Τρίτη 26 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νεκρός ο Σήφης Βαλυράκης

Νεκρός εντοπίστηκε την Κυριακή ο 77χρονος Σήφης Βαλυράκης, στέλεχος και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, κοντά στο Πεζονήσι, ανοιχτά της Ερέτριας. Το φουσκωτό στο οποίο επέβαινε είχε βρεθεί νωρίτερα προσαραγμένο κοντά στη νησίδα Ασπρονήσι, χωρίς να επιβαίνει σε αυτό ο ίδιος, ενώ τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται από τις αρχές.

Ο Σ. Βαλυράκης πήρε μέρος στον αγώνα κατά της δικτατορίας μέσα από το ΠΑΚ, πιάστηκε από τη χούντα, φυλακίστηκε και βασανίστηκε στο ΕΑΤ - ΕΣΑ και στις φυλακές Κέρκυρας, από όπου δραπέτευσε.

Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Χανίων με το ΠΑΣΟΚ το 1977 και διετέλεσε υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, υφυπουργός Πολιτισμού με αρμοδιότητα τον Αθλητισμό, υφυπουργός και υπουργός Δημόσιας Τάξης στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ έως το 1996.

«Για το θάνατο του Σήφη Βαλυράκη, αγωνιστή κατά της δικτατορίας και ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org