Τρίτη 26 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΡΑΦΑ
Να μην προχωρήσει η παράδοση στους επιχειρηματικούς ομίλους!

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στις 7 μ.μ. στο δημαρχείο Καρδίτσας

Σε παράσταση διαμαρτυρίας με όλα τα απαραίτητα μέσα υγειονομικής προστασίας σήμερα, στις 7 μ.μ., στο δημαρχείο Καρδίτσας καλεί το Συντονιστικό Αγώνα για τα Αγραφα, με αφορμή τη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας, για τη «διατύπωση γνώμης» για τις νέες Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων σχετικά με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Αγραφα.

Στο κάλεσμά του επισημαίνει ότι το ζήτημα των αιολικών στα Αγραφα αλλά και συνολικά είναι πλέον ξεκάθαρο: Πρόκειται για ωμή επίθεση του μεγάλου κεφαλαίου απέναντι στο φυσικό περιβάλλον και την Ενέργεια, η απελευθέρωση - ιδιωτικοποίηση της οποίας όχι απλά δεν εξασφαλίζει φθηνότερη Ενέργεια για τα λαϊκά νοικοκυριά, αντιθέτως η τιμή της, λόγω ακριβώς αυτής της ιδιωτικοποίησης αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο με αποτέλεσμα όλο και περισσότερα νοικοκυριά να μην έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν.

Οπως τονίζει στο κάλεσμά της, «με τη νέα κινητοποίησή μας θα διατρανώσουμε για άλλη μια φορά την αντίθεσή μας στο επιχειρούμενο έγκλημα και την επιτακτικότητα της αρνητικής γνωμοδότησης του οργάνου. Είναι ώρα ευθύνης και καθένας θα πρέπει να την αναλάβει. Η συζήτηση για τη "διατύπωση γνώμης" για τις νέες Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, σε συνέχεια της προηγούμενης συζήτησης και, κάτω και από την πίεση του κινήματος αρνητικής γνωμοδότησης με οριακή πλειοψηφία, του Δημοτικού Συμβουλίου Λίμνης Πλαστήρα δεν έρχεται ως κεραυνός εν αιθρία. Εδώ και καιρό από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης της ΝΔ ήταν και είναι η παραπέρα προώθηση της απελευθέρωσης και ιδιωτικοποίησης της αγοράς Ενέργειας και η ολοκλήρωση της απολιγνιτοποίησης, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, στο όνομα δήθεν της προστασίας του περιβάλλοντος με τη λεγόμενη πράσινη ενέργεια και τη μείωση της τιμής του ρεύματος για τους λαϊκούς καταναλωτές».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org