Τρίτη 4 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
2021 ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Αγωνιστικές διαδηλώσεις παρά την καταστολή

Στιγμιότυπο από τις συλλήψεις διαδηλωτριών στην Κωνσταντινούπολη

Copyright 2021 The Associated

Στιγμιότυπο από τις συλλήψεις διαδηλωτριών στην Κωνσταντινούπολη
Στην Τουρκία, η Πρωτομαγιά τιμήθηκε αγωνιστικά, παρά τις απαγορεύσεις και την καταστολή που επιστράτευσε ακόμα μια φορά η κυβέρνηση Ερντογάν, θέτοντας επί ποδός πάνω από 25.000 αστυνομικούς για να αποτραπεί η είσοδος στην πλατεία Ταξίμ, στην Κωνσταντινούπολη. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε διαδηλωτές που προσπάθησαν να φτάσουν στην πλατεία, ενώ το «Russia Today» μετέδωσε ότι ένας 57χρονος διαδηλωτής τραυματίστηκε από «αύρα» της αστυνομίας και μετά εξέπνευσε στο νοσοκομείο. Ακόμα, έγιναν πάνω από 300 προσαγωγές και συλλήψεις διαδηλωτών, ανάμεσα στους οποίους ήταν και μέλη του ΚΚ Τουρκίας.

Το ΚΚ Τουρκίας οργάνωσε Πρωτομαγιάτικες πορείες σε Κωνσταντινούπολη (7 συνοικίες), Αγκυρα (3) και Σμύρνη. Σε ανακοίνωσή του, το ΚΚ Τουρκίας χαιρετίζει «όλες τις οργανώσεις και εκείνους που βγήκαν σε πόλεις, γειτονιές, εργοστάσια και δρόμους της Τουρκίας για να δυναμώσουν τη φωνή των εργαζομένων την 1η Μάη», προσθέτοντας ότι με τις διαδηλώσεις που οργάνωσε «το ΚΚ Τουρκίας έδειξε ξανά πως οι απαγορεύσεις που επιβάλλει η κυβέρνηση θα χάσουν το νόημά τους από τον οργανωμένο αγώνα».

Το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με το ΚΚ Τουρκίας και καταδίκασε την καταστολή της τουρκικής αστυνομίας, εκφράζοντας παράλληλα τη διεθνιστική αλληλεγγύη του προς το ΚΚ Τουρκίας και συνολικότερα την εργατική τάξη και τους αγώνες για τα σύγχρονα δικαιώματά της.

Από τις πορείες που οργάνωσε το ΚΚ Τουρκίας
Από τις πορείες που οργάνωσε το ΚΚ Τουρκίας
Τη διεθνιστική του αλληλεγγύη στους Τούρκους εργαζόμενους εξέφρασε το ΠΑΜΕ που επίσης καταδίκασε τις συλλήψεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις(17/9/2013)
Συνεχίζεται με δίκες η άγρια καταστολή(12/7/2013)
Χωρίς τέλος η αστυνομική βία(9/7/2013)
Συνεχίζεται η βάρβαρη καταστολή(27/6/2013)
Το ΚΚΕ στο πλευρό του τουρκικού λαού(7/6/2013)
Βάρβαρη καταστολή διαδηλωτών(1/6/2013)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org