Σάββατο 5 Γενάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΦΟΔΡΟ ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ
ΠΑΣΧΕΙ Η ΥΠΟΔΟΜΗ της χώρας!

Η οδός Κατεχάκη στην Αθήνα θέλει αλυσίδες, ενώ ο δρόμος προς τη Νεμέα είναι αδιάβατος, για τα απλά αυτοκίνητα

Eurokinissi

Η οδός Κατεχάκη στην Αθήνα θέλει αλυσίδες, ενώ ο δρόμος προς τη Νεμέα είναι αδιάβατος, για τα απλά αυτοκίνητα
Η χτεσινή επέλαση του χιονιά «χτύπησε» και πάλι τη χώρα, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα, καθώς η ένταση των καιρικών φαινομένων, με δεδομένη την ανυπαρξία των αναγκαίων υποδομών, συνδυάστηκε και πάλι με την ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού να επέμβει άμεσα και δραστικά. Ο υπουργός Εσωτερικών, ακολουθώντας την... πεπατημένη της κυβέρνησης, έκανε λόγο και πάλι για «ακραία φαινόμενα», αλλά δεν έδωσε την παραμικρή πειστική εξήγηση για τις απαράδεκτες εικόνες, που παρουσίαζαν χτες οι εθνικοί οδικοί άξονες της χώρας, ακόμη και μεγάλοι λεωφορειακοί οδοί της πρωτεύουσας, όπου χιλιάδες οδηγοί και επιβάτες παρέμειναν εγκλωβισμένοι για ώρες. Την ίδια στιγμή, αποκαλύφθηκε και πάλι η έλλειψη εκχιονιστικών και άλλων κατάλληλων μηχανημάτων και μέσων, αλλά και ανθρώπινων χεριών! Το σημαντικότερο πρόβλημα που αναδείχτηκε είναι ότι, παρά τις κυβερνητικές μεγαλοστομίες για «κοσμογονία έργων υποδομής», για άλλη μια φορά η χώρα αποδείχτηκε γυμνή απέναντι σε καιρικά φαινόμενα.

Το ζήτημα αυτό σημείωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία σε δηλώσεις της, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι το θέμα είναι ολόκληρη η υποδομή της χώρας. Οταν η υποδομή πάσχει, τότε και ο κρατικός μηχανισμός δεν μπορεί να μπαλώσει αυτές τις τρύπες. Κι αυτό συμβαίνει ακριβώς γιατί οι υποδομές είναι στενά συνδεμένες με την κερδοσκοπία των επιχειρήσεων.


Eurokinissi

Κι ενώ δεκάδες χωριά παρέμεναν αποκλεισμένα και συχνά πυκνά ήταν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης σε διάφορες περιοχές της χώρας, η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα, μετατοπιζόμενη προς ανατολικά, με το δριμύ ψύχος να κάνει έντονη την παρουσία του σε όλη τη χώρα.


ΣΕΛ.  16   -   19

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org