Τρίτη 4 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
2021 ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
ΧΑΪΔΑΡΙ
Εκδήλωση για τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές της Καισαριανής

Εκδήλωση προς τιμήν των 200 κομμουνιστών που εκτελέστηκαν την Πρωτομαγιά του 1944 από τους ναζί κατακτητές στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής πραγματοποίησαν το Σάββατο τα Παραρτήματα Χαϊδαρίου, Περιστερίου, Αιγάλεω και Αγίας Βαρβάρας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, μαζί με τις Κομματικές Οργανώσεις Χαϊδαρίου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Στην εκδήλωση μίλησε η Διαλεχτή Πολυχρονίδου, μέλος του ΔΣ του Παραρτήματος Χαϊδαρίου της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, σημειώνοντας πως «όσο κι αν προσπαθούν να παραχαράξουν την ιστορία του "Μπλοκ 15" και των ηρώων που θήτευσαν σε αυτό, όπως κάνουν κυβέρνηση, δήμος Χαϊδαρίου και γερμανικό κράτος, με στόχο ιδιαίτερα τη νέα γενιά, να ξέρουν ότι θα μας βρουν μπροστά τους. Δεν θα τους επιτρέψουμε να ξεχαστούν τα εγκλήματα των ναζί και των ντόπιων συνεργατών τους, που προκύπτουν από την εγκληματική ιδεολογία τους, ούτε να τα δικαιολογήσουν ως εγκλήματα πολέμου γενικά, ούτε θα τους αφήσουμε να εξισώσουν ό,τι πιο σάπιο γέννησε ο καπιταλισμός με τον δίκαιο αγώνα του ελληνικού λαού ενάντια στις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ». Τόνισε ότι «η Πρωτομαγιά είναι μέρα - σύμβολο του αγώνα της εργατικής τάξης όλου του κόσμου για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας: Τους νεκρούς του Σικάγο, της πρώτης αιματοβαμμένης Πρωτομαγιάς στην Ελλάδα το 1924, του Μάη του '36, τους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής» και πρόσθεσε πως «η φετινή Πρωτομαγιά γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο για άλλη μια χρονιά σε συνθήκες πανδημίας, σε συνθήκες που οι λαοί μετρούν τα εκατομμύρια των νεκρών τους. Η διαχείριση της πανδημίας από όλες τις καπιταλιστικές χώρες απέδειξε ότι ο ορατός εχθρός είναι ο καπιταλισμός». Κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 6 Μάη, τονίζοντας πως «στην ολομέτωπη επίθεση του κεφαλαίου η εργατική τάξη θα διατρανώσει την απάντησή της».

Εκ μέρους της κεντρικής διοίκησης της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ απηύθυνε χαιρετισμό ο αντιπρόεδρος, Γιάννης Ζαγγανάς.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και τις Κομματικές Οργανώσεις Βάσης Χαϊδαρίου του ΚΚΕ, και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org