Παρασκευή 3 Μάρτη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
ΑΙΣΧΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΑΣΥ ΑΕ
Στα δικαστήρια έσυρε την απεργία για την προστασία της ζωής

Στα δικαστήρια έσυρε χθες τους απεργούς του Μετρό η διορισμένη από την κυβέρνηση διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη η χθεσινή απεργία τους που είχε κηρύξει το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθήνας.

Στο στόχαστρο λοιπόν κράτους και κυβέρνησης βρέθηκε μία ακόμα απεργία, με τους εργαζόμενους να διεκδικούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην ξαναγίνει έγκλημα σαν αυτό στα Τέμπη. Χρόνια τώρα, άλλωστε, και το Σωματείο της ΣΤΑΣΥ καταγγέλλει τεράστιες ελλείψεις σε υλικά, ανταλλακτικά, αναλώσιμα συντήρησης αλλά και προσωπικό όλων των ειδικοτήτων λειτουργίας και συντήρησης. Αυτά είναι που «αναγκάζουν το υπάρχον προσωπικό σε εξαντλητικά ωράρια, εργασίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται», σημείωνε το Σωματείο, μιλώντας για προβλήματα «κοινά με τον ΟΣΕ, και όποιος δεν το παραδέχεται, απλά εθελοτυφλεί».

Την απαράδεκτη απόφαση της ΣΤΑΣΥ να σύρει το Σωματείο στα δικαστήρια δημοσιοποίησε και κατήγγειλε το ΠΑΜΕ, τονίζοντας ότι πρόκειται για μία ακόμα «απαράδεκτη επίθεση της κυβέρνησης και των γνωστών παπαγάλων σε ΜΜΕ, που, πριν ακόμα στεγνώσει το αίμα των νεκρών επιβατών και των εργαζόμενων σιδηροδρομικών, χυδαιολογούν ξανά απέναντι στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων».

«Είναι αδίστακτοι! Την ώρα που η χώρα θρηνεί, συνεχίζουν προκλητικά και σήμερα, όπως και σε όλες τις προηγούμενες εργατικές κινητοποιήσεις που είχαν ως βασικό αίτημα το ζήτημα της ασφάλειας, να μιλούν για την ταλαιπωρία των λίγων, να προσπαθούν να τις λερώσουν για να δημιουργήσουν κοινωνικό αυτοματισμό», τονίζει το ΠΑΜΕ.

Επίσης, η ΔΑΣ ΣΤΑΣΥ σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Θέλουν να βγάλουν παράνομη μια απεργία που θέτει στο επίκεντρο την κάλυψη όλων των κενών σε ανταλλακτικά, σε τεχνολογικό εξοπλισμό,σε προσωπικό, σε τρένα, ώστε να μετακινούνται με ασφάλεια οι επιβάτες, για να μπορούμε να γυρνάμε σώοι και αβλαβείς στα σπίτια μας».

  • Σε νέα απεργία προχωρούν σήμερα Παρασκευή τα τρία Σωματεία εργαζομένων στη «Hellenic Train» και το Σωματείο Εργαζομένων στην ΕΡΓΟΣΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ