Παρασκευή 26 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΠΑΤΡΑ
Αγωνιστική «υποδοχή» στον υπουργό Υγείας για άμεσα μέτρα ενίσχυσης των δομών

Κινητοποίηση από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, σωματεία και φορείς της πόλης

Οι εκπρόσωποι των σωματείων επιδίδουν την επιστολή στον Β. Κικίλια
Οι εκπρόσωποι των σωματείων επιδίδουν την επιστολή στον Β. Κικίλια
Αγωνιστικά «υποδέχτηκαν» τον υπουργό Υγείας και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου υγειονομικοί, σωματεία, φορείς με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, απαιτώντας άμεσα μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας, καθότι και τα νοσοκομεία της Αχαΐας βρίσκονται σε τεντωμένο σχοινί, με κλινικές φρακαρισμένες, ελάχιστα διαθέσιμα κρεβάτια ΜΕΘ, χιλιάδες ασθενείς άλλων νόσων αποκλεισμένους και το προσωπικό εξουθενωμένο.

Αφορμή για τη χτεσινή κινητοποίηση στάθηκαν τα εγκαίνια της Καρδιοχειρουργικής κλινικής. Η αντιπροσωπεία επέδωσε στον υπουργό την ανοιχτή επιστολή με τις υπογραφές μέχρι στιγμής άνω των 80 σωματείων και φορέων, που απαιτούν μέτρα όπως: Αμεση προμήθεια και διάθεση όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων, για τον μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού. Ενίσχυση όλων των Κέντρων Υγείας και των ΤΟΜΥ με μαζικές προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Να επαναλειτουργήσει άμεσα το Νοσοκομείο «Νοσημάτων Θώρακος», άμεση δημιουργία κλινών ΜΕΘ που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της περιοχής, να επιταχθούν το ιδιωτικό θεραπευτήριο «Ολύμπιον» και τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα του νομού.

Οσον αφορά τα εγκαίνια της Καρδιοχειρουργικής, το Εργατικό Κέντρο σημειώνει ότι «ήταν αίτημα χρόνων των υγειονομικών, των σωματείων των νοσοκομείων, όλων των φορέων και συνδικάτων της πόλης», όμως «για να λειτουργήσει, προϋποθέτει άμεση ανάπτυξη νέων κλινών ΜΕΘ Καρδιοχειρουργικής (που σήμερα οι λιγοστές που υπήρχαν έχουν γίνει ΜΕΘ Covid), χειρουργεία, πρόσληψη εξειδικευμένου υγειονομικού προσωπικού και ταυτόχρονα επαναλειτουργία του Νοσοκομείου "Νοσημάτων Θώρακος". Προϋποθέτει τη συνολική ενίσχυση των νοσοκομείων της Πάτρας, της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας».

Στο πλευρό των εργαζομένων η δημοτική αρχή Πατρέων


Eurokinissi

Στην κινητοποίηση παρευρέθηκε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, μεταφέροντας τη στήριξη της δημοτικής αρχής στα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων. Σε δήλωσή του στα ΜΜΕ τόνισε: «Οταν αγωνιζόμαστε και απαιτούμε τα αυτονόητα, αυτά ικανοποιούνται, έστω και αργά. Στο θέμα της Καρδιοχειρουργικής κλινικής, που τη ζητάμε από το 2017, οπότε και σταμάτησε να λειτουργεί, μπήκε σήμερα το νερό στο αυλάκι. Ολο αυτό όμως, για να έχει αποτέλεσμα, όπως το περιμένει ολόκληρη η Δυτική Ελλάδα, πρέπει να λειτουργήσει σωστά, αλλά και να παρθούν όλα τα υπόλοιπα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, γιατί τα νοσοκομεία έχουν μετατραπεί σε νοσοκομεία Covid. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει επιτέλους να επαναλειτουργήσει το Νοσοκομείο "Νοσημάτων Θώρακος" και να αξιοποιηθεί ως νοσοκομείο αναφοράς Covid-19 στη Δυτική Ελλάδα, να γίνει πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού και να αυξηθούν οι ΜΕΘ, για να μη βρεθούμε μετά από λίγες μέρες και τα σημερινά εγκαίνια, μπροστά στο φαινόμενο να μη λειτουργεί η Καρδιοχειρουργική ή να υπολειτουργεί».

Αμέσως μετά ο δήμαρχος παρευρέθηκε στα εγκαίνια της Καρδιοχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου, ενώ στην υπηρεσιακή συζήτηση που ακολούθησε, για τη λειτουργία της Καρδιοχειρουργικής και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «είναι θετικό το ότι κατασκευάστηκε η Καρδιοχειρουργική κλινική. Πέρα από τις παρατηρήσεις που έγιναν για τη βελτίωση του νοσοκομείου - και συμφωνώ μ' αυτές - να προσθέσω ότι οι προσδοκίες της Πάτρας, ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας για τη σωστή λειτουργία της κλινικής, είναι μεγάλες. Πρέπει να ληφθούν όλα τα μέτρα, που είναι γνωστά, ώστε να κερδίσει έμπρακτα την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας και τα σημερινά εγκαίνια να μην είναι απλά μια φωτοβολίδα που θα σβήσει άδοξα μετά από λίγες μέρες».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ