Παρασκευή 26 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οχι στην άσκηση των ΝΑΤΟικών φονιάδων!

Ανακοίνωση της Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας αναφορικά με την απόβαση των ΝΑΤΟικών στην Αλεξανδρούπολη

«Οχι στην άσκηση των ΝΑΤΟικών φονιάδων!» δηλώνει η Επιτροπή της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή την απόβαση των ΑμερικανοΝΑΤΟικών φονιάδων στην Αλεξανδρούπολη.

Στην ανακοίνωση η Επιτροπή της ΚΕ τονίζει μεταξύ άλλων:

«Για άλλη μια φορά οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί φονιάδες πατούν το πόδι τους στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο της ΝΑΤΟικής Ασκησης "Defender Εurope 2021", που είναι μια τεράστια πρόβα πολέμου ενάντια στη Ρωσία. Πρόκειται για μία άσκηση γιγαντιαίων διαστάσεων από πλευράς έκτασης, συμμετοχής Ενόπλων Δυνάμεων διαφορετικών κρατών - μελών του ΝΑΤΟ, ανθρώπινου δυναμικού και στρατιωτικού εξοπλισμού.

Από τις 24 Φεβρουαρίου βρίσκεται σε εξέλιξη η αλλαγή φρουράς των αμερικανικών μονάδων που παίρνουν θέσεις στα σύνορα με τη Ρωσία. Πρόκειται για την επιχείρηση "Atlantic Resolve" των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων και συγκεκριμένα της διοίκησης του στρατού ξηράς των ΗΠΑ που έχει στην ευθύνη της την Ευρώπη και την Αφρική (US Army Europe and Africa).

Στο πλαίσιο αυτό διεξάγεται και η άσκηση "Defender Εurope 2021", που θα εξελιχθεί στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης, στη συνοριογραμμή της Ρωσίας. Εξάλλου, στην πρόσφατη σύνοδο των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ, Ρωσία και Κίνα μπήκαν στο στόχαστρο της λυκοσυμμαχίας, στο πλαίσιο της έντονης όξυνσης σε επίπεδο ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Οι αμερικανικές δυνάμεις που συμμετέχουν στην άσκηση έχουν αναχωρήσει εδώ και βδομάδες από τις ΗΠΑ και προωθούνται από λιμάνια και αεροδρόμια της Βόρειας Ευρώπης και της Αλεξανδρούπολης, με προορισμό τη Βαλτική και τη Μαύρη Θάλασσα. Πρόκειται για μια ολόκληρη δολοφονική στρατιά, που αποτελείται από 1.800 στρατιώτες, 50 ελικόπτερα UH-50, ΗΗ-60 "Βlack Hawk", 10 ελικόπτερα ΑΗ-47 "Chinook", 25 επιθετικά ελικόπτερα ΑΗ-64 "Apache", 1.800 τροχοφόρα οχήματα και άλλα κομμάτια εξοπλισμού. Θα ακολουθήσουν και άλλες 6 αντίστοιχες αποστολές τις επόμενες βδομάδες και μήνες. Στο πλαίσιο αυτής της τεράστιας διακλαδικής άσκησης του ΝΑΤΟ συμμετέχουν 26 κράτη - μέλη του.

Τα διάφορα σενάρια της άσκησης θα εξελιχθούν σε 14 χώρες: Ελλάδα, Αλβανία, Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Εσθονία, Γερμανία, Ουγγαρία, Κόσοβο, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβενία.

Η "Defender Europe 2021" υπάγεται στη διοίκηση του πρόσφατα ενοποιημένου στρατηγείου των Αμερικανικών Δυνάμεων σε Ευρώπη και Αφρική και θα πάρουν μέρος συνολικά περίπου 31.000 στρατιώτες. Σκοπός της άσκησης θεωρείται η δοκιμή των επιθετικών σχεδίων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ εναντίον της "απειλής" της Ρωσίας στην περιοχή των Βαλκανίων, των χωρών της Μαύρης Θάλασσας και των χωρών της Βαλτικής.

Το νέο ενοποιημένο στρατηγείο των Αμερικανικών Δυνάμεων σε Ευρώπη και Αφρική έχει συμπεριλάβει στους σχεδιασμούς της άσκησης για πρώτη φορά τη Θράκη, με νέους, τεράστιους κινδύνους για τον ελληνικό λαό. Αυτό γίνεται μετά την ενδυνάμωση της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας - ΗΠΑ, με την υπογραφή της νέας Συμφωνίας.

Ενδεικτικό για την ένταση των κινδύνων για τους λαούς είναι το γεγονός ότι τον περασμένο Φεβρουάριο ενεργοποιήθηκε το "V Corps" (Victory corps) και εντάχθηκε στο νέο στρατηγείο 4 αστέρων του αμερικανικού στρατού σε Ευρώπη και Αφρική. Σημειώνεται πως το "V Corps" λειτουργούσε στην Ευρώπη από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο και διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στον Ψυχρό Πόλεμο.

Ο μεγάλος όγκος των αμερικανικών δυνάμεων που αποβιβάζονται στην Αλεξανδρούπολη θα προωθείται προς Ορεστιάδα, Ορμένιο, Σβίλενγκραντ Βουλγαρίας και από εκεί για Βάρνα, Μπουργκάς στη Βουλγαρία και Κωνστάντζα στη Ρουμανία, ενώ στη διάρκεια των ασκήσεων (σε κάποια φάση) θα συνασκηθούν με δυνάμεις και από την Ουκρανία, μια χώρα που ο λαός της έχει πληρώσει ακριβά τις επεμβάσεις των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ»

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ άνοιξαν βήμα βήμα τον δρόμο για τις σημερινές εξελίξεις

«Η αξιοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης δεν είναι τυχαία. Γίνεται στο πλαίσιο της ανανέωσης και αναβάθμισης της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Στρατιωτικές Βάσεις, με την ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ», τονίζει η Επιτροπή και προσθέτει: «Η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία, που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ και ανανέωσε η ΝΔ, δίνει τη δυνατότητα εγκατάστασης και χρησιμοποίησης αμερικανικών δυνάμεων σε όλες τις μονάδες του ελληνικού στρατού, με πολλαπλές συνέπειες στον ρόλο και τον προσανατολισμό τους, ως οργανικού τμήματος του ΝΑΤΟικού στρατού.

Στην πράξη, μεγαλώνει η συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, ενώ τις συνέπειες των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και των ήδη τεράστιων κινδύνων στοχοποίησής της θα πληρώσουν ο λαός μας και οι άλλοι λαοί. Η Ρωσία και το Ιράν έχουν προειδοποιήσει ότι σε περίπτωση που μπει σε κίνδυνο η ασφάλειά τους από αμερικανικές βάσεις, θα τις χτυπήσουν με πυραύλους. (...)

Σε αυτό το πλαίσιο, αλλά και στα διάφορα επιτελεία του ΝΑΤΟ, που σχεδιάζουν τις επιδρομές και τις επεμβάσεις σε βάρος των λαών, η ελληνική κυβέρνηση έχει συνεργασία με χώρες που αιματοκυλούν τους λαούς στην περιοχή, όπως οι ΗΠΑ, η Τουρκία, το Ισραήλ κ.ά. (...)

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ άνοιξαν βήμα βήμα τον δρόμο για τις σημερινές εξελίξεις, μέσω του "Στρατηγικού Διαλόγου" με τις ΗΠΑ και τη Συμφωνία για τις αμερικανικές βάσεις, ώστε αυτή να συμπεριλάβει την Αλεξανδρούπολη και δεκάδες άλλα σημεία σε όλη την Ελλάδα, που χρησιμοποιούνται ως ορμητήριο για τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς.

Μαζί έχουν συνυπογράψει τα επικίνδυνα ΝΑΤΟικά σχέδια, από κοινού στέλνουν τις Ενοπλες Δυνάμεις σε αποστολές εκτός συνόρων και σε συνεκπαιδεύσεις με τους φονιάδες ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, που καμία σχέση δεν έχουν με την υπεράσπιση των συνόρων, των κυριαρχικών δικαιωμάτων, της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας».

Τώρα να σημάνει συναγερμός!

«Τώρα να σημάνει συναγερμός!», τονίζει η Επιτροπή και απαιτεί:

  • Να αποχωρήσουν τώρα οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις από την άσκηση των φονιάδων των λαών.
  • Να μη μετατραπεί η Αλεξανδρούπολη σε ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών φονιάδων.
  • Κανένας Ελληνας φαντάρος και στρατιωτικός να μη χρησιμοποιηθεί για τη διευκόλυνση των ΑμερικανοΝΑΤΟικών φονιάδων στην Αλεξανδρούπολη και όπου αλλού. Οι φαντάροι και ο λαός της περιοχής έχουν κάθε λόγο να αγανακτούν και να διαμαρτύρονται από την παρουσία των Αμερικανών στην πόλη τους.
  • Οχι στην εγκατάσταση αμερικανοΝΑΤΟικής βάσης στην Αλεξανδρούπολη.
  • Να καταργηθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Στρατιωτικές Βάσεις.
  • Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι βάσεις του θανάτου.
  • Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
  • Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.
  • Η Αλεξανδρούπολη να γίνει λιμάνι των λαών και όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ