Πέμπτη 11 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ απέρριψαν τις τροπολογίες του ΚΚΕ για τους επαγγελματίες γιατί τους θεωρούν «διαρθρωτικό πρόβλημα»

Με επιτυχία η συγκέντρωση της ΤΟ ΕΒΕ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, με ομιλητή τον Θ. Τζίμα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προεκλογική συγκέντρωση της ΤΟ ΕΒΕ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, στην πλατεία Αθωνος, όπου μίλησε ο Θανάσης Τζίμας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ χαιρέτισε ο Φίλιππος Μπαντής, υποψήφιος στην Α' Θεσσαλονίκης.

«Και τα δεξιά και τα αριστερά εξαπτέρυγα του συστήματος σας θεωρούν διαρθρωτικό πρόβλημα, μειονέκτημα στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής καπιταλιστικής οικονομίας. Απόδειξη είναι και η στάση που κράτησαν στις τροπολογίες και τις προτάσεις νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ για τους ελεύθερους επαγγελματίες στη Βουλή που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν σαν ασπίδα προστασίας.

Εσάς, βλέπετε, και με Μητσοτάκη, και με Τσίπρα, δεν σας χωρούν οι αντοχές της οικονομίας. Οποια κυβέρνηση και αν προκύψει στις επερχόμενες εκλογές θα είναι μέχρι το μεδούλι αντιλαϊκή, είτε μπλε είτε ροζ είτε τουρλού. Απέναντι σε όποια κυβέρνηση και αν προκύψει, μπορεί να σταθεί εμπόδιο και να την πολεμήσει αποτελεσματικά μόνο ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ», σημείωσε ο Θανάσης Τζίμας.

Αναφέρθηκε επίσης στις στατιστικές που έδειξαν ότι και στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις το 37,5% των επαγγελματιών ψήφισε το κόμμα που αναδείχθηκε πρώτη δύναμη. Μια επιλογή που, όπως είπε, «δεν δικαιώθηκε γιατί όσο και να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα τα αστικά κόμματα για τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας, τη γραμμή τους την καθορίζουν με βάση τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.


Να γιατί οι επαγγελματίες βρέθηκαν στο στόχαστρο των μνημονίων ποικιλοτρόπως. Συνεχίζουν να αποτελούν τη μοναδική κοινωνική ομάδα που δεν έχει αφορολόγητο. Κανένας δεν ασχολείται με τα χρέη τους, αντίθετα ο νέος πτωχευτικός κώδικας έχει ειδική κατηγορία περί πτωχεύσεων μικρού αντικειμένου. Κανένας δεν υπολογίζει ότι και ο ελεύθερος επαγγελματίας θέλει να ξεκουραστεί, να δει την οικογένειά του μια Κυριακή».

Ο Φίλιππος Μπαντής, καταστηματάρχης που παρασκευάζει και πουλά μπουγάτσες, είπε ότι «όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν, μόνο εμπόδια μας βάζουν, με σκοπό φυσικά να μας αφανίσουν προς όφελος των μεγάλων αλυσίδων και των πολυεθνικών». Αναφερόμενος στην «ανάπτυξη» που ευαγγελίζονται οι εκπρόσωποι των αστικών κομμάτων, μίλησε για το παράδειγμα της Ελληνικής Ενωσης Επιχειρήσεων Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής, «όπου συγκεντρώθηκαν οι μεγάλοι των δύο κλάδων και μέσα σε άλλα ζητούν καρτέλ στις τυρόπιτες, προσωπικό από Λατινική Αμερική και εξαήμερη εργασία. Συνασπισμός μεγαλο-αρτοποιών - ζαχαροπλαστών για να μειωθούν τα κόστη, δηλαδή».

Κάλεσε τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ελεύθερους επαγγελματίες σε μαζική ενίσχυση του ΚΚΕ, λέγοντας: «Το ΚΚΕ λέει να μην αλλάξουμε μόνο Καίσαρα αλλά και τον τρόπο που εμείς παρεμβαίνουμε ως πολίτες στα της ζωής μας. Να αλλάξουμε τη ζωή μας. Να ζήσουμε και όχι απλά να επιβιώσουμε.

Αυτό σημαίνει να ρίξει με συμμετοχή και όχι αποχή, με ψήφο αποφασιστική και συνειδητή, με ενιαίο κριτήριο, όσες εκλογές και αν κάνουν και στις 21 Μάη και στις 2 Ιούλη στα τάρταρα και τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και όσους μας ρήμαξαν τη ζωή, με ψήφο στο ΚΚΕ που ήταν το κόμμα που μας στήριξε πάντα, μας συγκίνησε, μας σήκωσε όρθιους όταν πέφταμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ