποτέλεσμα αυτής της διαχρονικής πολιτικής, συνέχισε, τοπικές ομάδες που έδιναν πνοή και ζωντάνια σε έναν τόπο, αποτελώντας και διέξοδο ιδιαίτερα για τη νεολαία, ρημάζουν. Κάλεσε δε να καταδικαστούν όλοι όσοι εμφανίζονται προεκλογικά τάζοντας «παχιά λόγια», ότι δήθεν στηρίζουν τον αθλητισμό, προς άγραν ψήφων.

«Η θέση του ΚΚΕ είναι ξεκάθαρη: Να στηριχθούν όλα τα σωματεία, με αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, με νέες σύγχρονες υποδομές σε γήπεδα και εγκαταστάσεις, απέναντι στα απαρχαιωμένα νταμάρια που έχουν ξεμείνει εδώ και χρόνια», είπε.

Αναφέρθηκε επίσης στα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, ο λαός, η νεολαία στους χώρους δουλειάς, στην Υγεία, στην Παιδεία, στις ευθύνες διαχρονικά των κυβερνήσεων για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, και κατέληξε:

«Την 21η Μάη, στις εκλογές, πρέπει να μαυρίσουμε αυτούς που μας μαυρίζουν τη ζωή, να τους δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα ότι μέχρι εδώ ήταν η κοροϊδία, ότι δεν θα φυτοζωούμε εμείς για να γίνονται οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι. Καλούμε τη νεολαία, τους εργαζόμενους, τους αγρότες, όλο τον λαό να στηρίξει το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που στέκεται δίπλα σε όλους, το μόνο κόμμα που δεν κοροϊδεύει, ώστε να ανοίξουμε τον δρόμο για μια καλύτερη ζωή, για μια καλύτερη κοινωνία».

Το «παρών» στην εκδήλωση - συζήτηση έδωσαν και οι υποψήφιοι βουλευτές Αχαΐας του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος και Δημήτρης Μαρμούτας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ