Παρασκευή 26 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απολογήθηκε ο Δ. Λιγνάδης

Απολογήθηκε χτες ενώπιον της ανακρίτριας ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης. Νωρίτερα, το μεσημέρι, είχε απορριφθεί η ένσταση που κατέθεσε ο δικηγόρος του, Αλ. Κούγιας, για ακύρωση της προδικασίας με βούλευμα από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, που κατηγορείται για το κακούργημα του βιασμού κατά συρροή, δηλώνει αθώος.

Σύμφωνα με υπόμνημα που κατέθεσε ο Αλ. Κούγιας, ο Δ. Λιγνάδης δηλώνει ότι ουδέποτε εκδήλωσε ερωτικό ενδιαφέρον για ανήλικους, ούτε ήρθε σε σεξουαλική επαφή με ανήλικα άτομα, είτε με συναίνεση είτε χωρίς. Αρνείται ότι έκανε χρήση ναρκωτικών ή ότι είχε ποτέ στην κατοχή του ναρκωτικά. Οσο για τις μηνύσεις και τις μαρτυρίες εναντίον του, τις χαρακτηρίζει «κατασκευασμένες». Μάλιστα κάνει λόγο για υπόθεση κατασκευασμένη από δικηγόρους που είναι νομικοί σύμβουλοι του ΔΣ του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ).

Υπενθυμίζεται ότι στο φως έχουν έρθει μαρτυρίες σε βάρος του Δ. Λιγνάδη και από φοιτητές και πρώην μαθητές του Αρσακείου Ψυχικού, αλλά και της Σχολής Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (την περίοδο 2004 - 2005). Για την περίοδο που ήταν στο Αρσάκειο, από το 1993 έως το 2002, στο υπόμνημά του αναφέρει ότι ουδέποτε υπήρξε καταγγελία για το πρόσωπό του για το οποιοδήποτε θέμα, η δε λήξη της συνεργασίας οφείλεται κυρίως στον φόρτο εργασίας του.

Μετά την απολογία του επί της κατηγορίας για βιασμό κατά συρροή, κατόπιν αιτήματός του κλήθηκαν να καταθέσουν συγκεκριμένοι μάρτυρες. Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, στα δικαστήρια είχαν καταθέσει η Ελένη Κούρκουλα (ηθοποιός και πρώην υπουργός και βουλευτής), ο Διονύσης Παναγιωτάκης (θεατρικός επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού «Action 24») και ο αδερφός του Δ. Λιγνάδη, ενώ υπήρχε πιθανότητα να καταθέσουν και άλλοι. Μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων, ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφάσιζαν αν ο Δ. Λιγνάδης θα προφυλακιστεί ή όχι.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org