Παρασκευή 3 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
Τα «αυτονόητα»...

Ακούμε για τη σηματοδότηση που δεν υπάρχει, και κακώς δεν υπάρχει. Να απαιτήσουμε άμεσα να αποκατασταθεί σε όλο το δίκτυο. Να πούμε όμως εδώ ότι εκτός από τη σηματοδότηση, όταν πρόκειται για εφαρμογές κίνησης και αυτοματισμού που σχετίζονται με ανθρώπινες ζωές, όπως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα συστήματα ασφαλείας πρέπει όχι απλά να υπάρχουν αλλά να είναι πολλαπλά, ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία τους.

Δεν είναι δυνατόν η ζωή τόσων ανθρώπων να βασίζεται στην εκτίμηση ενός και μόνο ανθρώπου. Η ανάγκη δημιουργίας και εφαρμογής αυτοματοποιημένου συστήματος παρακολούθησης των δικλίδων ασφαλείας έχει αναχθεί σε ολόκληρη επιστήμη εδώ και πάνω από 100 χρόνια. Υπάρχουν διατάξεις διασφάλισης κυκλωμάτων ασφαλείας που δεν επιτρέπουν τέτοια λάθη. Μάλιστα προβλέπουν αστοχίες, και γι' αυτόν τον λόγο εισάγονται και εφεδρικά συστήματα 2ης ή και 3ης τάξης όταν έχουμε να κάνουμε με life safe εφαρμογές.

Επιπροσθέτως, με την ανάπτυξη της τηλεματικής και των δικτύων επικοινωνίας δεν είναι δυνατόν σήμερα να βρίσκεις το κατοικίδιό σου μέσω GPS και δικτύου κινητής και να μην μπορείς να έχεις σε μια οθόνη, σε πραγματικό χρόνο, τις γραμμές με τις αμαξοστοιχίες πάνω τους. Δεν είναι δυνατόν να μπορεί ένα κέντρο λήψεως σημάτων να παρακολουθεί νυχθημερόν 24 ώρες τη βδομάδα, 365 μέρες τον χρόνο την ιδιοκτησία σου και να μην έχει δημιουργηθεί πολλαπλών βαθμίδων ανάλογη υπηρεσία που να παρατηρεί, να καταγράφει και να βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με πολλαπλές επιλογές με τους μηχανοδηγούς, τους σταθμάρχες και όλους αυτούς τους συντελεστές που απαιτούνται για ένα ασφαλές ταξίδι με τρένο στον 21ο αιώνα.

Ομως όλα αυτά κοστίζουν εξοπλισμό, προσωπικό και εκπαίδευση, με αποτέλεσμα να χάνουμε τα παιδιά μας στον βωμό του κόστους, έτσι όπως αυτό το οικονομικό σύστημα αντιλαμβάνεται το όφελος. Οφελος λοιπόν για τις τσέπες των λίγων και θάνατος για τα παιδιά των πολλών. Αν δεν παλέψουμε σήμερα, το κακό δεν θα σταματήσει. Αν δεν παλέψουμε σήμερα, θα βρεθούμε να ξαναζούμε τραγωδίες σαν αυτή. Να γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό! Το αποδεικνύει η ίδια η Ιστορία με τον πιο τραγικό τρόπο.


Νίκος ΚΩΤΣΙΟΣ
Ηλεκτρονικός μηχανικός ΤΕ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ