Τετάρτη 1 Απρίλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Εκατοντάδες οι υπογραφές στο κοινό ψήφισμα των συνδικάτων

Πληθαίνουν οι υπογραφές συνδικαλιστικών οργανώσεων στο κοινό ψήφισμα με το οποίο Συνδικάτα, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες διεκδικούν επείγοντα αιτήματα για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Το ψήφισμα μέχρι στιγμής συνυπογράφουν:

Τα Εργατικά Κέντρα Αρτας, Λέσβου, Λάρισας, Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, Ζακύνθου, Λευκάδας - Βόνιτσας, Νάουσας, Αγρινίου, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Σάμου, Βόρειου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Θεσπρωτίας, Λαμίας, Πάτρας, Ιωαννίνων, Θήβας και το Παράρτημα Λήμνου του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου.

Οι Ομοσπονδίες Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΟΕΦΣΕΕ), Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), Λογιστών (ΠΟΛ), Οικοδόμων, Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΕΑ), Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας - Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ), Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ), Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ), Μεταλλωρύχων και Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Επίσης, εκατοντάδες πρωτοβάθμια σωματεία από τους κλάδους των Τηλεπικοινωνιών, της Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού, του Τύπου - Χάρτου, του Φαρμάκου, των Κατασκευών, του Μετάλλου, της Ενέργειας, της Χημικής Βιομηχανίας, των Τροφίμων - Ποτών, του Εμπορίου - Υπηρεσιών, του Τουρισμού, του Χρηματοπιστωτικού, των Μεταφορών, της Υγείας, της Εκπαίδευσης, του Πολιτισμού, του Δημοσίου, των ΟΤΑ, καθώς και σωματεία συνταξιούχων.

Τα αιτήματα

Τα αιτήματα που προτάσσουν με το κοινό τους ψήφισμα είναι τα εξής:

1. Αμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, με νοσηλευτικό προσωπικό.

2. Να επιταχθούν άμεσα τα χειρουργεία, οι κλίνες ΜΕΘ, τα κρεβάτια, τα διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα των ιδιωτικών νοσοκομείων. Το ίδιο να γίνει και με τους ιδιώτες γιατρούς, που είναι ως επί το πλείστον έμπειροι επιστήμονες.

3. Να επιταχθούν τα αναγκαία υλικά για την υποδομή του δημόσιου συστήματος Υγείας και για τον άμεσο εφοδιασμό των υγειονομικών.

4. Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι».

5. Να επιταχθούν ξενοδοχεία, στα οποία θα μπορούν να διαμένουν οι υγειονομικοί των δημόσιων νοσοκομείων.

6. Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Αμεσες μαζικές προσλήψεις γιατρών Εργασίας και τεχνικών Ασφαλείας και εντατικοί έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας. Πρόσθετες άδειες με πλήρεις αποδοχές στους εργαζόμενους με χρόνια νοσήματα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, στις εγκυμονούσες.

7. Την κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ. Να κηρυχθούν παράνομες όλες οι απολύσεις που έγιναν από 1η Μάρτη και οι αρνητικές μεταβολές στις συμβάσεις, στα ωράρια, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις.

8. Κατάργηση εδώ και τώρα όλων των απαράδεκτων απαγορεύσεων στη συνδικαλιστική δράση, όπως του άρθρου 12 της ΠΝΠ, που ανοίγει ξανά το δρόμο για επιτάξεις απεργών και κήρυξη πολιτικής επιστράτευσης σε κλάδους που διεκδικούν. Καμία ανοχή στον περιορισμό των πολιτικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών. Το Δώρο Πάσχα να δοθεί στο ακέραιο και στην ώρα του. Οι εργαζόμενοι να δώσουν μάχη για το δικαίωμά τους.

9. Για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα και η απαγόρευση, να υπάρχει απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο. Να μην υπάρχουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεπικοινωνιών, νερού.

10. Αναστολή πληρωμών για τους εργαζόμενους προς Δημόσιο, τράπεζες, κατάργηση πλειστηριασμών κύριας κατοικίας και κατασχέσεων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Την πρόταση υπογράφουν(2021-05-29 00:00:00.0)
Εκατοντάδες υπογραφές για μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού(2020-03-28 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη στους ξεριζωμένους και καταδίκη της πολιτικής ΝΑΤΟ - ΕΕ(2020-03-11 00:00:00.0)
Παρέμβαση ενάντια στα σχέδια για λουκέτο στα ΕΑΣ(2013-06-18 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη από συνδικάτα(2013-05-14 00:00:00.0)
Σήμερα η παράσταση διαμαρτυρίας για τα ΒΑΕ(2011-07-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ