Παρασκευή 3 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Εβγαλε πόρισμα» πως δεν φταίει η εγκληματική πολιτική της «απελευθέρωση»ς

Να συγκαλύψει τις ευθύνες της και την κρατική ευθύνη, να βγάλει «λάδι» την πολιτική της «απελευθέρωσης» και εμπορευματοποίησης των συγκοινωνιών, που δημιουργεί σε κάθε βήμα τους όρους για τα τραγικά δυστυχήματα, επιχειρεί η κυβέρνηση της ΝΔ, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να επαναλαμβάνει χτες ότι «ξεκίνησε ήδη έρευνα από τις αρμόδιες Αρχές για τα αίτια του δυστυχήματος», κι ενώ ήδη από προχτές ο πρωθυπουργός έσπευδε να προκαταλάβει ότι «όλα δείχνουν πως το δράμα οφείλεται δυστυχώς κυρίως σε τραγικό ανθρώπινο λάθος».

Ο Γ. Οικονόμου μάλιστα το «τερμάτισε», λέγοντας ότι «εξίσου σημαντικό είναι η τραγική αυτή εμπειρία να αναλυθεί σε βάθος, ώστε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην επαναληφθεί ένα τέτοιο συμβάν», αποσιωπώντας ότι η πολιτική «απελευθέρωσης» των σιδηροδρομικών γραμμών, που υπηρετούν, αντιμετωπίζει τα μέτρα ασφαλείας ως «κόστος».

Αλλωστε, βγάζοντας «λάδι» την πολιτική τους μίλησε γενικά και αόριστα για «διαχρονικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση των σιδηροδρομικών έργων ...που έχουν τις αιτίες τους σε χρόνιες παθογένειες του Ελληνικού Δημοσίου, σε στρεβλώσεις δεκαετιών», για να παρουσιάσει σαν «στρέβλωση» την τραγική για τον λαό κανονικότητα του βάρβαρου συστήματός τους.

«Ομως για όλα αυτά θα έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε αναλυτικότερα το επόμενο διάστημα. Με ειλικρίνεια, στοιχεία, νηφαλιότητα, πάντοτε με αλήθεια», πρόσθεσε, προετοιμάζοντας για άλλον έναν γύρο προεκλογικής κοκορομαχίας με τον ΣΥΡΙΖΑ πάνω και σε αυτό το προδιαγεγραμμένο έγκλημα, και αξιοποιώντας τη στάση συνενοχής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ακόμα και χτες επιστράτευε το γνωστό έργο του «θα λογαριαστούμε μετά».

Στο μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε εμμέσως πλην σαφώς να δώσει και τη σχετική κάλυψη και στην εταιρεία που δεν ξέρει να πει ούτε καν πόσοι επέβαιναν στο τρένο με τα διάφορα περί «ηλεκτρονικών εισιτηρίων» και ανθρώπων που ανεβοκατεβαίνουν στους σταθμούς.

Τέλος, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε και η προσπάθειά του να προσπεράσει την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ κατά της κινητοποίησης, με χημικά και χειροβομβίδες κρότου - λάμψης, προχτές έξω από τα γραφεία της εταιρείας «Hellenic Train» στη Λεωφ. Συγγρού. Ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε ...άγνοια: «Δεν ξέρω το συγκεκριμένο περιστατικό που μου λέτε με την παρέμβαση της Αστυνομίας, οπότε δεν μπορώ να τοποθετηθώ».

Νωρίτερα, είχε ζητήσει λίγο - πολύ από τον λαό να πει κι ευχαριστώ... για την κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού, για την περίθαλψη των τραυματιών - που έγινε με την αυτοθυσία των γιατρών - ακόμα και για το ότι στα εγκληματολογικά εργαστήρια μπήκε ως «προτεραιότητα» η ταυτοποίηση των σορών των θυμάτων...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Nα παραπεμφθεί άμεσα στις αρμόδιες επιτροπές η Αναφορά για το έγκλημα των Τεμπών(2024-03-20 00:00:00.0)
Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα και οι ένοχοι δεν θα ξεχαστούν!(2024-02-28 00:00:00.0)
Παραδόθηκε στον εφέτη το πόρισμα των πραγματογνωμόνων(2023-06-20 00:00:00.0)
«Εκτροχιασμός» της ιδιωτικοποίησης(2000-10-19 00:00:00.0)
Πολύνεκρο Σαββατοκύριακο(1997-09-16 00:00:00.0)
Τραγικός θάνατος στις ράγες(1996-01-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ