Παρασκευή 26 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Κραυγές πολλές αλλά ούτε λέξη για την ουσία

Ευκαιρία για υποδαύλιση της δικομματικής κοκορομαχίας βρήκε ο Αλ. Τσίπρας στο φόντο της υπόθεσης Λιγνάδη και των άλλων καταγγελιών για κακοποιήσεις κάθε είδους στο χώρο του Πολιτισμού, κατά τη συζήτηση στη Βουλή.

Η αντιπαράθεση με τη ΝΔ κινήθηκε μακριά και από την ουσία του προβλήματος και προφανώς από τις ευθύνες που μοιράζονται για τη διαιώνιση του πλαισίου που αναπαράγει τέτοιες συμπεριφορές, τις κοινές τους ευθύνες για το εργασιακό και ευρύτερο νομοθετικό πλαίσιο που αποθρασύνει τους δράστες. Αλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που ως κυβέρνηση προώθησε αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα με βάση τις οποίες πέφτουν σήμερα στα μαλακά οι ένοχοι για σεξουαλική παρενόχληση.

Στο φόντο αυτό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Κυρ. Μητσοτάκη για ολιγωρίες, λάθη και παραλείψεις, κατήγγειλε πολιτικές ευθύνες και συγκάλυψη, επιχειρώντας να εγκλωβίσει όλη την αντιπαράθεση γύρω από την παραίτηση ή μη της υπουργού Πολιτισμού. Απαντώντας στα όσα προσάπτει η ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ για τις επιθέσεις μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης δήλωσε ότι διαφωνεί «κάθετα, κατηγορηματικά, με πολλά από όσα η ασυδοσία του πληκτρολογίου σάς καταλογίζει».

Στράφηκε και πιο συγκεκριμένα κατά της υπουργού Πολιτισμού μιλώντας για «σκάνδαλο Μενδώνη - Λιγνάδη» αλλά και για το λόγο ότι κατάργησε τον διαγωνισμό για την επιλογή καλλιτεχνικού διευθυντή στο Εθνικό Θέατρο, παρότι την ίδια μέθοδο είχε ακολουθήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη δική του κυβερνητική θητεία. Ενώ επανήλθε πολλές φορές στο αίτημα να αποπεμφθεί η υπουργός Πολιτισμού.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ