Σάββατο 5 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
ΟΧΙ στην αποστολή στρατιωτών στο Αφγανιστάν

«ΟΧΙ στην αποστολή Ελλήνων στρατιωτών στο Αφγανιστάν» αξιώνουν οι συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - ΕΛΤΑ - ΤΑΕ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ, που εκπροσωπούν πάνω από ένα εκατομμύριο συνταξιούχους της χώρας μας. Με κοινή του ανακοίνωση εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους για την απόφαση αποστολής Ελλήνων στρατιωτών στο Αφγανιστάν, η οποία «βαφτίζεται "ειρηνική"» αν και, όπως καταγγέλλουν, «πρόκειται για μια πολιτική πράξη που κινείται στα πλαίσια των αποφάσεων και απαιτήσεων των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ευρωπαϊκής Ενωσης, που η κυβέρνηση πάντα πρόθυμα εκτελεί».

Ακολούθως σημειώνεται πως η απόφαση αυτή είναι «ακόμα μια πολιτική επιλογή, προκειμένου η κυβέρνηση να μην υστερήσει έναντι των άλλων χωρών π.χ. Τουρκία και της πάρουν το προβάδισμα». Και συνεχίζει: «Ετσι, ο πρωθυπουργός στις αποσκευές του προς τις ΗΠΑ, στη συνάντηση με τον πρόεδρο Μπους στις 9-10 Γενάρη, θα του προσφέρει και αυτή την απόφαση, για να πάρει συγχαρητήρια σαν καλό και υπάκουο παιδί, όπως είχε πάρει και από τον Κλίντον για τη στάση της στο βρώμικο και ακήρυχτο πόλεμο κατά του λαού της Γιουγκοσλαβίας».

Οι συνταξιουχικές Ομοσπονδίες προειδοποιούν πως «με την απόφαση αυτή η κυβέρνηση, συνεπικουρούμενη και από τη ΝΔ, βάζει σε άμεσο κίνδυνο τη χώρα μας, τα παιδιά και τα εγγόνια μας», ενώ επιπροσθέτως «υπάρχει και το οικονομικό πρόβλημα, αφού ο καθένας που θα πάει στο Αφγανιστάν θα πάρει ένα και ενάμισι εκατομμύριο δραχμές το μήνα, εκτός του μισθού του». Αλλωστε κάτι ανάλογο - τονίζουν - συμβαίνει και με τους εκατοντάδες στρατιώτες που βρίσκονται στο Κόσσοβο, στη Βοσνία, την Αλβανία. «Πρόκειται - καταγγέλλουν - για δεκάδες δισ. το χρόνο όταν την ίδια ώρα κάνει "χαρακίρι" στις κοινωνικές δαπάνες και σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΥΡΩΣΤΑΤ, η χώρα μας είναι τελευταία στις δαπάνες για υγεία, παιδεία, πρόνοια».

Οι Ομοσπονδίες απαιτούν από την κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφασή της. Απαιτούν καμία εμπλοκή της χώρας, άμεση ή έμμεση, κανένας Ελληνας φαντάρος έξω από τα σύνορα και άμεση επιστροφή όσων βρίσκονται ήδη σε άλλες χώρες. «Τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας δεν τα μεγαλώνουμε για να τα προσφέρουν μποναμά στα πολεμικά, ιμπεριαλιστικά σχέδια της νέας τάξης πραγμάτων αλλά και στα συμφέροντα της ντόπιας οικονομικής ολιγαρχίας» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προετοιμάζουν τις τρεις μεγάλες συγκεντρώσεις (2017-05-23 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις προετοιμάζουν οι συνταξιούχοι (2015-11-20 00:00:00.0)
Αύριο ξανά στους δρόμους (2005-11-22 00:00:00.0)
Να ανακληθούν όλες ΤΩΡΑ (2005-11-16 00:00:00.0)
Ξανά στο δρόμο! (2005-01-28 00:00:00.0)
Κανένας Ελληνας στρατιώτης έξω από τα σύνορα (2001-08-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org