Παρασκευή 26 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η ΕΕ καλύπτει πλήρως τον αντικομμουνιστικό νόμο της κυβέρνησης της Σλοβακίας

Προκλητικά καλύπτει τον αντικομμουνιστικό νόμο στη Σλοβακία, που επιδιώκει να στοχοποιήσει την κομμουνιστική ιδεολογία, τη δράση των κομμουνιστών, των εργατικών - λαϊκών δυνάμεων που παλεύουν ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, η αντιπρόεδρος της Ευρ. Επιτροπής Β. Γιούροβα, σε απάντησή της σε σχετική Ερώτηση που κατέθεσε ο ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης.

Θυμίζουμε πως με Ερώτησή της η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καλούσε την Επιτροπή να τοποθετηθεί σχετικά με τον νέο αντικομμουνιστικό νόμο της κυβέρνησης της Σλοβακίας, που χαρακτηρίζει το Κομμουνιστικό Κόμμα της Σλοβακίας «εγκληματική και καταδικαστέα οργάνωση».

Η Επίτροπος στην απάντησή της προσπερνά το αντικείμενο της Ερώτησης χωρίς να αναφέρει ούτε μία λέξη, ενώ αντί απάντησης παραπέμπει στο αντικομμουνιστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου της 19-9-2019 «σχετικά με τη σημασία της ευρωπαϊκής μνήμης για το μέλλον της Ευρώπης».

Πρόκειται για το κατάπτυστο ψήφισμα που εξισώνει το τέρας του φασισμού - ναζισμού με τον κομμουνισμό, καλεί σε απαγόρευση των κομμουνιστικών συμβόλων, σε διώξεις των κομμουνιστών και της κομμουνιστικής ιδεολογίας, στη χυδαία παραχάραξη της Ιστορίας, που φτάνει μέχρι τον παραληρηματικό ισχυρισμό ότι ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος «ξεκίνησε ως άμεσο αποτέλεσμα της διαβόητης Συνθήκης μη επιθέσεως της 23ης Αυγούστου 1939 μεταξύ ναζί και Σοβιετικών»! Αυτό το χυδαίο κι ανιστόρητο ψήφισμα έχει κάνει «σημαία» του ο ναζί - εγκληματίας Λαγός, ο οποίος κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος, παρά την καταδίκη του, ελέω κωλυσιεργίας του Ευρωκοινοβουλίου.

Με προκλητικό τρόπο, η Επιτροπή μιλάει για «διατήρηση της μνήμης (...) στο σεβασμό της δημοκρατίας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων, αλλά και έναντι της καταπολέμησης των σύγχρονων εκδηλώσεων μισαλλοδοξίας και εξτρεμισμού». «Διατήρηση της μνήμης» για την ΕΕ είναι η απαγόρευση των κομμουνιστικών συμβόλων, ονομασιών δρόμων και πλατειών, η καταστροφή μνημείων, η προσπάθεια να μετατρέψει την 9η Μάη από μέρα μνήμης της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών σε «μέρα της ΕΕ». «Σεβασμός της δημοκρατίας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων» για την ΕΕ είναι η απαγόρευση των ΚΚ, η ποινικοποίηση της κομμουνιστικής ιδεολογίας και δράσης των κομμουνιστών, με την ανοιχτή στήριξη των οργάνων της ΕΕ σε μια σειρά από κράτη - μέλη της (Βαλτικές χώρες, Πολωνία, Σλοβακία, Τσεχία κ.ά.) και τις χώρες - εταίρους της (π.χ. Ουκρανία).

Οσο για τις «εκδηλώσεις μισαλλοδοξίας και εξτρεμισμού», που με απαράδεκτο τρόπο η Επίτροπος προσπαθεί να συνδέσει με τους κομμουνιστές, η πραγματικότητα είναι αμείλικτη για το ποιος υποθάλπει το ρατσιστικό και φασιστικό δηλητήριο. Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής της ΕΕ και του καπιταλιστικού συστήματος που υπηρετεί. Ο κατάλογος είναι μακρύς: Ανοιχτή στήριξη της ΕΕ σε φασιστικές και ακροδεξιές ομάδες στην Ουκρανία, ηρωοποίηση των φασιστικών λεγεώνων σε κράτη - μέλη της, των Waffen SS στην Εσθονία, των Λετονικών SS, των συνεργατών των ναζί με την ταυτόχρονη στέρηση της ιθαγένειας πρώην Σοβιετικών πολιτών σε όλα τα κράτη της Βαλτικής, των Ουστάζι στην Κροατία κ.ά. Αλλη μία χαρακτηριστική απόδειξη πως η αντικομμουνιστική εκστρατεία της ΕΕ αθωώνει τον φασισμό, τρέφει και ενισχύει τις ναζιστικές συμμορίες, ακροδεξιές, ρατσιστικές δυνάμεις που «σηκώνουν κεφάλι» στην ΕΕ, ενώ κάποιες απ' αυτές συμμετέχουν και σε κυβερνήσεις των κρατών - μελών της.

Οπως σημειώνει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: «Ο αντικομμουνισμός, η δίωξη της κομμουνιστικής ιδεολογίας με συκοφαντίες, λάσπη, παραχάραξη της Ιστορίας αποτελούν την επίσημη πολιτική και ιδεολογία της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Είναι το αναγκαίο συμπλήρωμα της αντιλαϊκής πολιτικής. Οξύνεται όσο δυναμώνει η αντεργατική επίθεση κεφαλαίου - ΕΕ - αστικών κυβερνήσεων, ιδιαίτερα στις συνθήκες της νέας καπιταλιστικής κρίσης, για να φορτώσουν και πάλι τα βάρη της στον εργαζόμενο λαό, να διασώσουν τα κέρδη των μονοπωλίων. Αποτελεί ταυτόχρονα απόδειξη των αγιάτρευτων αδιεξόδων του καπιταλιστικού συστήματος, του αιώνιου φόβου του απέναντι στην κίνηση της Ιστορίας που την γράφουν οι λαοί και όχι η ΕΕ, οι αστικές τάξεις, τα κόμματα και τα επιτελεία τους. Οσες χρυσοπληρωμένες αντικομμουνιστικές εκστρατείες, όσους κατασταλτικούς νόμους και διώξεις ενάντια στους κομμουνιστές και τα ΚΚ και να εξαπολύσουν ΕΕ και αστικές κυβερνήσεις δεν θα εμποδίσουν τον τροχό της Ιστορίας να προχωρήσει. Το βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα που υπερασπίζονται η ΕΕ και οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου ανήκει στην προϊστορία της ανθρωπότητας. Ο σοσιαλισμός προβάλλει σήμερα πιο αναγκαίος και επίκαιρος από ποτέ».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org