Πέμπτη 11 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Την επόμενη μέρα, που θα είναι δύσκολη, ο λαός να έχει δυνατό ΚΚΕ δίπλα του

Εξερχόμενος του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας είχε τον ακόλουθο διάλογο με τους δημοσιογράφους:

-- Κύριε Κουτσούμπα, τελικά είναι όλοι ίδιοι ή δεν είναι όλοι ίδιοι;

-- Μα αφού έχουν κοινό πρόγραμμα, αυτή είναι η ουσία, κοινό πρόγραμμα έχουν, και σ' αυτήν την κατεύθυνση εμείς είμαστε ενάντια σε όλους αυτούς. Γιατί αυτοί είναι, κι εμείς αυτοί είμαστε!

-- Οι νέοι πήραν απαντήσεις;

-- Νομίζω κάποιες απαντήσεις πήραν, ο καθένας πρέπει να εκτιμήσει τώρα. Βέβαια δεν λύνεται σε ένα debate πολιτικών αρχηγών - όπως λέγεται - αυτή η ιστορία, χρειάζεται καθημερινός αγώνας, καθημερινή πάλη, αντιμετώπιση των προβλημάτων. Το ΚΚΕ υπόσχεται ότι θα είναι εδώ και προεκλογικά και μετεκλογικά, γιατί δυνατός πρέπει να είναι ο λαός, και το ΚΚΕ αν αποκτήσει μεγαλύτερη δύναμη θα μπορεί να είναι μπροστά στους αγώνες, γιατί τα δύσκολα δυστυχώς είναι μπροστά μας.

-- Πάντως, κ. Γραμματέα, πριν από λίγο ο κ. Τσίπρας, χρησιμοποιώντας τη φράση σας ότι δεν είναι όλοι ίδιοι αλλά έχουν κοινά προγράμματα, είπε μήπως μετατοπίζεστε προς το μέτωπο της λογικής...

-- Ε, καλά, φωτοτυπίες δεν είναι τα κόμματα, έχουν κάποιες διαφορές επιμέρους, το θέμα είναι στα βασικά, στα κύρια. Είναι ενάντια σε αυτήν την κατάσταση, ενάντια στη βαρβαρότητα; Είναι υπέρ των λαϊκών συμφερόντων ή είναι υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου; Αυτό είναι το μεγάλο δίλημμα, και αυτό το ερώτημα το απευθύνει ο ελληνικός λαός και το απαντάει επίσης, και πρέπει επιτέλους να το απαντήσει θετικά, να ψηφίσει ο λαός ΚΚΕ. Αλλωστε η μεγάλη νίκη της «Πανσπουδαστικής» στις σημερινές (σ.σ. χθεσινές φοιτητικές) εκλογές, που στις περισσότερες σχολές είναι με πάνω από 45% και 50%, δείχνει τον δρόμο. Αρα μπορούμε, δεν είναι όλα ουτοπία, ούτε όλα όραμα, όλα μπορούν να γίνουν. Αρα ο ελληνικός λαός ας αποφασίσει ποιους θέλει να έχει δίπλα του την άλλη μέρα, που θα είναι δύσκολη, το λέμε και το υπογράφουμε, που θα είναι αντιλαϊκές οι πολιτικές αυτών που θα βγουν στην κυβέρνηση. Να έχει δυνατό ΚΚΕ, να οργανώσει το εργατικό - λαϊκό κίνημα, να αντιμετωπίσει τα αντιλαϊκά μέτρα, να έχουμε κατακτήσεις και να ανοίξουμε τον δρόμο για ριζικές, ουσιαστικές αλλαγές στην κοινωνία, στην οικονομία, στα πάντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ