Πέμπτη 11 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ
«Πράσινες» μπίζνες και θωράκιση της καπιταλιστικής οικονομίας

Τη στήριξη του ΜέΡΑ25 στη στρατηγική της «πράσινης ανάπτυξης» και την προσήλωσή του στη θωράκιση της καπιταλιστικής οικονομίας από τυχόν κλυδωνισμούς του τραπεζικού συστήματος, αλλά και σε διευθετήσεις των «θαλασσιών ζωνών» με ευρωΝΑΤΟική σφραγίδα, επανέλαβε μεταξύ άλλων ο Γ. Βαρουφάκης.

Αναφερόμενος για παράδειγμα στο «σχέδιο Δήμητρα», ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για «σύστημα πληρωμών» το οποίο θα «αποτελέσει τη σωτηρία» μιας οικονομίας υπό κατάρρευση. Επικαλέστηκε το γεγονός ότι ήδη εφαρμόζεται ή προωθείται σε μια σειρά καπιταλιστικά κράτη σε όλο τον κόσμο, εντός και εκτός ΕΕ, καθώς και ότι για την Ελλάδα, που «δεν έχει Κεντρική Τράπεζα», θα μπορεί «να στηθεί με το λογισμικό της ΑΑΔΕ ή και του Taxisnet».

Σχετικά με την Ενέργεια, πρόταξε τις «πράσινες» μπίζνες, ξεχωρίζοντας τις «πλωτές ανεμογεννήτριες», και την ανάγκη να πάψει κάθε εξόρυξη, ενώ διαμαρτυρήθηκε ότι τα δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης «δεν έχουν επενδυθεί όλα σε ένα πράσινο αναπτυξιακό σχέδιο».

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τα Ελληνοτουρκικά, ξεκαθάρισε ότι τα όποια παζάρια γίνονται με τη συμβολή των «εταίρων» ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και επανέφερε την πρότασή του σε αυτό το πλαίσιο για «διεθνή περιφερειακή συνδιάσκεψη», για τη «χάραξη των θαλάσσιων ζωνών».

Πρότεινε μάλιστα την κατάργηση της υποχρεωτικής στράτευσης, φέρνοντας βέβαια ως παράδειγμα τις ΗΠΑ, όπου ο στρατός είναι μισθοφορικός.

Η ...ένστασή του για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, τέλος, ήταν ότι στην Ελλάδα αυτά είναι «της συμφοράς», εννοώντας τα κολέγια, αφού όπως είπε «δεν πρόκειται να έρθει το Χάρβαρντ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ