Παρασκευή 3 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΞΟΡΜΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ»
Με όλες τις δυνάμεις για πιο ισχυρό ΚΚΕ, ενάντια στο σύστημα και το κράτος των κερδών και της ανασφάλειας

Επί ποδός βρίσκονται το τελευταίο διάστημα οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Αττική, αναπτύσσοντας πλούσια δραστηριότητα με στόχο να φτάσουν παντού οι θέσεις του Κόμματος για τις εξελίξεις, τα εργατικά - λαϊκά προβλήματα που μεγαλώνουν, την απάντηση σε αυτά, τις προτάσεις του ΚΚΕ ενόψει και των επικείμενων εκλογικών μαχών.

Συνέχεια αυτής της προσπάθειας αποτελεί η πανεξόρμηση που ετοιμάζουν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» 4 - 5 Μάρτη.

Μέσω της πλατιάς διακίνησης του «Ριζοσπάστη» οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, μαζί με φίλους, οπαδούς και ανθρώπους που συμπορεύονται μαζί τους, θα ενημερώσουν και θα συζητήσουν για τα τελευταία τραγικά συμβάντα που δικαίως προκαλούν οργή και αγανάκτηση, για όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν τις λαϊκές οικογένειες. Μαζί με τον «Ριζοσπάστη» θα διακινήσουν μαζικά την Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα με αιτίες και ενόχους, για το οποίο κανείς δεν δικαιούται να το παίζει ανήξερος ενώ υπήρχαν καταγγελίες εργαζομένων.

Με την πανεξόρμηση αυτή και τις επόμενες που θα ακολουθήσουν, επιδιώκουν ο «Ριζοσπάστης» με την πλούσια αρθρογραφία του να φτάσει στους χιλιάδες με τους οποίους ήδη έχουν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας, σε όλους όσοι συναντήθηκαν με τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες το προηγούμενο διάστημα στις μεγάλες μάχες και κινητοποιήσεις, στους πολύ περισσότερους που εκτιμούν τη δράση του Κόμματος και δείχνουν ενδιαφέρον να μάθουν περισσότερα για τις θέσεις και την πρότασή του, ανεξάρτητα από πολιτικές επιλογές που έκαναν μέχρι σήμερα.


Οι Κομματικές και ΚΝίτικες Οργανώσεις βάζουν συγκεκριμένο σχέδιο και στόχους για να φτάσει παντού η εφημερίδα, σπίτι το σπίτι, στέκι το στέκι, γειτονιά τη γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς. Δουλεύουν με χαρτί και μολύβι, άνθρωπο τον άνθρωπο, ετοιμάζουν πληθώρα συσκέψεων, εξορμήσεων και περιοδειών σε γειτονιές, χώρους δουλειάς και Εκπαίδευσης. Εντάσσουν στη μάχη φίλους και οπαδούς, που η συμβολή τους διευρύνει σημαντικά την εμβέλεια του πολιτικού ανοίγματος, της συζήτησης, της συμπόρευσης με το ΚΚΕ, για να μη χαθεί καμία ψήφος. Επιδιώκουν να συζητήσουν με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, τους συνταξιούχους, για το πραγματικό δίλημμα μπροστά στις εκλογές, την ανάγκη να είναι δυνατό το ΚΚΕ για να είναι δυνατός ο λαός, για να είναι αδύναμα τα κόμματα που κυβέρνησαν και θα συμμετάσχουν στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση.

Παράλληλα απευθύνουν κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις σημαντικές εκδηλώσεις - παρεμβάσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ τις επόμενες μέρες, όπως: Η συγκέντρωση της ΚΝΕ στο Σύνταγμα αύριο Σάββατο το απόγευμα, η εκδήλωση της ΚΟ Αττικής για τη λαϊκή στέγη τη Δευτέρα 6 Μάρτη, η εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ στις 8 Μάρτη για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, και στις 11 Μάρτη το αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη Μάχη της Κοκκινιάς, επίσης με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος.


Οι δυνατότητες και τα περιθώρια είναι πολλά, η απήχηση που έχει η δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, η θετική πείρα που υπάρχει από πρόσφατες πετυχημένες πανεξορμήσεις, φανερώνουν ότι ο «Ριζοσπάστης» μπορεί να φτάσει σε χιλιάδες χέρια, δίνοντας ώθηση για τις μάχες και τους αγώνες που είναι μπροστά.

Μαζί με τον «Ριζοσπάστη» οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ θα διακινήσουν και τον «Οδηγητή» του Μαρτίου, που κυκλοφορεί αύριο Σάββατο, απευθυνόμενες σε μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές στις σχολές κατάρτισης, νέους εργαζόμενους και ανέργους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ