Σάββατο 5 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Για δύο κράτη και δύο έθνη έκανε λόγο ο Ετσεβίτ

Για πραγματικότητες στην Κύπρο, οι οποίες πρέπει να γίνουν αποδεκτές προκειμένου να υπάρξει λύση, έκανε και πάλι λόγο ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπουλέντ Ετσεβίτ.

Επανέλαβε προκλητικά ότι στο νησί υπάρχουν δύο κράτη και δύο έθνη και πρόσθεσε ότι αυτές οι πραγματικότητες εάν γίνουν αποδεκτές, μπορεί να οδηγήσουν στο μετριασμό των θέσεων των δύο πλευρών και με τον καιρό σε διαφορετικές λύσεις του προβλήματος.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός αναφέρθηκε και πάλι στη σημασία που έχουν τα Κατεχόμενα για την ασφάλεια της Τουρκίας και επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι το Κυπριακό δεν έχει καμιά σχέση με την Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά αφορά μόνο τους Ελληνοκυπρίους, τους Τουρκοκυπρίους, την Ελλάδα και την Τουρκία. Τις δηλώσεις Ετσεβίτ μετέδωσε ο παράνομος ραδιοσταθμός «Μπαϊράκ».

Οικονομική κρίση στο ψευδοκράτος

Τη χειρότερη οικονομική του κρίση περνά το καθεστώς Ντενκτάς. Το γεγονός παραδέχτηκε ο αντιπρόεδρος του ψευδοκράτους αρμόδιος για οικονομικά θέματα Σαλίχ Τσοσάρ.

Σε δηλώσεις τους στον τουρκοκυπριακό Τύπο ο Τσοσάρ ανέφερε ότι το 2001 ήταν η χειρότερη χρονιά αφού τόσο οι εισαγωγές όσο και οι εξαγωγές στα Κατεχόμενα μειώθηκαν κατά 50%.

Σε ομιλία του σε συμπόσιο που πραγματοποιήθηκε χτες στην κατεχόμενη Λευκωσία, ο Σαλίχ Τσοσάρ δήλωσε ότι ο πληθωρισμός έφθασε το 80% ενώ κρίση υπάρχει και στις εργασιακές σχέσεις, αφού οι δημόσιοι υπάλληλοι ζητούν αύξηση των μισθών τους μέχρι και 60%.

Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει και τον ιδιωτικό τομέα, ενώ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org