Εξόρμηση στον Βόλο |
Στην Αττική, σωματεία και φορείς είναι στο «πόδι» καθημερινά, με εξορμήσεις και αφισοκολλήσεις σε συνοικίες όπως και με παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς. Το Συνδικάτο Οικοδόμων με τα παραρτήματά του έχει ήδη πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις σε Νέα Σμύρνη, Αιγάλεω κ.α. μεταφέροντας το απεργιακό κάλεσμα μαζί με φορείς στις γειτονιές.
Η μάχη για την επιτυχία της απεργίας κλιμακώνεται και στη Θεσσαλονίκη, όπου διαρκώς προστίθενται νέα σωματεία στο απεργιακό μπλοκ που διαμορφώνεται. Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων και Λατομείων Βορείου Ελλάδος αποφάσισε στάση εργασίας μιας ώρας (2 - 3 μ.μ.) και Γενική Συνέλευση όλων των εργαζομένων στις 2 μ.μ., με θέμα το νομοσχέδιο για τα Εργασιακά, στην πλατεία της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής. Στις Σέρρες, το Σωματείο Εργατών Επεξεργασίας Μετάλλου αποφάσισε 4ωρη στάση εργασίας από τις 11.30 π.μ., έως τις 3.30 μ.μ. και καλεί σε συγκέντρωση στις 12 μ., στην πλατεία Ελευθερίας. Στην Πιερία, το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η Πρωτοπορία» αποφάσισε στάση εργασίας από τις 9 π.μ. έως τις 12 μ., και συμμετοχή στις συγκεντρώσεις σε Κατερίνη και Λιτόχωρο στις 10.30 π.μ.
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ |
Στη Θεσσαλία, την Παρασκευή και το Σάββατο, εξορμήσεις πραγματοποίησαν τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων σε σούπερ μάρκετ και μεγάλα εμπορικά καταστήματα, εκεί που οι εργαζόμενοι ζουν από πρώτο χέρι τι θα πει 6ήμερη εργασία, δουλειά την Κυριακή και «σπαστό» ωράριο.
Στη Λάρισα, το Σωματείο Επισιτισμού πραγματοποίησε περιοδείες στους χώρους εστίασης, ενώ το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών έφτασε όλες τις προηγούμενες μέρες σε δεκάδες χώρους δουλειάς. Το Συνδικάτο Οικοδόμων και η Ενωση Μηχανοξυλουργών Επιπλοποιών Εργατοτεχνιτών Ξύλου συνέχισαν τις εξορμήσεις στην ALFA WOOD. Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων Νομού Λάρισας πραγματοποίησε εξορμήσεις στο δημαρχείο και σε άλλους χώρους δουλειάς όπως πράσινο, αμαξοστάσιο κ.α. Αύριο τα ξημερώματα, τα κλαδικά σωματεία θα πραγματοποιήσουν πανεξόρμηση στους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις στη ΒΙΠΕ Λάρισας.
Στον Βόλο, εξόρμηση στη Β΄ Βιομηχανική Ζώνη πραγματοποιήθηκε από τη διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας. Το Συνδικάτο με τον πρόεδρο και τον γραμματέα επισκέφτηκαν τους χώρους εργασίας μεταλλικών κατασκευών («Ορφέας», ΒΜΤ, «Λυκομήτρου ΑΕ», ΒΕΜΕΚΕΠ κ.α.), συζήτησαν και κάλεσαν τους μεταλλεργάτες να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που οργανώνουν τα ταξικά σωματεία την Πέμπτη 6 Μάη, στην πλατεία Ελευθερίας.
Συγκέντρωση στη Νέα Σμύρνη |
Στα Τρίκαλα, το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών πραγματοποίησε εξορμήσεις σε αρκετούς χώρους δουλειάς αλλά και στη «ΦΑΓΕ», όπου οι εργαζόμενοι διαχρονικά δίνουν τη μάχη για τα δικαιώματά τους.
Στην Καρδίτσα, έγιναν εξορμήσεις στο νοσοκομείο, σε γιαπιά και σε άλλους εργασιακούς χώρους. Ταυτόχρονα τη μαζική συμμετοχή τους ετοιμάζουν οι αγρότες ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των αγροτικών συλλόγων και της Ομοσπονδίας.