Πέμπτη 16 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Πολιτικοί «αλεξιπτωτιστές» στο Ντονμπάς

Ο Βιτάλι Χότσενκο, πρώην υπουργός Ενέργειας, Βιομηχανίας και Επικοινωνιών στη ρωσική περιφέρεια της Σταυρούπολης και από το 2019 διευθυντής του Τμήματος Βιομηχανικής Πολιτικής και Διαχείρισης Εργων του υπουργείου Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ανέλαβε καθήκοντα πρωθυπουργού στη λεγόμενη «Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονιέτσκ». Η καριέρα του συγκεκριμένου Ρώσου πολιτικού αναπτύχθηκε κάτω από τη «φροντίδα» του Σεργκέι Κιριένκο, πρώην πρωθυπουργού (επί Γιέλτσιν) της Ρωσίας, που σήμερα είναι Α' αναπληρωτής επικεφαλής της Ρωσικής Προεδρίας.

Ο Β. Χότσενκο, που έχει τελειώσει και την κρατική σχολή προετοιμασίας των «κυβερνητών» της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δεν είναι ο μόνος πολιτικός «αλεξιπτωτιστής» στην πολιτική ζωή των λεγόμενων «Λαϊκών Δημοκρατιών» του Ντονμπάς.

Ετσι, ο Γιεβγκένι Σόλτσνεφ, πρώην βοηθός του υπουργού Κατασκευών της Ρωσίας και στέλεχος των «Ρωσικών Σιδηροδρόμων», ανέλαβε αναπληρωτής επικεφαλής της κυβέρνησης «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ».

Ενώ ο Α. Κοστομάροφ, πρώην αναπληρωτής κυβερνήτης στις ρωσικές περιφέρειες του Λίπετσκ και στη συνέχεια του Ουλιάνοφσκ, ανέλαβε αναπληρωτής επικεφαλής της Προεδρίας της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ».

Ανάλογες τάσεις παρατηρούνται και στη γειτονική αυτοαποκαλούμενη «Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ», όπου ανακοινώθηκε ο διορισμός ως «αναπληρωτή πρωθυπουργού» του Β. Κουζνέτσοφ, πρώην αναπληρωτή κυβερνήτη της ρωσικής περιφέρειας του Κουργκάν.

Οι εξελίξεις αυτές επιβεβαιώνουν το γεγονός της πλήρους σύνδεσης και εξάρτησης των λεγόμενων «Λαϊκών Δημοκρατιών» του Ντονμπάς από τη Ρωσική Ομοσπονδία, κάτι που ήταν φανερό εδώ και χρόνια, αλλά πλέον βρίσκει και «αντανάκλαση» και σε επίπεδο προσώπων, που αναλαμβάνουν κυβερνητικούς ρόλους.

Οι λεγόμενες «Λαϊκές Δημοκρατίες» του Ντονμπάς δεν έχουν καμία σχέση με τις Λαϊκές Δημοκρατίες που εμφανίστηκαν στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και όπου η παρουσία του Κόκκινου Στρατού έδρασε καταλυτικά για τις σχετικές επαναστατικές αλλαγές. Οι «Λαϊκές Δημοκρατίες» του Ντονμπάς είναι αστικά καθεστώτα πλήρως ελεγχόμενα από την καπιταλιστική Ρωσία, παρά τους λαθεμένους ισχυρισμούς ορισμένων οπορτουνιστικών ομάδων στη χώρα μας και διεθνώς, που προσπαθούν να δικαιολογήσουν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία πίσω από τη στήριξη στις δήθεν «Λαϊκές Δημοκρατίες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βήμα που περιπλέκει την κατάσταση και κλιμακώνει τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς(2022-02-22 00:00:00.0)
Η Ρωσία αναγνώρισε τις «Λαϊκές Δημοκρατίες» του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ(2022-02-22 00:00:00.0)
Πρόταση απόσυρσης στρατευμάτων, «αγκάθι» το ειδικό καθεστώς του Ντονμπάς(2019-09-19 00:00:00.0)
Ενδείξεις προετοιμασίας για μαζικές στρατιωτικές επιχειρήσεις(2018-09-15 00:00:00.0)
Κάλπες, αντιπαραθέσεις και προσωρινοί συμβιβασμοί(2014-11-02 00:00:00.0)
Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στην Ανατολική Ουκρανία(2014-11-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ