Πέμπτη 16 Ιούνη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ορισε ειδική απεσταλμένη για τα Βαλκάνια

Στον ορισμό ειδικής απεσταλμένης του ΥΠΕΞ για τα Δυτικά Βαλκάνια προχώρησε η κυβέρνηση, με «ορμή» από την πρόσφατη περιοδεία του υπουργού Εξωτερικών στην περιοχή και τη Σύνοδο των χωρών της ΝΑ Ευρώπης με τη συμμετοχή και του Γερμανού καγκελάριου, Ο. Σολτς, κινήσεις που σηματοδοτούν την επιτάχυνση των ευρωατλαντικών σχεδιασμών στην περιοχή που ρίχνουν λάδι στη φωτιά των ανταγωνισμών.

Ως ειδική απεσταλμένη ορίζεται η πρέσβειρα της Ελλάδας στο Βουκουρέστι, Σοφία Γραμματά, η οποία θα συνεχίσει να εκτελεί παράλληλα και τα τωρινά της καθήκοντα.

Επίσης, σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών μεταβαίνει στην Οχρίδα, προκειμένου να συμμετάσχει στο «Φόρουμ Διαλόγου των Πρεσπών 2022», το οποίο έχει θέμα «Διαμορφώνοντας το μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων στο πλαίσιο της Σύγχρονης Ευρωπαϊκής Αρχιτεκτονικής Ασφαλείας». Στο περιθώριο αναμένεται να πραγματοποιήσει σύντομες διμερείς συναντήσεις με τον ειδικό εκπρόσωπο της ΕΕ για τον Διάλογο Βελιγραδίου - Πρίστινας, καθώς και με την αναπλ. γγ των Ηνωμένων Εθνών αρμόδια για πολιτικές υποθέσεις.

Ηδη χτες μετέβη στην Οχρίδα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κων. Φλώρος, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων Εθνικής Αμυνας των Βαλκανικών Χωρών για το έτος 2022 (15th Balkan Chiefs of Defence Conference).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ