Τρίτη 19 Μάη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ειδική συνεδρίαση στην Ολομέλεια για τη «Novartis»

Αρχίζει σήμερα η ειδική διήμερη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, η οποία θα κληθεί να αποφασίσει επί του αιτήματος 30 βουλευτών της ΝΔ για διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε βάρος του πρώην υφυπουργού Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλου, για το ρόλο του στην υπόθεση «Novartis» που εξετάζει η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δ. Παπαγγελόπουλος κατηγορείται για σκευωρία σε βάρος πολιτικών προσώπων και άλλα αδικήματα, στα οποία η ΝΔ ζητά να προστεθούν αυτά της σύστασης συμμορίας - εγκληματικής οργάνωσης, του εκβιασμού, της δωροληψίας, της κατάχρησης εξουσίας κ.ά.

Μέχρι τώρα οι διαδικασίες της Επιτροπής, με ευθύνη των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και λοιπών, είναι πολύ μακριά από τη διερεύνηση του σκανδάλου σε βάθος. Χαρακτηρίζονται από εκφυλισμό, επικίνδυνες διαδικασίες (π.χ. «προστατευόμενους μάρτυρες» τους οποίους όλοι γνώριζαν και το σόου που στήθηκε για την κατάθεσή τους), που αν συνεχιστούν οδηγούν σε προδιαγεγραμμένο φιάσκο. Θυμίζουμε ότι το ΚΚΕ έχει αποχωρήσει από την Επιτροπή, αρνούμενο να νομιμοποιήσει αυτές τις διαδικασίες, που αντικειμενικά παρεμποδίζουν τη διερεύνηση της υπόθεσης, ενώ ξεκαθαρίζει ότι θα επανεξετάσει τη στάση του αν αλλάξουν αυτά τα δεδομένα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ