Τρίτη 4 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
2021 ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Πολύμορφη δράση σε όλη τη χώρα

Εξόρμηση στον Βόλο
Εξόρμηση στον Βόλο
Με κατά τόπους κινητοποιήσεις, αγωνιστικές πρωτοβουλίες, συνελεύσεις, εξορμήσεις και άλλες πολύμορφες δράσεις προετοιμάζεται εντατικά η απεργία της 6ης Μάη από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα.

Στην Αττική, σωματεία και φορείς είναι στο «πόδι» καθημερινά, με εξορμήσεις και αφισοκολλήσεις σε συνοικίες όπως και με παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς. Το Συνδικάτο Οικοδόμων με τα παραρτήματά του έχει ήδη πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις σε Νέα Σμύρνη, Αιγάλεω κ.α. μεταφέροντας το απεργιακό κάλεσμα μαζί με φορείς στις γειτονιές.

Η μάχη για την επιτυχία της απεργίας κλιμακώνεται και στη Θεσσαλονίκη, όπου διαρκώς προστίθενται νέα σωματεία στο απεργιακό μπλοκ που διαμορφώνεται. Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μεταλλείων και Λατομείων Βορείου Ελλάδος αποφάσισε στάση εργασίας μιας ώρας (2 - 3 μ.μ.) και Γενική Συνέλευση όλων των εργαζομένων στις 2 μ.μ., με θέμα το νομοσχέδιο για τα Εργασιακά, στην πλατεία της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής. Στις Σέρρες, το Σωματείο Εργατών Επεξεργασίας Μετάλλου αποφάσισε 4ωρη στάση εργασίας από τις 11.30 π.μ., έως τις 3.30 μ.μ. και καλεί σε συγκέντρωση στις 12 μ., στην πλατεία Ελευθερίας. Στην Πιερία, το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η Πρωτοπορία» αποφάσισε στάση εργασίας από τις 9 π.μ. έως τις 12 μ., και συμμετοχή στις συγκεντρώσεις σε Κατερίνη και Λιτόχωρο στις 10.30 π.μ.

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
Στην Κατερίνη, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της απεργίας, τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας και Συνταξιούχων ΙΚΑ οργανώνουν εκδήλωση - συγκέντρωση, σήμερα Τρίτη, στις 6 μ.μ., έξω από το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης (ΕΚΚ).

Στη Θεσσαλία, την Παρασκευή και το Σάββατο, εξορμήσεις πραγματοποίησαν τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων σε σούπερ μάρκετ και μεγάλα εμπορικά καταστήματα, εκεί που οι εργαζόμενοι ζουν από πρώτο χέρι τι θα πει 6ήμερη εργασία, δουλειά την Κυριακή και «σπαστό» ωράριο.

Στη Λάρισα, το Σωματείο Επισιτισμού πραγματοποίησε περιοδείες στους χώρους εστίασης, ενώ το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών έφτασε όλες τις προηγούμενες μέρες σε δεκάδες χώρους δουλειάς. Το Συνδικάτο Οικοδόμων και η Ενωση Μηχανοξυλουργών Επιπλοποιών Εργατοτεχνιτών Ξύλου συνέχισαν τις εξορμήσεις στην ALFA WOOD. Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων Νομού Λάρισας πραγματοποίησε εξορμήσεις στο δημαρχείο και σε άλλους χώρους δουλειάς όπως πράσινο, αμαξοστάσιο κ.α. Αύριο τα ξημερώματα, τα κλαδικά σωματεία θα πραγματοποιήσουν πανεξόρμηση στους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις στη ΒΙΠΕ Λάρισας.

Στον Βόλο, εξόρμηση στη Β΄ Βιομηχανική Ζώνη πραγματοποιήθηκε από τη διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας. Το Συνδικάτο με τον πρόεδρο και τον γραμματέα επισκέφτηκαν τους χώρους εργασίας μεταλλικών κατασκευών («Ορφέας», ΒΜΤ, «Λυκομήτρου ΑΕ», ΒΕΜΕΚΕΠ κ.α.), συζήτησαν και κάλεσαν τους μεταλλεργάτες να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που οργανώνουν τα ταξικά σωματεία την Πέμπτη 6 Μάη, στην πλατεία Ελευθερίας.

Συγκέντρωση στη Νέα Σμύρνη
Συγκέντρωση στη Νέα Σμύρνη
Εξόρμηση στο εμπορικό κέντρο, μοιράζοντας εκατοντάδες ανακοινώσεις και ενημερώνοντας τον κόσμο για τις «ανατροπές του αιώνα», πραγματοποίησαν μέλη του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών και του Σωματείου Καθαριστριών - Καθαριστών Μαγνησίας.

Στα Τρίκαλα, το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών πραγματοποίησε εξορμήσεις σε αρκετούς χώρους δουλειάς αλλά και στη «ΦΑΓΕ», όπου οι εργαζόμενοι διαχρονικά δίνουν τη μάχη για τα δικαιώματά τους.

Στην Καρδίτσα, έγιναν εξορμήσεις στο νοσοκομείο, σε γιαπιά και σε άλλους εργασιακούς χώρους. Ταυτόχρονα τη μαζική συμμετοχή τους ετοιμάζουν οι αγρότες ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των αγροτικών συλλόγων και της Ομοσπονδίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Στο πόδι» μέχρι την τελευταία στιγμή για την επιτυχία της απεργίας(6/5/2021)
Προετοιμασία με όλες τις δυνάμεις, με ώθηση από τις κινητοποιήσεις ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο(19/4/2018)
Κάθε εργάτης μαχητής για την επιτυχία της απεργίας(18/2/2011)
ΟΛΟΙ σήμερα στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ(30/7/2009)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org