Παρασκευή 26 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Νέα κρούσματα στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα»

Ακόμη 3 κρούσματα διαγνώστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» στα Γιάννενα, ανάμεσα στα οποία και νοσηλευτή που είχε ολοκληρώσει τις δύο δόσεις εμβολίων. Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές Φλεβάρη έχουν διαγνωστεί 15 κρούσματα, ανάμεσα στα οποία και νοσηλεύτριας που έχει διασωληνωθεί, αποτυπώνοντας τη μεγάλη έκταση της ενδονοσοκομειακής διασποράς, ως συνέπεια της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης, με τις εκπτώσεις στην ιχνηλάτηση, τα υγειονομικά πρωτόκολλα - λάστιχο και την άρνηση για μαζικές προσλήψεις.

Σε ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» ΓΝ «Χατζηκώστα» τονίζει μεταξύ άλλων: «2,5 βδομάδες τώρα διοίκηση του ΓΝ "Χατζηκώστα" και 6η ΥΠΕ τηρούν σιγή ασυρμάτου», δίνοντας πάσα στον περιφερειάρχη Ηπείρου (ΝΔ), ο οποίος στοχοποιεί τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί είτε λόγω αντενδείξεων είτε για άλλους λόγους και τους τσουβαλιάζει με τους κάθε λογής «αρνητές».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η απουσία συστηματικών προληπτικών ελέγχων στο προσωπικό, οι ανεπαρκείς και με λάθος μέθοδο ιχνηλατήσεις, η έλλειψη μέσων υψηλής ατομικής προστασίας, οι μετακινήσεις του εξαντλημένου προσωπικού από κλινική σε κλινική και η απουσία ενημέρωσης για την κατάσταση της διασποράς στο νοσοκομείο, αποτελούν αθροιστικά κάποιες από τις αιτίες οι οποίες συνεισφέρουν στην εξάπλωση της διασποράς». Τονίζει, τέλος, την ανάγκη να δυναμώσει η διεκδίκηση για ουσιαστικά μέτρα προστασίας.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org