Τρίτη 19 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΝΔΗΜΙΑ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
ΒΕΛΓΙΟ
Αποδοκιμασία από τους υγειονομικούς προς την κυβέρνηση

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.--

Την αποδοκιμασία τους για τη διαχρονική πολιτική των περικοπών στο δημόσιο σύστημα Υγείας εξέφρασαν την Κυριακή οι υγειονομικοί σε νοσοκομείο στις Βρυξέλλες, «υποδεχόμενοι» την πρωθυπουργό του Βελγίου, Σοφί Βιλμές, με γυρισμένες τις πλάτες τους.

Οι υγειονομικοί παρατάχθηκαν σε μια σειρά στην είσοδο του Νοσοκομείου Σαν Πιερ όταν η Βιλμές έφτασε στο νοσοκομείο για να πραγματοποιήσει επίσκεψη «στο μέτωπο της μάχης της πανδημίας», μοιράζοντας «συμπάθεια», την ώρα που οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία παλεύουν όχι μόνο με τον κορονοϊό, αλλά και με τις διαχρονικές ελλείψεις που τους αφήνουν «άοπλους».

Πιο συγκεκριμένα, οι υγειονομικοί διαμαρτύρονται για την υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων και άλλων δομών Υγείας, για τον ανεπαρκή προστατευτικό εξοπλισμό, για την έκδοση διαταγμάτων που θα μπορούσαν να τους υποχρεώσουν να εργάζονται, εφόσον το απαιτήσει η κρίση της Covid-19, γράφει ο βελγικός Τύπος. «Οι πολιτικοί μάς γυρίζουν την πλάτη συνεχώς μπροστά στις εκκλήσεις μας για βοήθεια», είπε ένας νοσηλευτής, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, στο κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTBF, προσθέτοντας ότι «οι ομάδες είναι υποστελεχωμένες και το ποσοστό της υπερκόπωσης το αποδεικνύει».

Η γύμνια και η ιδιωτικοποίηση του συστήματος Υγείας στο Βέλγιο αναδεικνύονται άλλωστε και από τους αριθμούς της πανδημίας, με τους επίσημα καταγεγραμμένους θανάτους από κορονοϊό να ξεπερνούν τους 9.000 σε μια χώρα με περίπου 11 εκατ. πληθυσμό (781 νεκροί ανά 1 εκατ. κατοίκους).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ