Τρίτη 4 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
2021 ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΘΗΝΑΣ
Απεργία σε μέσα σταθερής τροχιάς και τρόλεϊ

Η ΔΑΣ ΟΑΣΑ καλεί στην απεργία και τους εργαζόμενους στα λεωφορεία

Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν την Πέμπτη 6 Μάη οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ και τρόλεϊ, με αποφάσεις των σωματείων τους.

Κάλεσμα στους εργαζόμενους στα λεωφορεία να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία της απεργίας απευθύνει η ΔΑΣ ΟΑΣΑ, σημειώνοντας σχετικά με το αντεργατικό νομοσχέδιο: «Τι ελεύθερο χρόνο μπορεί να έχει ένας εργαζόμενος με επαναλαμβανόμενες "κατσαρές" μέσα στη βδομάδα; Πόσα 10ωρα και 12ωρα θα αντέξει ένας τεχνίτης (...) ένας ηλεκτροδηγός ή τεχνικός; (...) Ο ελεύθερος χρόνος του εργαζόμενου θα γίνει ιδιοκτησία του εργοδότη και θα παραχωρείται με διευθυντικό δικαίωμα.

(...) Η κυβέρνηση μεθόδευσε να μεταφέρει την Πρωτομαγιά την Τρίτη 4 Μάη για να αλλοιώσει τον χαρακτήρα και τη σημασία που έχει αυτή η μέρα για την εργατική τάξη της χώρας μας (...) Μαζί της συντάχθηκαν οι ανύπαρκτες και απαξιωμένες ηγεσίες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και σία), αντίστοιχα οι ίδιες παρατάξεις στο Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και στο Σωματείο Τεχνικών.

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη, δεν θα σιωπήσουμε μπροστά στις ανατροπές του αιώνα! Οδηγοί, τεχνίτες, όλοι οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες από το πρωί στις πύλες των Α/Σ δίνουμε την πρώτη απάντηση, συμμετέχουμε και περιφρουρούμε την απεργία. (...) Καλούμε όλους τους συναδέλφους τηρώντας τα μέτρα προστασίας να κατέβουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση, ώστε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας μαζί με όλους τους εργαζόμενους της χώρας που δεν θα σκύψουν το κεφάλι, διεκδικώντας δουλειά με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια».

Για σήμερα στάσεις εργασίας έχουν προγραμματίσει σωματεία στο μετρό και τα λεωφορεία (έναρξη μέχρι 9 το πρωί και 9 το βράδυ μέχρι λήξη), στο τραμ (12 μ. έως 4 το μεσημέρι).


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org