Πέμπτη 11 Μάη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΤΩΡΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2023
Δυνατό ΚΚΕ για να δυναμώσει και ο αγώνας για μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας

Στο χωριό Φύλλα στην Εύβοια περιόδευσε κλιμάκιο του Κόμματος με επικεφαλής τον Γ. Μαρίνο

Σε ενίσχυση του ΚΚΕ, για να δυναμώσει και ο αγώνας των πλημμυροπαθών και των κατοίκων στο Ληλάντιο Πεδίο, κάλεσε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος και υποψήφιος βουλευτής Εύβοιας, κατά τη διάρκεια περιοδείας στο χωριό Φύλλα Χαλκίδας.

Συγκεκριμένα, συνεχίζοντας το πλατύ άνοιγμα των Κομματικών Οργανώσεων Εύβοιας μπροστά στις εκλογές της 21ης Μάη, κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γ. Μαρίνο - και στο οποίο συμμετείχε μεταξύ άλλων η Τάνια Αυλωνίτη, επίσης υποψήφια βουλευτής Εύβοιας - περιόδευσε τη Δευτέρα 8 Μάη στα Φύλλα, όπου στις συζητήσεις αναδείχθηκαν οι μεγάλες καθυστερήσεις στην αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί από τη μεγάλη πλημμύρα τον Αύγουστο του 2020, αλλά και η κοροϊδία κυβέρνησης, Περιφέρειας και δήμου για την ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική προστασία στον Λήλαντα ποταμό.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο απαράδεκτο γεγονός ότι ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η ανέγερση νέας γέφυρας στη θέση της παλιάς, η οποία σχεδόν καταστράφηκε από τις πλημμύρες του 2020 και έκτοτε το χωριό ουσιαστικά είναι αποκλεισμένο, με πολλές συνέπειες για τις επιχειρήσεις, που γονάτισαν οικονομικά, κάποιοι μάλιστα αναγκάστηκαν και σε αλλαγή έδρας. Η νέα γέφυρα καθυστερεί, σε βάρος των κατοίκων, που αναγκάζονται να κάνουν κύκλο και παραπάνω χιλιόμετρα καθημερινά για να επικοινωνήσουν με τη Χαλκίδα, για να πάνε στη δουλειά τους και τα παιδιά στο σχολείο τους.

Ο Γ. Μαρίνος επεσήμανε ότι οι πιέσεις των κατοίκων πέτυχαν να απομακρυνθούν τα μπάζα από την πεσμένη γέφυρα, που αποτελούσαν κίνδυνο σε περίπτωση νέας νεροποντής. Ομως οι διαδικασίες για ανέγερση έχουν καθυστερήσει σε αδικαιολόγητο βαθμό.

Ανέδειξε τις μεγάλες ευθύνες που έχουν οι κυβερνήσεις, και η τωρινή και οι προηγούμενες, γιατί το πρόβλημα της περιοχής ήταν γνωστό από τη μεγάλη πλημμύρα του 2009 και δεν έλαβαν επαρκή μέτρα για να αποτρέψουν την επόμενη πλημμύρα, του 2020. Οπως δεν έχουν κάνει ουσιαστικά αντιπλημμυρικά έργα ούτε μέχρι σήμερα, το 2023, μετά και τη δεύτερη μεγάλη πλημμύρα.

«Δεν έχουν καμία δικαιολογία! Το ΚΚΕ με επανειλημμένες παρεμβάσεις του έχει απαιτήσει να σταματήσει τώρα ο εμπαιγμός, να προχωρήσουν άμεσα η ανέγερση νέας γέφυρας στα Φύλλα και η ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική προστασία του Λήλαντα, από τις πηγές έως την εκβολή του», ανέφερε ο Γ. Μαρίνος, καλώντας σε ενίσχυση του ΚΚΕ προκειμένου να δυναμώσει και ο αγώνας του λαού της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ